0
LIFO PICKS

Ο Allan Lichtman προέβλεψε τη νίκη του Τραμπ το 2016. Ποιες είναι οι προβλέψεις του για το 2020;

Αυτήν τη στιγμή, οι δημοσκοπήσεις λένε ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του Προέδρου Τραμπ. Όμως οι δημοσκοπήσεις έχουν πέσει έξω στο παρελθόν – πάρτε για παράδειγμα αυτό που έγινε το 2016. Ωστόσο οι προβλέψεις ενός αναλυτή είχαν πέσει μέσα.

Ο ιστορικός Allan Lichtman ήταν ο μοναδικός που είχε προβλέψει τη νίκη του Τραμπ το 2016. O ίδιος μάλιστα είχε προβλέψει και την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας του. Δύο στα δύο δηλαδή.

Όμως αυτές δεν ήταν οι μοναδικές προβλέψεις του καθηγητή Lichtman. Το 1980 ανέπτυξε ένα μοντέλο προβλέψεων για τις προεδρικές εκλογές που αναδρομικά αντιπροσώπευε 120 χρόνια ιστορίας των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ. Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, το σύστημά του προέβλεψε με ακρίβεια τους προεδρικούς νικητές, από τον Ρόναλντ Ρέιγκαν το '84 έως τον Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Στο βίντεο των New York Times, ο καθηγητής Lichtman μάς καθοδηγεί στο σύστημά του, το οποίο προσδιορίζει 13 «κλειδιά» που οδηγούν στον δρόμο για τον Λευκό Οίκο. Κάθε κλειδί είναι μια δυαδική δήλωση: αλήθεια ή ψέματα. Και αν για έξι ή περισσότερα κλειδιά η απάντηση είναι «ψέματα», τότε η παράταξη που είναι μέσα στον Λευκό Οίκο αυτήν τη στιγμή θα πρέπει να ετοιμάζει τις βαλίτσες της για να τον εγκαταλείψει.

Τι προβλέπουν λοιπόν τα κλειδιά για το 2020; Για να το μάθετε θα πρέπει να παρακολουθήσετε το βίντεο.

Πηγή: New York Times

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ