Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Μία σπάνιας ευκρίνειας ταινία από την καθημερινή ζωή στην Αίγυπτο του 1925

Όταν γυρίστηκε το «Daily Life in Egypt», στους δυτικούς επισκέπτες ο τρόπος ζωής κατά μήκος του ποταμού Νείλου φαινόταν να μοιάζει με αυτόν της Φαραωνικής Αιγύπτου.

Η σύγχρονη Αίγυπτος είναι μια χώρα σχεδόν εκατό εκατομμυρίων ανθρώπων, που ζουν σε πυκνοκατοικημένες πόλεις όπως το Κάιρο, αλλά και σε μικρότερες πόλεις και χωριά.

 

Πριν από έναν αιώνα, όταν έγινε αυτή η ταινία, ο πληθυσμός ήταν πολύ μικρότερος, και στους δυτικούς επισκέπτες ο τρόπος ζωής κατά μήκος του ποταμού Νείλου φαινόταν να μοιάζει με αυτόν της Φαραωνικής Αιγύπτου. Ορισμένες γεωργικές πρακτικές και παραδόσεις φαίνονταν να συνδέονται με το αρχαίο παρελθόν, αναπαριστώντας σκηνές που διακοσμούν τάφους πριν από 3.500 χρόνια.

 

Το Daily Life in Egypt ανήκει στη συλλογή ταινιών του Met και περιλαμβάνει εκπληκτικής ευκρίνειας πλάνα από τον φωτογράφο Harry Burton και τον Albert M. Lythgoe, ιδρυτή και επιμελητή του τμήματος Αιγυπτιακής Τέχνης του Μουσείου.

 

Το αρχείο του Met περιλαμβάνει πάνω από 1.500 ταινίες-ντοκιμαντέρ και σπάνια πορτρέτα καλλιτεχνών, που συλλέχθηκαν από το Μουσείο, από τη δεκαετία του 1920 και μετά.

 

Πηγή: The Met

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή