Στο καφενείο του Τσίρκου

Στο καφενείο του Τσίρκου Facebook Twitter
0

Στο καφενείο του Τσίρκου

Στο καφενείο του Τσίρκου Facebook Twitter

'Ενα όνειρο.

Είχα μεγάλη λαχτάρα να επισκεφθώ πάλι το μέρος, όμως δεν αναγνωρίζω πια την αίθουσα και σαστίζω. Την βρίσκω έρημη και λουσμένη σε ένα κίτρινο φως. Εξετάζω κάθε της γωνιά ενώ με παρακολουθεί ανήσυχη η γριά ιδιοκτήτρια. Που πήγαν οι φωτογραφίες των κλόουν, των άλλων καλλιτεχνών ; Δεν υπάρχει πια τίποτα στους τοίχους. Απογοητευμένος, πλησιάζω τη γυναίκα και αρχίζω να της διηγούμαι με ενθουσιασμό πως κάποτε σύχναζα πολύ εδώ -γεγονός που φυσικά δεν ισχύει γιατί περνούσα πάντα απ' έξω, αλλά εκείνη τη στιγμή το λέω και το πιστεύω- ότι έπινα τον καφέ που η ίδια μου σερβίριζε. Με κοιτάει με το βλοσυρό της ύφος, δεν πιστεύει λέξη απ' όσα της λέω. Βγαίνω έξω.

Στο καφενείο του Τσίρκου Facebook Twitter

Το Café du Cirque βρίσκεται σήμερα στην οδό Amelot, δίπλα ακριβώς από το Χειμερινό Τσίρκο (Cirque d' Hiver) των Αδελφών Bouglione : αριστερά όπως κοιτάμε τη φωτογραφία, εκεί όπου διακρίνεται μία μαύρη τέντα. Τα δύο γωνιακά καφενεία υπάρχουν ακόμη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ