Ένα πανέμορφο και λειτουργικό σπίτι στο Χόμπαρτ της Ταζμανίας

Με έντονες τις αναφορές στην δεκαετία του '70, το Sandy Bay είναι η ιδανική κατοικία για μια νεαρή οικογένεια στην Ταζμανία.

LIFOTEAM,

Το Sandy Bay Residence στο Χόμπαρτ της Ταζμανίας είναι ένα σύγχρονο, παιχνιδιάρικο και λειτουργικό οικογενειακό σπίτι που έχει διατηρήσει έντονα την αισθητική της δεκαετίας του 1970, κατά την οποία χτίστηκε.

 

Ο David Flack, ο αρχιτέκτονας του Flack Studio που ανέλαβε την ανακαίνιση του σπιτιού ισχυρίζεται ότι στόχος του δεν ήταν να αναπαραγάγει το ύφος των '70ς, αλλά μάλλον να το χρησιμοποιήσει ώστε να δημιουργήσει έναν χώρο με προσωπικότητα, κατάλληλο για τη σύγχρονη οικογενειακή ζωή. «Τελικά, ήθελα κάτι φρέσκο και σύγχρονο – κάτι νέο που έχει εξελιχθεί».

 

Η περιοχή που βρίσκεται το Sandy Bay είναι εντυπωσιακή. Το σπίτι είναι χτισμένο σε έναν λόφο, κρυμμένο μέσα στην πυκνή βλάστηση, και έχει υπέροχη θέα. Η ανάδειξη της σχέσης του σπιτιού με το φυσικό περιβάλλον του έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στον σχεδιασμό του.

 

Η είσοδος του σπιτιού αγκαλιάζει τα γύρω φυσικά χαρακτηριστικά και προσφέρει μια υπέροχη αίσθηση άφιξης. Ένας όμορφος διάδρομος με χαμηλή οροφή οδηγεί σε ένα μεγάλο σαλόνι, στον χώρο της κουζίνας και στο αίθριο. Ο χώρος είναι έτσι δομημένος ώστε να δημιουργεί ομοιόμορφη ροή, με θέα από όλες τις γωνίες.

 

Πηγή: The Local Project

Lifo Picks