θέλω να με πας στα πανηγύρια*

θέλω να με πας στα πανηγύρια* Facebook Twitter
0

 

 

μεσαύγουστος~~

 

  

Σ' αυτά τα τριήμερα που τραγουδάει η Ξανθή Περράκη ακόμη κι όταν δεν τραγουδάει, με χάρτινα τραπεζομάντηλα μες στη λίγδα, να καθήσουμε κάτω απ' το ηχεία, να μην ακούς αυτά που σου λέω και να μην καταλαβαίνω αυτά που μου λες. Να είναι της Παναγιάς ανήμερα και να' χει κλάψει η εικόνα και να' χουν βγει τα φιδάκια να γλείψουν τα δάκρυα και να' χουν μοσχοβολήσει τα κρινάκια. 'Ολα να'ναι νάι νάι νάι  κι εσύ ο πιο Παναγιώτης γιατί θα σ' έχω ξεματιάσει αποβραδύς με λάδι και αλάτι και θ' αστράφτεις σαν πάλκο. Κι όλο θα φέρνεις μπύρες κουτάκια με το εύκολο άνοιγμα και θα με ταίζεις λουκάνικα με πράσο μέχρι ν' ανοίξει το στομάχι απ΄την τόση ευτυχία και να πεταχτούν οι λέξεις που έκρυβα πρόχειρα στους πεπτικούς σωλήνες και σ' άλλες θαλάσσιες σπηλιές.

  

 

Και μπύρα τη μπύρα, ηχείο το ηχείο,γαρύφαλλο το γαρύφαλλο, τίποτε δε θα΄ναι ακριβώς το ίδιο. Θα λέμε ότι έχουμε ονομαστική και μας λένε Μαρία Μοντεσσόρι και Γιούλα Παναγιούλα και Παναίτ Ιστράτι και Ξανθή Περράκη κι ό,τι γιορτάζει και δε γιορτάζει ανήμερα.Θα λέμε, θα τρώμε και θα δεχόμαστε ευχές.

 


Γιατί έτσι είναι τα πανηγύρια που δεν πήγαμε αλλά θα πάμε.


-Τρεις ημέρες μέγα θάμα είναι και μετά μαζεύει η ορχήστρα.

 

 

To κείμενο από το βιβλίο της Γλυκερίας Μπασδέκη «Κλάματα».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ