0
NOWNESS

Σβήνοντας τις επεμβάσεις 8 διαδοχικών ιδιοκτητών για να αποκαλυφθεί ένα σπίτι - αρχιτεκτονικό θαύμα στην αρχική του μορφή

Το Hollywood Hills βρίθει από διάφορα αρχιτεκτονικά θαύματα κυρίως Αυστριακών και Γερμανών σχεδιαστών της προπολεμικής περιόδου. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν είναι κατασκευασμένο από τον Rudolph Schindler το 1947 και σίγουρα κανένα δεν είναι περιτριγυρισμένο από το μαγευτικό φυσικό τοπίο, όσο το σπίτι της Pamela Shamshiri, της σχεδιάστριας εσωτερικών χώρων, πελάτες της οποίας είναι μεταξύ άλλων η βραβευμένη με Όσκαρ, Anne Hathaway και ο μουσικός Beck.


Ο Αυστριακός αρχιτέκτονας Rudolph Schindler έχτισε το σπίτι της Shamshiri Lechner επηρεασμένος από προϊστορικά οικήματα της Αμερικής που χτίζονταν πάνω στους βράχους. Σχεδιασμένο σε σχήμα V από την πλευρά του Laurel Canyon, το σπίτι της Lechner ακολουθεί την ίδια αισθητική με τα πήλινα δομημένα σπίτια, που έδεναν αρμονικά με τη φύση.


Η Shamshiri έχει συχνά σχολιάσει ότι το σπίτι της παραπέμπει σε δεντρόσπιτο – οι τεράστιοι γυάλινοι τοίχοι προσφέρουν ανενόχλητη θέα της καταπράσινης φύσης μπροστά και πίσω από την κοιλάδα. Τα διάπλατα παράθυρα διαχέουν το φως μέσα στο κτίριο, ενώ οι συρόμενες πόρτες οφείλονται στην πρόθεση του Schindler να δημιουργήσει δωμάτια που καλοσωρίζουν τη φύση.


Η σχεδιάστρια, με έδρα το Los Angeles, πέρασε οκτώ χρόνια για την αποκατάσταση του αρχικού νεωτεριστικού σχεδίου του Schindler. Μισό αιώνα αργότερα και έχοντας ήδη περάσει από τα χέρια οκτώ ιδιοκτητών, η Shamshiri χρειάστηκε να απομακρύνει 17 στρώματα χρώματος, προκειμένου να αποκαλυφθεί η φυσική υφή του κτιρίου, τα κατεστραμμένα μάρμαρα, οι γυψοσανίδες και ο μαύρος γρανίτης και κατ' επέκταση να ξεπροβάλλει το τζάκι του Schindler από ανοξείδωτο ατσάλι και οι στήλες με τα τούβλα.


Η Shamshiri, επίσης, επιδιόρθωσε ορισμένα βασικά έπιπλα, όπως οι ασύμμετροι καναπέδες στο εσωτερικό, ένα μπαρ με καθρέφτη και μια τραπεζαρία με επέκταση. Ωστόσο, δεν ήταν όλες οι ανακαινίσεις αποτέλεσμα του εξαιρετικού σχεδίου του Schindler. Η κουζίνα σε στιλ πλοίου επεκτάθηκε για να χωρέσει περισσότερους ανθρώπους και κατασκευάστηκε ακόμη ένα ολοκαίνουργιο μπάνιο σε Onsen αισθητική, με μια μπανιέρα κέδρου και ντουλάπια από κόντρα πλακέ. Η Shamshiri συνδύασε τη δική της σχεδιαστική ματιά με τη φιλοσοφία του Schindler για χρήση απλών μεν υλικών αλλά για υψηλής ποιότητας σχεδιαστικά έργα και με σκοπό τη δημιουργία ενός πραγματικά νεωτεριστικού σπιτιού για οικογένεια, πράγμα που το προσδιορίζει σε δώρο-αποκάλυψη για την ιστορία της αρχιτεκτονικής.

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ