Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
Φωτο: Madonna Di Campiglio, Ιταλία
0

 

 

Κριός

Από τη νέα χρονιά το βάρος κάθε κίνησής σας πέφτει στην προσωπική καλλιέργεια και ανάπτυξη, Κριοί. Μετά από ένα ταραχώδες έτος, κατά το οποίο δώσατε βάση κυρίως στις σχέσεις σας με τους άλλους και στην εξυπηρέτηση των γύρω σας, τώρα ήρθε η ώρα να δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να εξελιχθείτε ως προσωπικότητες. Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης που θα σας οδηγήσει στην αλλαγή, αλλά η μετάβαση από το ένα στάδιο στο άλλο δεν θα είναι καθόλου εύκολη.

Οι θυσίες που θα κάνετε δεν θα γίνουν μόνο κατόπιν επιλογής. Μερικές από τις μεταβολές στη ζωή σας θα έρθουν μοιραία, είτε σας αρέσει είτε όχι. Στα ερωτικά, ανοίγετε φτερά για νέους προορισμούς, οι οποίοι διαφέρουν αρκετά από τα σχέδια που καταστρώνατε λίγα χρόνια πριν. Μην αντισταθείτε στην έλξη, όσο πρωτόγνωρες κι αν είναι οι συνθήκες μέσα στις οποίες γεννιέται και δρα.

Ταύρος

Η σκληρή δουλειά και η πειθαρχία είναι οι βασικές παράμετροι που θα απασχολήσουν την πορεία σας μέσα στο 2013. Τη χρονιά που μας πέρασε αφήσατε πολλά πράγματα στην τύχη, Ταύροι, με αποτέλεσμα να γίνετε αποδέκτες πολλών εξελίξεων, χωρίς απαραίτητα να τις έχετε επιλέξει. Ο Άρης σας εξοπλίζει με τη δύναμη που σας έλειπε για να διεκδικήσετε όσα μπορούσατε να αποκτήσετε εδώ και χρόνια, αλλά για δικούς σας λόγους αποφεύγατε να πλησιάσετε.

Ο ανταγωνισμός φέτος γίνεται έντονος και ξεφεύγει από τo μετριοπαθές πλαίσιο της απλής συνεργασίας. Παλέψτε για να νικήσετε και όχι απλώς για να μείνει στην ιστορία η συμμετοχή σας. Στα ερωτικά, η προοπτική της σταθερότητας αναδεικνύεται τώρα πιο ξεκάθαρη από ποτέ και σας γεμίζει, μεταξύ άλλων, και με μεγάλη ευθύνη. Ετοιμαστείτε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις που θα επηρεάσουν κι άλλους εκτός από εσάς.

Δίδυμος

Το 2013 σας επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις, Δίδυμοι, καθώς ο τρόπος με τον οποίο βλέπετε τα πράγματα αλλάζει άρδην. Η αλλαγή δεν προέρχεται τόσο από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά πηγάζει από μέσα σας κι αυτό είναι κάτι που ονειρευόσασταν επί πολλά χρόνια, αλλά δεν μπορούσατε να υλοποιήσετε. Ο Πλούτωνας σας ωθεί να έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με τους φόβους σας, να τους κατανοήσετε και τελικά να τους απομυθοποιήσετε σε μεγάλο βαθμό.

Συνειδητοποιώντας τι σας κρατούσε πίσω για μεγάλο διάστημα, βρίσκετε τον τρόπο να ξεπεράσετε τα κωλύματά σας και να προχωρήσετε μπροστά χωρίς φόβο. Η αμφιθυμία για την οποία πολλοί σας κατηγορούν εξισορροπείται φέτος, γεγονός που ευνοεί αφάνταστα τα ερωτικά σας. Οι πλανήτες σας σάς βοηθούν να συμβιβάσετε τις αντικρουόμενες πλευρές του εαυτού σας και η νέα πραγματικότητα που σχηματίζεται σας κάνει αρεστούς σε μεγαλύτερο φάσμα ανθρώπων.

Καρκίνος

Το πονεμένο κεφάλαιο της επικοινωνίας αποτελεί τον άξονα της πορείας των Καρκίνων μέσα στο 2013, καθώς ο Ερμής επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο συνεννόησής σας με στενούς και μακρινούς φίλους. Οι προτεραιότητές σας αλλάζουν φέτος, Καρκίνοι, πράγμα που σημαίνει ότι τα κίνητρά σας ως προς την προσέγγιση νέων κυρίως προσώπων μεταβάλλονται με απρόβλεπτο ρυθμό.

Οι κοινωνικές σας σχέσεις αναβαθμίζονται, ο κύκλος σας διευρύνεται, αλλά η έκταση που δίνετε στο πεδίο των επαφών σας με τον κόσμο ενδέχεται να ελαττώσει τις πολύ στενές σας σχέσεις με συγκεκριμένα πρόσωπα. Άραγε, είναι προτιμότερα από τα λίγα κοντινά πρόσωπα, τα πολλά πρόσωπα από απόσταση; Εσείς θα αποφασίσετε. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά και τα επαγγελματικά σας, το νέο έτος σας βρίσκει έτοιμους να πάρετε πρωτοβουλίες που θα δώσουν στα νέα σας εγχειρήματα τον χαρακτήρα που επιθυμείτε εσείς και όχι κάποιοι άλλοι.

Λέων

Το νέο έτος έρχεται και οι μακροχρόνιοι εθισμοί αποχωρούν, Λέοντες. Για πολλά χρόνια είχατε εξαρτήσει ολόκληρη την ύπαρξή σας από πρόσωπα και καταστάσεις που κάποτε σήμαιναν πολλά, αλλά στην πορεία έχασαν τη χρησιμότητα και την αξία τους. Η εμμονή σας σε πρακτικές που δεν άντεξαν στον χρόνο σας βύθισε σε συναισθηματικό τέλμα, από το οποίο δεν είχατε το κουράγιο να βγείτε.

Ευτυχώς, ο Πλούτωνας σας δίνει την ώθηση που είχατε ανάγκη για να τραβήξετε κόκκινη γραμμή σ’ εκείνους που αντιπροσωπεύουν τα περσινά ξινά σταφύλια και να δώσετε μια ευκαιρία σε ό,τι προοικονομεί κάτι καλύτερο για το μέλλον. Η διαδικασία αυτή δεν θα είναι εύκολη, γιατί σε μεγάλο βαθμό προϋποθέτει μια πραγματική αυτοθυσία, αλλά μόνο ευεργετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει μακροπρόθεσμα. Ως προς τα ερωτικά σας, έχει έρθει η ώρα να δώσετε σημασία στην πρόθεση και όχι στο αποτέλεσμα.

Παρθένος

Οι πλανητικές κινήσεις φέτος θα επιφέρουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας, Παρθένοι. Επιτέλους συνειδητοποιείτε ότι δεν είστε από ατσάλι και πως τα ψυχολογικά και σωματικά πλήγματα σας αγγίζουν ακριβώς όπως τον υπόλοιπο κόσμο.

Επειδή, λοιπόν, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για ακροβασίες και περιττά ρίσκα, η Αφροδίτη δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για να οικοδομήσετε κάτι σταθερό, τόσο από ερωτικής όσο και από οικονομικής πλευράς. Η ασφάλεια είναι κάτι που είχατε ανάγκη για χρόνια, αλλά δεν τολμούσατε να διεκδικήσετε για διάφορους λόγους. Το πλήρωμα του χρόνου, όμως, σας φέρνει δίπλα στους κατάλληλους ανθρώπους που θα σας εμπνεύσουν εκείνα ακριβώς τα συναισθήματα που χρειάζονται για να ωριμάσετε όπως πρέπει.

Η συμβολή των άλλων στις φετινές σας επιτυχίες θα είναι πιο καθοριστική από ποτέ, γεγονός ενδεικτικό της αναβάθμισης που θα λάβει χώρα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις.

Ζυγός

Ο Κρόνος φέτος θα λειτουργήσει σαν δάσκαλος, Ζυγοί, και καλά θα κάνετε να εμπεδώσετε όλα όσα επιχειρεί να σας μεταδώσει. Η εμπειρία σας θα λειτουργήσει ως μπούσουλας για τις νέες καταστάσεις που θα προκύψουν και μετά από πολύ καιρό θα καταφέρετε να αποφύγετε τις κακοτοπιές μαθαίνοντας από τα περασμένα σας λάθη.

Στον τομέα των ερωτικών, πάντως, οι φετινές δοκιμασίες θα είναι έντονες, καθώς οι ανάγκες σας αλλά και οι συγκυρίες θα σας ξεγυμνώσουν εντελώς, στερώντας σας τους συνήθεις αμυντικούς μηχανισμούς σας. Αυτό από τη μία θα σας κάνει ευάλωτους, αλλά από την άλλη θα σας χαρίσει περισσότερες πιθανότητες για ειλικρινείς σχέσεις (κάτι που έχετε στερηθεί αρκετά και το ξέρετε).

Στον τομέα των επαγγελματικών, τα υπάρχοντα δεδομένα θα συγκρουστούν σφόδρα με τις βλέψεις και τις φιλοδοξίες σας, γεγονός που θα σας στρέψει σε κατευθύνσεις που ποτέ δεν υποψιαζόσασταν ότι θα ακολουθούσατε.

Σκορπιός

Η φετινή πλανητική συγκυρία σας φέρνει αντιμέτωπους με αξίες και ιδανικά που υπερασπιζόσασταν για χρόνια και σας καλεί να αναθεωρήσετε. Είναι φυσιολογικό να αλλάζετε απόψεις μεγαλώνοντας, Σκορπιοί, και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μένετε κολλημένοι στα παλιά, απλώς επειδή φοβάστε την αλλαγή που έρχεται. Ο Δίας σας εξοπλίζει με τα αναγκαία μέσα για να προσαρμοστείτε στη νέα εποχή και σας επισημαίνει τα κατάλληλα άτομα που πρέπει να προσεταιριστείτε, προκειμένου η μετάβαση να γίνει ανώδυνα.

Προσοχή, όμως: το πώς θα καλλιεργήσετε τις διαπροσωπικές σας σχέσεις είναι στο χέρι σας και πουθενά δεν θα βρείτε τη μαγική συνταγή για να τα ‘χετε καλά με όλους. Οι εξελίξεις στον ερωτικό τομέα διαψεύδουν τις θεωρίες που είχατε κατασκευάσει για ορισμένα άτομα και φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το κεφάλαιο «δεύτερη ευκαιρία» που τόσο σας έχει απασχολήσει στο παρελθόν.

Τοξότης

Το 2013 σας επιφυλάσσει γερές αλλαγές στον συναισθηματικό τομέα, οι οποίες ξεκινούν από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε τον εσωτερικό σας κόσμο. Ο Πλούτωνας σας βοηθάει να ξεφύγετε από ορισμένα ταμπού που σας περιόριζαν παλαιότερα και να δείτε τα πράγματα με ανοιχτό μυαλό.

Δεν είναι ανάγκη να αντιμετωπίζετε ενοχικά τις ανάγκες που σας γεννιούνται (ποτέ δεν ήταν ανάγκη, για να είμαστε ακριβείς) και τώρα επιτέλους το συνειδητοποιείτε. Αποδεχόμενοι εκατό τοις εκατό τον εαυτό σας, με τα θετικά και τα αρνητικά του, αναβαθμίζετε σημαντικά και το πεδίο των διαπροσωπικών σας σχέσεων, και κυρίως των ερωτικών.

Είναι πιο εύκολο να διατηρήσετε μια επιτυχημένη σχέση όταν δεν φοβάστε να μοιραστείτε τις απόκρυφες πλευρές του εαυτού σας. Στα επαγγελματικά, οι ριψοκίνδυνες κινήσεις δεν είναι αυτές που πρέπει να προτιμήσετε. Επιλέξτε την ασφαλή οδό και θα δικαιωθείτε.

Αιγόκερως

Το νέο έτος σηματοδοτεί τη μετάβασή σας από τον κόσμο της φαντασίας στον πραγματικό, Αιγόκεροι. Δεν σας αδικώ που για ένα μεγάλο διάστημα επιλέξατε να ζείτε στον κόσμο σας, όπου οι όροι του παιχνιδιού είναι αποκλειστικά δικοί σας, αλλά οφείλω να σας πω ότι ήρθε η στιγμή να προσγειωθείτε. Ο Δίας σας συμφιλιώνει με ορισμένες άχαρες αλήθειες φέτος, τις οποίες συστηματικά επιλέγατε να μη δείτε, είτε από φόβο είτε από ανωριμότητα. Τελικά, αποδεικνύεται ότι τα πράγματα δεν ήταν όσο τρομερά νομίζατε και η απομυθοποίηση κάποιων ατόμων και μερικών καταστάσεων θα σας εξελίξει ως προσωπικότητες. Η διεκδίκηση του έρωτα αλλά και των επαγγελματικών ευκαιριών γίνεται πια με μεγαλύτερη πυγμή και αποφασιστικότητα, άσχετα από τους αστάθμητους παράγοντες που θα καθορίσουν την έκβασή της. Μπορούμε με άνεση να πούμε ότι το 2013 είναι ο χρόνος που θα πάρετε το αίμα σας πίσω.

Υδροχόος

Ο Κρόνος σας επηρεάζει όσο ποτέ πριν, φέτος, Υδροχόοι και σ’ αυτόν χρωστάτε τη θεμελιώδη αλλαγή που θα λάβει χώρα στην αισθηματική σας ζωή τώρα. Επιτέλους, ανακτάτε την αυστηρότητα που είχατε χάσει τους προηγούμενους μήνες και αρχίζετε να αντιμετωπίζετε τα ερωτικά δρώμενα με αποφασιστικότητα και πυγμή. Αρκετά χαριστήκατε στον ένα και στον άλλο, φέτος παίρνετε τα πράγματα στα χέρια σας και η συμμετοχή σας στο ερωτικό παιχνίδι γίνεται πιο ενεργή. Οι συγκυρίες θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε κάποιους δυσεπίτευκτους προσωπικούς στόχους όσον αφορά μερικά πνευματικά χαρακτηριστικά (υπομονή, ψυχραιμία, διαίσθηση). Ανακαλύπτοντας περισσότερο τον εαυτό σας, θα διαπιστώσετε ότι ο αυτοπεριορισμός δεν εξυπηρετεί κανένα στόχο και ότι έχετε ακόμη πολλά να αποδείξετε στον εαυτό σας και στους άλλους. Ένα κομβικό επαγγελματικό σταυροδρόμι θα σας φέρει σε μεγάλο δίλημμα, το οποίο όμως είναι απαραίτητο για να πάτε παρακάτω.

Ιχθύς

Αυτό που σας έλειπε πέρυσι, Ιχθύες, ήταν το κατάλληλο κίνητρο για να πιάσετε τη ζωή σας από τα μαλλιά και να τη διαμορφώσετε όπως εσείς νομίζετε ότι σας ταιριάζει. Το 2013, όμως, τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Ο Άρης διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τα πράγματα, ο οποίος θα γίνει εμφανής ήδη από τις πρώτες μέρες του νέου έτους. Επιτέλους, η στάση σας γίνεται πιο επιθετική απέναντι σε ορισμένα πρόσωπα και η αναποφασιστικότητα που σας χαρακτήριζε σε πολλούς τομείς θα δώσει τη θέση της στη σιγουριά, που σχεδόν ποτέ δεν είχατε. Το θέμα δεν είναι να βγείτε απαραίτητα κερδισμένοι, αλλά να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας και να πάρετε όσα ρίσκα απαιτεί ο εκάστοτε στόχος. Το αποτέλεσμα έχει λιγότερη σημασία από την όλη διαδικασία. Οι σχέσεις σας (επαγγελματικές και συναισθηματικές) θα δοκιμαστούν και θα επαναπροσδιοριστούν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ