Πώς είναι να ζεις σε καραντίνα στο πιο απομονωμένο μέρος του κόσμου, στον Αρκτικό κύκλο;

Ο φωτογράφος Pat Kane, αποτυπώνει τα πορτρέτα των φίλων του έξω από τα παράθυρα των σπιτιών τους

LIFOTEAM,

Οι Βορειοδυτικές Περιφέρειες (ή αλλιώς Northwest Territories) είναι διοικητική υποδιαίρεση του Καναδά και σε μεγάλο βαθμό εκτείνονται στον Αρκτικό Κύκλο. Πρόκειται για μια έκταση διπλάσια του μεγέθους του Τέξας στην οποία ωστόσο κατοικούν μόλις 44.000 άνθρωποι οι οποίοι ζουν σε μικρές κοινότητες.


Η πρωτεύουσα του Yellowknife απέχει 1.500 χιλιόμετρα από την πλησιέστερη μεγάλη πόλη. Κάνει κρύο, το τοπίο έχει μια τραχιά ομορφιά και είναι πολύ απομονωμένη.

 

Το γεγονός ότι η περιοχή είναι τόσο απομονωμένη, οι παροχές στον τομέα της υγείας είναι περιορισμένες και δεδομένου του ότι ο ιθαγενής πληθυσμός είχε ιστορικό σε αντίστοιχες ασθένειες, πυροδότησε μια αυστηρή πολιτική σε σχέση με την προσπάθεια αποτροπής της εξάπλωσης του κορωναϊού. Μετά την αποκάλυψη του πρώτου κρούσματος, η επικράτεια έκλεισε τα σύνορά της και εφάρμοσε αυστηρά μέτρα αυτοαπομόνωσης.

 

Αυτά τα μέτρα έχουν αφήσει πολλούς κατοίκους εκτός εργασίας. Ο Pat Kane, ένας φωτογράφος από το Yellowknife, αναγκάστηκε να ακυρώσει πολλές από τις δουλειές του. Στην κοινότητά στην οποία ζει οι κάτοικοι δεν βγαίνουν από τα σπίτια τους. Η σύζυγός του του πρότεινε να αντισταθμίσει τη χασούρα της δουλειάς τραβώντας οικογενειακά πορτρέτα από τους φίλους του οι οποία βρίσκονται κλεισμένοι σε καραντίνα μέσα από τα παράθυρά τους. Όταν πόσταρε την ιδέα στο Facebook, η ανταπόκριση ήταν μεγάλη.


Το ντοκιμαντέρ του The Atlantic ακολουθεί τον Kane καθώς περνάει τη μέρα του φωτογραφίζοντας τα «πορτρέτα της απομόνωσης» της κοινότητάς του κατά την περίοδο του lockdown.

 

Πηγή: The Atlantic

Lifo Picks