0
LIFO PICKS

Η Iris van Herpen είναι ίσως η πιο αβανγκάρντ σχεδιάστρια στην ιστορία της μόδας

Η Iris van Herpen έχει διαμορφώσει την καριέρα της ακολουθώντας μια πειραματική προσέγγιση στη μόδα. Οι περίτεχνες συλλογές της συνδυάζουν την παραδοσιακή τέχνη της υψηλής ραπτικής με καινοτόμες ψηφιακές τεχνικές όπως κοπή με λέιζερ, ψηφιακή κατασκευή καθώς και τρισδιάστατη εκτύπωση.

Η ίδια θεωρεί πώς η ενασχόλησή της με τον κλασικό χορό ήταν αυτό που την ώθησε να πρωτοπορήσει στη χρήση νέων τεχνολογιών και υλικών αναζητώντας καινούργιες φόρμες κίνησης και εκφράσεις θηλυκότητας που εστιάζουν στο σώμα αλλά ταυτόχρονα ξεφεύγουν απ' αυτό διερευνώντας τον γύρο χώρο.

Η πειραματική της διάθεση διαπνέει και την γκάμα των υλικών που χρησιμοποιεί: σιλικόνη, μεταλλικές δαντέλες, μαγνήτες και γυαλί είναι μερικά απ' αυτά. «Χρησιμοποιώ ασυνήθιστα υλικά στη δουλειά μου, μερικά απ' αυτά δεν έχουν ακόμα όνομα» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Έργα της Van Herpen φιλοξενούνται στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, στο Μουσείο Victoria & Albert, στο Cooper-Hewitt στη Νέα Υόρκη και στο Palais de Tokyo στο Παρίσι.

Πηγή: Dezeen

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ