0
AΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Πώς το #MeToo άλλαξε τον κόσμο μέσα σε έναν χρόνο

Το #MeToo πυροδότησε ένα καθοριστικό κεφάλαιο στις σχέσεις των φύλων και οι δονήσεις που επέφερε έγιναν αισθητές σε όλο τον κόσμο: από διαμαρτυρίες για τους βιασμούς και τις δολοφονίες στη Νότια Αφρική μέχρι το Time's Up, το fund που δημιουργήθηκε για τη νομική προστασία των γυναικών στην Αμερική.

Σε αυτό το βίντεο συγκεντρώνονται οι πιο πρόσφατες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σημείο καμπής για τα δικαιώματα των γυναικών. Από τον Οκτώβριο του 2017, το hashtag #metoo εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Αυτό που ξεκίνησε ως σεξουαλικό σκάνδαλο του Χόλιγουντ πυροδότησε μια παγκόσμια δημόσια συζήτηση. Χιλιάδες γυναίκες χρησιμοποιούν αυτές τις δύο λέξεις στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να αναγνωριστούν ως θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης.

Πλέον υπάρχουν νέοι νόμοι και ισχυροί άνδρες έχουν αναγκαστεί να παραιτηθούν, ακόμα και να αντιμετωπίσουν τη σύλληψη αλλά και την ποινή που αναλογεί στις πράξεις τους.

Το #metoo προκαλεί μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με την ικανότητα των ισχύοντων νομικών συστημάτων να παρέχουν δικαιοσύνη, τον τρόπο συμπεριφοράς των ανδρών απέναντι στις γυναίκες και τη μάχη για την ισότητα των φύλων.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ