Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

+ το καθημερινό STARFAX

 

 

Κριός

Η επίθεση δεν είναι η καλύτερη τακτική γι’ αυτή την περίοδο, Κριοί. Ακόμα κι αν αισθάνεστε μίσος για ορισμένα πρόσωπα, θα πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας να το κρύψετε, επιστρατεύοντας παράλληλα τη διπλωματικότητά σας. Είναι πολλοί εκείνοι που θα προσπαθήσουν να σας φέρουν στα όριά σας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά η λογική πρέπει να υπερισχύσει των έντονων συναισθημάτων. Ο Άρης προκαλεί αντιπαλότητες στο πεδίο της δουλειάς, οι οποίες ως επί το πλείστον σχετίζονται με την υπέρμετρη φιλοδοξία μερικών. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσετε να συνετίσετε τους γύρω σας, γιατί το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα τα καταφέρετε. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του (σωστές ή λανθασμένες) κι αυτό γίνεται τώρα πιο σαφές από ποτέ. Προσοχή στα καλέσματα των Ιχθύων και των Υδροχόων.

Ταύρος

Η παρορμητικότητά σας είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σας αυτή την εβδομάδα. Ναι, είναι πολλά αυτά που νιώθετε για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά δεν είναι συνετό να τα προδώσετε κατευθείαν, χωρίς να σκεφτείτε τις συνέπειες. Κάντε λίγη υπομονή και το κατάλληλο σημάδι θα σας δώσει το έναυσμα να προχωρήσετε στις σωστές επιλογές. Ο εγωισμός σας δέχεται αρκετά πλήγματα τώρα, αλλά η κατάσταση δεν είναι όσο τραγική νομίζετε. Η ώρα να πάρετε κάποια σοβαρά μαθήματα έχει έρθει και η δύσκολη οδός δεν είναι απαραίτητα κατακριτέα. Οι αντοχές σας είναι μεγαλύτερες απ’ ό,τι νομίζουν μερικοί (μεταξύ των οποίων κι εσείς). Προσοχή στις ψυχολογικές μεταπτώσεις του ατόμου που σας ενδιαφέρει ερωτικά. Κάντε ό,τι μπορείτε για να τις περιορίσετε, αλλά μη θυσιάσετε τη δική σας ψυχική συγκρότηση για χάρη του. Σε πολύ καλή φάση τα οικονομικά σας.

Δίδυμος

Η αφοσίωσή σας σε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο είναι αξιοθαύμαστη, αλλά κάποιες φορές είναι καλό να αναγνωρίζουμε ότι η μάχη που δίνουμε είναι χαμένη από χέρι. Κινηθείτε όπως ορίζουν τα συναισθήματά σας, αλλά μην τρέφετε αυταπάτες, Δίδυμοι. Ακόμα κι αν επιλέξετε να ζορίσετε (για λίγο ή για πολύ ακόμα) τον εαυτό σας, έχετε κατά νου την αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι. Αυτή την εβδομάδα ο Δίας ευνοεί τις νέες αρχές, επομένως είναι μια καλή περίοδος για να αποκηρύξετε παλιές συνήθειες και να εξερευνήσετε νέες πτυχές της πραγματικότητας και του εαυτού σας. Στην αρχή ενδέχεται να τρομάξετε, αλλά στην πορεία θα δείτε ότι η τόλμη σας θα ανταμειφθεί. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, η εργατικότητα και η υπομονή είναι πολύ πιο αποδοτικές από την αντιδραστικότητα. Πνίξτε για λίγες μέρες ακόμα τη δυσαρέσκειά σας και δείξτε την όταν σας το επιτρέψει η συγκυρία.

 

Καρκίνος

Η επίδραση των μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων είναι ο καταλύτης που θα σας βγάλει από το τέλμα σας. Αρκετά αφήσατε τη μοίρα σας στην τύχη και στους ανίκανους ανθρώπους. Αυτή την εβδομάδα σας συμφέρει να επενδύσετε στις ωριμότερες κοινωνικές σας επαφές, διευρύνοντας έτσι τους ορίζοντές σας πέρα από το στενό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι μέχρι τώρα επιλογές σας. Η Αφροδίτη καλλιεργεί ερωτικό κλίμα ανάμεσα σε ‘σας και ένα άτομο που μέχρι πρότινος θεωρούσατε απλό φίλο. Τα συναισθήματα, όμως, Καρκίνοι, είναι για να αλλάζουν και κάποια στιγμή θα πρέπει να αποδεχτείτε αυτή την αλήθεια αδιαμαρτύρητα. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να επιλέξει πού ανήκει και ξεχάστε για λίγο τους ηθικούς ή άλλους περιορισμούς σας. Θετικές οι εξελίξεις στο εργασιακό τοπίο. Επιτέλους, απαλλάσσεστε απ’ τη δυσάρεστη παρουσία ενός συγκεκριμένου ατόμου.

Λέων

Η συναισθηματική εξάρτηση είναι πολλές φορές βολική απ’ όλες τις απόψεις, Λέοντες, ειδικά όταν αφορά έναν άνθρωπο που ποτέ δεν μας έχει δώσει λόγο να αμφιβάλλουμε για τις προθέσεις του. Αργά ή γρήγορα, όμως, αποδεικνύεται επιβλαβής για την ψυχολογία και το συμφέρον μας, γι’ αυτό και είναι προτιμότερο να την τερματίζουμε μόνοι μας, χωρίς να περιμένουμε την άλλη πλευρά να της δώσει τη μορφή που θέλει. Αυτή την εβδομάδα, μια ευτυχής συγκυρία σας υπενθυμίζει ότι μπορείτε να σταθείτε στα πόδια σας πολύ πιο εύκολα και αποτελεσματικά απ’ ό,τι νομίζετε. Σιγά-σιγά, αυτονομείστε και απομακρύνετε τις περιττές παρουσίες από τη ζωή σας. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, η επικοινωνία είναι το άλφα και το ωμέγα αυτήν τη στιγμή, πράγμα που σημαίνει ότι η προσφορότερη οδός για να πετύχετε είναι αυτή της διπλωματικότητας και της σύνεσης.

Παρθένος

Έχετε πολλές ερωτικές ιστορίες σε εκκρεμότητα, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλετε σε πρώτο πλάνο τα αισθηματικά σας, Παρθένοι. Για πολύ καιρό ο έρωτας επισκίασε κάθε άλλη πτυχή της ζωής σας και οι συνέπειες αυτής της κατάστασης αρχίζουν σιγά-σιγά να εμφανίζονται. Αφήστε το πράγμα να κυλήσει μόνο του για λίγο (ούτως ή άλλως δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά τώρα) και εστιάστε σε ό,τι παραμελήσατε, ηθελημένα ή αθέλητα, όλο αυτό το διάστημα. Τα οικονομικά και τα επαγγελματικά σας βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή τώρα και μόνο μέσω προσεκτικών χειρισμών θα καταφέρετε να τους δώσετε την κατάλληλη ώθηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι Ζυγοί και οι Τοξότες έχουν τη δύναμη να σας επισημάνουν τους βασικότερους κινδύνους που ελλοχεύουν στο περιβάλλον σας, και τουλάχιστον για αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να τους εμπιστευτείτε.

Ζυγός

Τα πρακτικά προβλήματα που κυκλώνουν τα ερωτικά σας είναι πολύ μεγάλα για να αγνοηθούν. Όσο κι αν σας δυσαρεστούν ο κόπος που θα καταβάλετε και το ψυχικό κόστος που θα επωμιστείτε, πρέπει να αντιμετωπίσετε κατά πρόσωπο την ασυνεννοησία που προέκυψε τελευταία ανάμεσα σε σας και τον σύντροφό σας, προετοιμάζοντας τον εαυτό σας για μερικές μεγάλες υποχωρήσεις. Η Αφροδίτη σάς δίνει τα απαιτούμενα εφόδια (και κυρίως υπομονή) για να καταπιαστείτε με τα συναισθηματικά σας κενά, χωρίς υστερίες και εντάσεις. Σε ό,τι αφορά, πάντως, τις διαπροσωπικές σας σχέσεις πέραν των ερωτικών, τα πράγματα βαίνουν ικανοποιητικά, καθώς επιτέλους καταφέρνετε να θέσετε τα όριά σας σε άτομα που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο είχαν παρεκτραπεί. Είναι στο χέρι σας να κρατήσετε τα πνεύματα στα επίπεδα που επιθυμείτε από δω και πέρα.

Σκορπιός

Οι πρώτες εντυπώσεις δεν είναι πάντα ακριβείς, Σκορπιοί. Δώστε σε ένα πρόσωπο που γνωρίσατε τώρα την ευκαιρία να διαψεύσει την πρόωρη άποψη που σχηματίσατε γι’ αυτό, ακόμα κι αν τα αρνητικά σας συναισθήματα είναι πλήρως δικαιολογημένα. Ο Πλούτωνας σας βοηθάει να βάλετε σε μια σειρά τις εκκρεμότητές σας (πρακτικού ή συναισθηματικού χαρακτήρα) και να καθαρίσετε το μυαλό σας από έγνοιες και πρόσωπα που δεν θα ‘πρεπε να το απασχολούν. Τα ερωτικά σας μπλέκονται με τα επαγγελματικά σας με ασυνήθιστο τρόπο αυτή την εβδομάδα, αλλά δεν θα είναι δύσκολο να εντοπίσετε και να εφαρμόσετε τη χρυσή τομή. Δώστε προτεραιότητα όχι στα άτομα που σας ζητούν να τα προσέξετε αλλά σε όσους σας έχουν πραγματικά ανάγκη. Προσοχή στα πάρε-δώσε σας με τους Παρθένους και τους Σκορπιούς. Καλύτερα να μη μοιραστείτε πολλά μαζί τους.

Τοξότης

Το επαγγελματικό σας ένστικτο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων αυτή την εβδομάδα, αφού από αυτό θα εξαρτηθεί η στασιμότητα ή η άμεση ανέλιξή σας. Ξέρουμε όλοι πόσο αντιπαθείτε τις δημόσιες σχέσεις και τις στοχευμένες γνωριμίες, αλλά αυτήν τη φορά θα χρειαστεί να παίξετε με τους κανόνες του παιχνιδιού, αν αυτό που θέλετε είναι να το κατακτήσετε. Κρατήστε υπόψη ότι η Σελήνη σας δίνει ασυνήθιστα πολλούς άσους τώρα, τους οποίους σας συμφέρει να αξιοποιήσετε, κυρίως σε επίπεδο επικοινωνίας. Οι Ζυγοί και οι Αιγόκεροι θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμοι, ενώ οι σχέσεις σας μαζί τους ενδέχεται να ξεφύγουν από το αυστηρά πλατωνικό τους πλαίσιο. Σε ό,τι αφορά την οικογένεια, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να προβείτε σε αποκαλύψεις, ούτε να απαιτήσετε εξηγήσεις για κάτι. Κρατήστε τα πνεύματα σε φυσιολογικά επίπεδα.

Αιγόκερως

Οι μέρες που θα ακολουθήσουν είναι μέρες συνειδητοποίησης και ρεαλισμού. Ο Δίας σας προσγειώνει ανώμαλα στην πραγματικότητα, φέρνοντάς σας αντιμέτωπους με την αληθινή μορφή των ανθρώπων και των σχέσεών σας. Τα είδωλα που είχατε κατασκευάσει εξυπηρέτησαν τον στόχο τους (ποιος ήταν αυτός, άραγε;), αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να περάσουν στο παρελθόν οριστικά. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, η περίοδος είναι ιδανική για να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας απέναντι σε ένα αγαπημένο πρόσωπο, απαιτώντας και απ’ αυτό να κάνει το ίδιο. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί και να σας φανεί άχαρο, αλλά δίχως αμφιβολία θα είναι προτιμότερο από μια πλασματική ευτυχία. Τα επαγγελματικά σας παίρνουν απρόβλεπτη τροπή και οι ευθύνες σας διογκώνονται με ρυθμούς που εκπλήσσουν ακόμα κι αυτούς που σας τις αναθέτουν. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε, έχετε τη δύναμη να τα βγάλετε πέρα.

Υδροχόος

Βρίσκεστε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός μακροχρόνιου ερωτικού στόχου, αλλά τώρα είναι που όλα μπορούν να πάνε στραβά. Ο αυθορμητισμός σας είναι ένα από τα κλασικά σας γνωρίσματα, αλλά αυτήν τη φορά δεν πρέπει να τον αφήσετε να σας κυριεύσει. Τα επόμενα βήματά σας πρέπει να είναι προσεκτικά και μεθοδικά, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι η αναμονή θα τραβήξει λίγο παραπάνω. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, οι πλανήτες σας δεν σας ωθούν προς τις εύκολες λύσεις, γιατί κάτι τέτοιο θα ικανοποιούσε τις ανάγκες σας πρόσκαιρα. Θα ταλαιπωρηθείτε αρκετά αυτή την εβδομάδα, αλλά, πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο. Οι σχέσεις σας με μερικά πρόσωπα εξουσίας αναβαθμίζονται, δίνοντάς σας την ευκαιρία να κυνηγήσετε τους επαγγελματικούς σας σκοπούς με αυτοπεποίθηση και περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Προσοχή στις τρικλοποδιές από τους συνήθεις υπόπτους.

Ιχθύς

Μην περιπλέκετε τις καταστάσεις χωρίς λόγο, Ιχθύες. Τα πράγματα αυτή την εβδομάδα δεν θα μπορούσαν να είναι απλούστερα, κι όμως εσείς επιμένετε να κατασκευάζετε σενάρια και υποθέσεις που καθόλου δεν σας ευνοούν ψυχολογικά και πρακτικά. Στο πεδίο των ερωτικών, έρχεστε αντιμέτωποι με μια άβολη αλήθεια, που όμως θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε αρκετά βήματα μπροστά. Δεν έχει σημασία ο τρόπος, αλλά η ίδια η πρόοδος που συντελείται μέσα και έξω σας. Σταδιακά, απαλλάσσεστε από περιττές παρουσίες (των οποίων την αχρηστία δεν έχετε συνειδητοποιήσει ακόμη), ενώ η Αφροδίτη σας δίνει, πάνω στην ώρα, το κατάλληλο κίνητρο να αναζητήσετε νέες συγκινήσεις σε απρόβλεπτα μέρη. Σε ό,τι αφορά τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, καλύτερα να μην παίρνετε και πολύ στα σοβαρά τα λόγια που λέγονται ελαφρά τη καρδία. Εμπιστευτείτε όσους μοιάζουν συνεπείς απέναντι στον εαυτό τους και τους άλλους.

+ το καθημερινό STARFAX

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ