0
LIFO PICKS

Xoρεύοντας στους δρόμους στην Αθήνα της κρίσης

Απαντώντας στην πίεση και την απόγνωση που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αυτό το βίντεο χωρίς λόγια εξυμνεί την ομορφιά, την χάρη και τον πολιτισμό στους δρόμους της Αθήνας. Βγαίνοντας στους δρόμους και απαθανατίζοντας την καθημερινή και συνήθη κίνηση των πόλεων ανά τον κόσμο, η τελευταία ταινία του Jevan Chowdhury με τίτλο 'Moving Athens' (Κινούμενη Αθήνα), συνδυάζει τον χορό, την μουσική και το φιλμ σε ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης. Οι ιστορίες τους βασίζονται στο να συλλάβει κανείς αυτοσχεδιαστικές και αδρές στιγμές μέσα στον χρόνο, υφαίνοντας τις μαζί σε ένα χαλί ήχου και εικόνας.


Ο συγχρονισμός δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος. Με την ανεργία των νέων στην Αθήνα να αγγίζει το 50%, η ταινία 'Moving Athens' μαρτυρά την δύναμη του χορού. Μέσα σε ένα σκηνικό αστικής υποβάθμισης μεν αλλά αρχιτεκτονικής συνέχειας ανά τους αιώνες, οι χορευτές αυτοσχεδιάζουν περνώντας από πολλά διαφορετικά είδη χορού, από το μπαλέτο στον χορό του δρόμου. Οι κινήσεις του συγχρονίζονται με την κίνηση και αποτελούν μια αντίστιξη στις ταχύτητες που διέπουν την ζωή στην πόλη, αποδεικύνοντας ότι παρά τις προκλήσεις η ζωή στην Αθήνα συνεχίζει να κινείται. 


Η ταινία 'Κινούμενη Αθήνα' είναι η έκτη σε μια σειρά βραβευμένων έργων του Λονδρέζου Jevan Chowdhury, τα οποία αντιμετωπίζουν τον κόσμο σαν μία σκηνή. Η ζωή στους δρόμους του Λονδίνου, του Παρισιού, των Βρυξελλών, της Πράγας και του Ερεβάν στην Αρμενία έχει καταγραφεί σε αυτή την αυξανόμενη συλλογή έργων. Συνολικά έχουν συγκεντρώσει 10 διεθνή βραβεία σε κινηματογραφικά φεστιβάλ παγκομσίως. 


Η Κινούμενη Αθήνα ήταν παραγωγή της Wind & Foster, σε συνεργασία με την Stefi Productions, το Athens Video Dance Project και την Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Η μουσική επένδυση είναι μια παραγωγή του Danny Odom (MODE).
moving-cities.com

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ