0
LIFO PICKS

Ένα τεράστιο «κύμα» στην καρδιά της Σεούλ

Μέσα σε ένα τεράστιο «ενυδρείο» που βρίσκεται στο κτίριο SMTown COEX Artium, στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, υπάρχει το εκπληκτικό έργο 1.600 τετραγωνικών μέτρων: το μεγαλύτερο 3D κύμα στον κόσμο.

Η εντυπωσιακή εγκατάσταση αναπτύχθηκε από την d'strict, μια εταιρεία που πηγαίνει τα ψηφιακά out-of-home μέσα στο επόμενο επίπεδο.

Η αναμορφική ψευδαίσθηση αποτελείται από 31.000 πάνελ από λάμπες LED που μπορεί να δει κανείς στην πλατεία K-Pop, στην καρδιά της περιοχής Gangnam της Σεούλ.

Στα κορεατικά η λέξη «Gangnam» σημαίνει κυριολεκτικά «νότια του ποταμού», και είναι η οδός που διατρέχει τον ο ποταμό Χαν, ο οποίος διασχίζει τη σύγχρονη Σεούλ, όπως ο Τάμεσης και ο Σηκουάνας διασχίζουν το Λονδίνο και το Παρίσι. Η ανάπτυξη της περιοχής ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα, από τη δεκαετία του 1970, παράλληλα με την άνευ προηγουμένου ταχεία εκβιομηχάνιση της Κορέας.

Στο οικονομικό κέντρο του Gangnam, όλα είναι μεγαλύτερα, ψηλότερα και πιο ακριβά κι αυτή η εγκατάσταση φαίνεται να ταιριάζει με το ύφος της περιοχής που ο υπόλοιπος κόσμος γνώρισε μέσα από το κομμάτι του Psy, «Gagnam Style», o οποίος σατίριζε το στυλ των ανθρώπων σε αυτή την περιοχή της πόλης.

Πηγή: Open Cultures

Lifo Picks

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ