Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Photographers in Focus: το πορτρέτο του κορυφαίου φωτογράφου Wolfgang Tillmans

Ο βραβευμένος με το βραβείο Turner Prize πολυπράγμων καλλιτέχνης εμφανίζεται στο Berlin Atonal festival

Γνωστός κυρίως για τα εκτεταμένα φωτογραφικά έργα του, ο Wolfgang Tillmans είναι ένας από τους κορυφαίους καλλιτέχνες που εργάζονται σήμερα για να διερευνήσουν τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Ο Tillmans υπήρξε ο πρώτος φωτογράφος και μη Βρετανός καλλιτέχνης που διεκδίκησε το περίφημο βραβείο Turner το 2000. Το έργο του καλλιτέχνη καλύπτει τα πάντα, από την τεκμηρίωση των πιο σκοτεινών πλευρών της ευρωπαϊκής κουλτούρας έως τις αφηρημένες εικόνες υλικών που υπάρχουν κάπου ανάμεσα στη φωτογραφία και τη γλυπτική.

 

Με τη μουσική να επηρεάζει σημαντικά την καριέρα του, ο Tillmans πρόσφατα ανέλαβε μια σειρά μουσικών πρότζεκτ. Ξεκίνησε το 2016 με το EP Device Control, συνέχισε με μια σειρά μουσικών παραστάσεων που έδωσε  ταυτόχρονα με την αναδρομική του έκθεση στην Tate και με την συνεργασία του με τον Έλληνα συνθέτη Othon. Στο πιο πρόσφατο μουσικό εγχείρημά του βυθίστηκε σε φωνητικές επιδόσεις κατά τη διάρκεια μιας live συνεργασίας με τον Βρετανό παραγωγό Oscar Powell, ο οποίος πρωτοστάτησε στο πειραματικό φεστιβάλ μουσικής Atonal στο Kraftwerk, τον μετασχηματισμένο βιομηχανικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στο Βερολίνο.

 

Σ' αυτό το καινούργιο επεισόδιο της σειράς Photographer's in Focus, ο καλλιτέχνης βρίσκει χρόνο λίγο πριν το live φωνητικό ντεμπούτο του να μιλήσει για την συνεργασία του και για το τεράστιο αρχείο του.

 

©Nowness

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή