Ο Έλληνας συνθέτης Δημήτρης Σκύλλας μιλά στο BBC για το νέο του έργο, «Kyrie Eleison»

Το πρώτο έργο-ανάθεση της Συμφωνικής Ορχήστρας του BBC σε Έλληνα συνθέτη θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Barbican Centre του Λονδίνου κι έπειτα θα παρουσιαστεί από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

LIFOTEAM,

Ο Έλληνας συνθέτης σύγχρονης κλασικής μουσικής Δημήτρης Σκύλλας μιλά στο BBC, με αφορμή το νέο του έργο που φέρει τον τίτλο «Kyrie Eleison».

 

Η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου θα γίνει στις 29 Ιανουαρίου 2020 στην κεντρική σκηνή του Barbican Centre του Λονδίνου, σε ερμηνεία της ΒΒC Symphony Orchestra, ενώ η ελληνική του πρεμιέρα θα ακολουθήσει στις 19 Μαρτίου 2020 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, σε ερμηνεία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

 

Πρόκειται για το πρώτο έργο Έλληνα συνθέτη για το οποίο γίνεται ανάθεση από την εμβληματική Συμφωνική Ορχήστρα του BBC, ενώ το έργο αποτελεί συνανάθεση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

 

Με αφορμή την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου, το BBC άνοιξε για τη συνέντευξη του Σκύλλα τα ιστορικά του στούντιο στο Maida Vale, από τα πιο σημαντικά στούντιο παγκοσμίως, όπου έχουν ηχογραφήσει, μεταξύ άλλων, οι Βeatles, David Bowie, Jimi Hendrix και Beyoncé.

 

Το «Kyrie Eleison» έρχεται σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την «Ηλέκτρα», την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που παρουσιάστηκε στην Επίδαυρο, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, όπου ο Σκύλλας εντυπωσίασε με τις πρωτότυπες μουσικές του συνθέσεις. 

 

Ο Έλληνας συνθέτης Δημήτρης Σκύλλας μιλά στο BBC για το νέο του έργο, «Kyrie Eleison»
Φωτο: Γιάννης Κωλίκης

 

Links

Twitter: @BBCSO

Facebook: @BBC Symphony Orchestra

Instagram: @bbcsymphonyorchestra


Facebook:@Skyllas (Dimitriosskyllas/)

Instagram: @dimitrios.skyllas

 

Lifo Picks