Εγκλήματα
18:00, Δευτέρα-Παρασκευή, ANT1

Ο έρωτας του χασάπη Αλέκου και της μικροαστής Φλώρας Μητροπούλου-Μουσουτσάνη ήταν η αφορμή για τη μόνη ίσως επιτυχημένη ελληνική σειρά με black humour. Αποκάλυψη της σειράς είναι βέβαια η Καίτη Κωνσταντίνου ως κερατωμένη και φαρμακερή Σωσώ. Εύφημο μνεία εννοείται αξίζει Μαρία Καβογιάννη ως ευτυχισμένη πόρνη και φυσικά ο Αθηνόδωρος Προύσαλης ως ξεμωραμένος γέρος σε σατανικό δίδυμο με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Αγαπημένη μας σκηνή-παρωδία ερωτικής σεκάνς είναι σίγουρα αυτή οπού ο Αλέκος και η Φλώρα παίζουν σε slow motion με τον κιμά στο χασάπικο, υπό τη συνοδεία της μουσικής της Μαρινέλλας.

Μπέβερλι Χιλς 90210
18:00, Δευτέρα-Παρασκευή, Alpha

Ίσως η πιο επιτυχημένη εφηβική σειρά του είδους της στην Ελλάδα. Η επιστροφή της στις οθόνες μας είναι τουλάχιστον θριαμβευτική, αφού πρόκειται για το σίριαλ που σημάδεψε τη ζωή οποιουδήποτε μεγάλωσε τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '90. Ο Μπραντον, η Μπρέντα, η Κέλι και ο Ντίλαν (Αχ Ντίλαν! Αχ Ντίλαν!) ήταν οι πρώτοι παιδικοί μας έρωτες. Η αγαπημένη μας σκηνή είναι φυσικά η φασαρία που ξεσπά όταν πιάνουν την Ντόνα μεθυσμένη στο χορό της αποφοίτησης και μετά οι συμμαθητές της διαδηλώνουν φωνάζοντας «Donna Martin graduate». Η κραυγή αυτή έχει στοιχειώσει τα εφηβικά μας χρόνια.

Το Ρετιρέ
10:50, καθημερινά, Mega Channel

Το θέμα με το Ρετιρέ δεν είναι ότι είναι μια ιδιαίτερα καλή σειρά, αλλά ότι παίζει κάθε καλοκαίρι από το 1990. Οι σκηνές είναι προβλέψιμες μέχρι αηδίας και μάλλον ρετρό: Οι άντρες έχουν χαίτη και η Αθήνα έχει για δήμαρχο τον Αντώνη Τρίτση. Στα απόλυτα χιτ είναι ο γάμος της Κατερίνας (Κατερίνα Γιουλάκη) με ροζ γυαλιστερό ταφταδένιο φόρεμα και του φαρμακοποιού κ. Χρήστου (οι πηγές μας αναφέρουν ότι ο γάμος έγινε στον Άγιο Αιμιλιανό στα Σεπόλια) και το μετέπειτα γλέντι σε ταβέρνα, όπου κουβαλιούνται όλοι οι συνάδελφοι της Κατερίνας ακάλεστοι και τσακώνονται πάνω από τα χωριάτικα λουκάνικα.

Ζίνα
14:45, καθημερινά, STAR

Ένα φαβορί από το πουθενά. Η γενναία Ζίνα, η αγαπημένη της Γκάμπριελ και οι αναζητήσεις τους σε μια βλαχο-μπαρόκ αρχαϊζουσα Ελλάδα (στην πραγματικότητα στα δάση της Νέας Ζηλανδίας) με προϊστορικά τέρατα και θεούς ντυμένους με πλαστικοποιημένους χιτώνες έκανε θραύση σε όλο τον κόσμο. Κερδίζει άνετα μια θέση στο πάνθεον των επαναλήψεων.

Η λίμνη των στεναγμών
(από τις 11/8) Δευτέρα-Παρασκευή, Alter

Κερδίζει επάξια μια θέση στο πάνθεον των επαναλήψεων ως μία από αυτές τις σειρές η οποία είναι τόσο κακή που γίνεται σχεδόν καλή: Aπό τα χάρτινα σκηνικά και τον Τάσο Χαλκιά ως Αλή Πασά με ναργιλέ στο χέρι αξίζει να δει κανείς ένα επεισόδιο, μόνο και μόνο για να αναρωτηθεί πώς γίνεται μια σειρά που διαφημίστηκε τότε ως «η μεγαλύτερη παραγωγή της ελληνικής τηλεόρασης» να θυμίζει σχολική παράσταση για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου.