Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

 

+ το καθημερινό STARFAX

Κριός

Μέσα στη φούρια σας να σταθεροποιήσετε και να επισημοποιήσετε με συνοπτικές διαδικασίες το τελευταίο σας ειδύλλιο, κάνατε σημαντικά λάθη, Κριοί. Τα ερωτικά μας ζητήματα δεν είναι κουστούμι, για να το κόβουμε και να το ράβουμε στα μέτρα μας. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε την άχαρη πραγματικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, γιατί η φιλοδοξία σας έχει καπελώσει τον ρεαλισμό σας.

Η Αφροδίτη σας βοηθάει να καταπιαστείτε με τα φλέγοντα θέματα των διαπροσωπικών σας σχέσεων, εξισορροπώντας τον συναισθηματισμό και τη λογική σας. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, όλα δείχνουν ότι η παθητική στάση μπορεί να σας βγάλει από πολλές άβολες καταστάσεις, αλλά σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη για να συμβάλει στην εξέλιξή σας. Όσο κι αν σας δυσαρεστεί, το ρίσκο είναι κομμάτι του παιχνιδιού και υπάρχει λόγος που πρέπει να το παίρνουμε κάθε τόσο.

 

Ταύρος

Αυτή η εβδομάδα έρχεται ως αντίδοτο στη θλίψη της προηγούμενης, μια και ο Δίας σας εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες αλλά και τα αναγκαία πρόσωπα για να χαλαρώσετε και να ξεχάσετε βάσανα και σκοτούρες. Ίσως έχει έρθει η ώρα να επιτρέψετε στον εαυτό σας να κάνει πράγματα που συνήθως του απαγορεύετε, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα. Αλλάζοντας, έστω ελάχιστα, το αυστηρό προφίλ που είχατε υιοθετήσει τον τελευταίο καιρό, συμβάλλετε περισσότερο απ’ όσο φαντάζεστε στη βελτίωση των διαπροσωπικών σας σχέσεων, και πιο συγκεκριμένα των ερωτικών.

Ακόμα κι αυτός που σας θέλει παράφορα, Ταύροι, δεν μπορεί παρά να αποθαρρυνθεί, όταν έρχεται αντιμέτωπος με την ψυχρή και επικριτική σας στάση. Ευτυχώς, τα πράγματα αλλάζουν και μια σχέση που θεωρήθηκε από πολλούς τελειωμένη αναπτερώνεται και σας ανεβάζει τη διάθεση κατακόρυφα. Προσοχή στους αριθμούς αυτές τις μέρες σημαίνουν περισσότερα απ’ ό,τι συνήθως.

 

Δίδυμος

Τις περισσότερες φορές η εξέλιξη των πραγμάτων είναι χειρότερη απ’ ό,τι είχαμε φανταστεί, αλλά κάποιες άλλες φορές το τελικό αποτέλεσμα όχι μόνο διαψεύδει τις δυσοίωνες προσδοκίες μας αλλά εγκαινιάζει καταστάσεις που δεν τις χωράει καν ο νους μας. Ο Δίας σας επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις αυτή την εβδομάδα, κυρίως στο πεδίο των ερωτικών. Ένα ρίσκο αποδίδει καρπούς και σας βάζει στη θέση ακριβώς που θέλατε να βρεθείτε.

Κάτι μου λέει ότι θα βρείτε πάλι λόγους και αφορμές να παραπονεθείτε, αλλά το σημαντικό είναι να απολαύσετε τη θετική τροπή των πραγμάτων τώρα, αποφεύγοντας εκείνους που δυσαρεστούνται από την ευτυχία σας. Οι Ζυγοί και οι Ιχθύες δεν είναι οι ιδανικές κοινωνικές επαφές αυτό το διάστημα, μια και τα συμφέροντά τους συγκρούονται ευθέως με τα δικά σας. Μην τους προκαλέσετε χωρίς λόγο, ειδικά αν βρίσκονται σε ανώτερη θέση.

 

Καρκίνος

Μία απρόσμενη συγκυρία θα σας γυρίσει νοερά στο παρελθόν, πυροδοτώντας με αυτό τον τρόπο έναν ολόκληρο μηχανισμό αναθεώρησης και επαναπροσδιορισμού των πραγμάτων. Η κίνηση του Ερμή ενισχύει αυτό το κλίμα και σας φέρνει με άμεσο τρόπο σε επαφή με κάποια δικά σας λάθη που δεν είχατε παραδεχτεί αλλά και μερικά λάθη άλλων, που είχαν περάσει στα ψιλά γράμματα.

Φυσικά, μόνο εσείς θα αποφασίσετε αν και κατά πόσο τα νέα δεδομένα θα επηρεάσουν τις κινήσεις σας στο εξής. Μια φιλική συμβουλή (επί των επαγγελματικών) αποδεικνύεται πολύ πιο ευεργετική απ’ ό,τι νομίζατε, αφού συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της δημοτικότητας αλλά και της επιρροής που ασκείτε στη δουλειά.

Οι καυγάδες και οι μικροδιαφορές που αντιμετωπίσατε πρόσφατα (στον χώρο εργασίας αλλά και στην ευρύτερη κοινωνική σας ζωή) παύουν να σας επηρεάζουν πρακτικά και ο τρόπος που διαχειρίζεστε την ένταση στις διαπροσωπικές σχέσεις σας ωριμάζει.

 

Λέων

Λέοντες, πρέπει να καταλάβετε ότι οι ιδέες σας δεν είναι ό,τι πιο εύκολο για τους άλλους να τις αποδεχτούν. Η έμπνευση που σας χαρίζει ο Κρόνος αυτή την εβδομάδα έχει ιδιότυπο χαρακτήρα, γεγονός που σημαίνει ότι τα σημεία επαφής σας με την πλειονότητα λιγοστεύουν σημαντικά.

Προσπαθήστε να απλοποιήσετε αυτά που έχετε στο μυαλό σας όταν τα εκφράζετε και θα δείτε ότι η συνεννόησή σας θα βελτιωθεί άρδην και όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, δεν πρέπει να προβείτε σε ενέργειες που δεν σας αντιπροσωπεύουν για να γίνετε αρεστοί.

Οι σχέσεις σας με ένα πρόσωπο που έχει εξουσία περνούν σε καινούργιο επίπεδο, το οποίο αναμένεται να δοκιμάσει τις ικανότητες και τις αντοχές σας. Προετοιμαστείτε για άμεση επαγγελματική εξέλιξη, έχετε όμως κατά νου ότι θα χρειαστούν αρκετές θυσίες για να την πετύχετε.

 

Παρθένος

Η ευαισθησία των πολύ κοντινών σας προσώπων είναι ένας παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη σοβαρά αυτή την εβδομάδα. Οι μέρες που έρχονται είναι μέρες διεκδικήσεων που είχατε στο μυαλό σας εδώ και πολύ καιρό. Όσο δικαιολογημένα κι αν είναι αυτά που ζητάτε, δεν θα τύχουν της καλύτερης αντιμετώπισης από το περιβάλλον σας συνολικά, αλλά αυτή η παράμετρος δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει.

Κυνηγήστε αυτό που έχετε ανάγκη, χωρίς να περιμένετε καθολική αποδοχή. Δεν χρειάζεται να πολεμήσετε κανέναν εσείς άλλωστε είστε αυτοί που διατυμπανίζουν διαρκώς το δικαίωμα στην επιλογή. Η Αφροδίτη κάνει επιθετική την ερωτική προσέγγιση από και προς εσάς, πράγμα που θα επιταχύνει σημαντικά τις εξελίξεις σ’ αυτό τον τομέα. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του φλερτ, το σίγουρο είναι ότι θα ταλαιπωρηθείτε λιγότερο απ’ ό,τι συνήθως μέχρι αυτό να έρθει.

 

Ζυγός

Δοκιμάζοντας τις αντοχές των άλλων και ειδικά εκείνου με τον οποίο σχετίζεστε ερωτικά, μπορεί να παίρνετε την επιβεβαίωση που έχετε ανάγκη, αλλά σίγουρα παίζετε ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Ό,τι σ’ εσάς φαίνεται άκακο και αθώο, για τον άλλο ενδέχεται να είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρο, Ζυγοί, κι αυτό είναι κάτι που οι πλανήτες σας βοηθούν να δείτε και να ξεπεράσετε αυτή την εβδομάδα.

Η συγκατάβαση και η χαλαρότητα είναι χαρακτηριστικά που σας έλειπαν, αλλά θα τα ανακαλύψετε άμεσα, με ευεργετικά αποτελέσματα. Μερικές φορές είναι καλύτερο να ακολουθούμε την ήπια πορεία των πραγμάτων από το να προσπαθούμε να χαράξουμε δική μας κατεύθυνση, αντίθετα προς κάθε ρεύμα. Οι εξελίξεις των επαγγελματικών σας απαιτούν την αμέριστη προσοχή σας, μια και θέτουν υπό αμφισβήτηση αρκετές από τις πρόσφατες κατακτήσεις σας. Θα χρειαστεί να είστε σκληροί απέναντι σ’ αυτούς που προσπαθούν να σας υπονομεύσουν.

 

Σκορπιός

Αυτή την εβδομάδα το σκληρό σας προφίλ κάμπτεται και η ανάγκη σας να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε βγαίνει στην επιφάνεια. Προσοχή, Σκορπιοί, είναι θεμιτό να ανοίγεστε συναισθηματικά προς τις κατευθύνσεις που θεωρείτε πρόσφορες, αλλά δεν σας συμφέρει καθόλου να κρατάτε μεγάλο καλάθι, χωρίς πρώτα να λάβετε τις απαραίτητες εγγυήσεις. Κανείς δεν μπορεί να σας διαβεβαιώσει για τα συναισθήματα των άλλων, ακόμα κι αν κατά το παρελθόν λάβατε ενθαρρυντικά σημάδια.

Αφήστε τα πράγματα να κυλήσουν από μόνα τους και διεκδικήστε ό,τι είναι να διεκδικήσετε με ψυχραιμία. Η Σελήνη αναδεικνύει μια νέα επαγγελματική προοπτική, που σας προκαλεί αμφιβολίες για τη γνησιότητά της. Αναζητήστε καθοδήγηση από ένα μεγαλύτερο πρόσωπο που γνωρίζει περισσότερα από εσάς και μη βιαστείτε να την απορρίψετε από φόβο ή καχυποψία. Σε καλό σημείο η χημεία σας με τους Υδροχόους και τους Σκορπιούς, αξιοποιήστε την άμεσα.

 

Τοξότης

Αυτή την εβδομάδα καλείστε να αντιμετωπίσετε δυναμικά μια σχέση που παρακμάζει αργά, αλλά σταθερά. Η Αφροδίτη σας δίνει τα συναισθηματικά εφόδια που χρειάζεστε για να διαχειριστείτε το πρόβλημα ψύχραιμα, αλλά όχι με αδιαφορία. Πριν κάνετε οτιδήποτε, πρέπει να βεβαιωθείτε για τα συναισθήματά σας και βάσει αυτών να διαμορφώσετε τις κινήσεις σας από ‘δώ και πέρα.

Ό,τι κι αν αισθάνεστε, όμως, το ιστορικό σας (βεβαρυμένο ή μη) με ένα συγκεκριμένο άτομο αποτελεί σημαντική παράμετρο, που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη. Τα λάθη, άλλωστε, του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται. Αυτές τις μέρες σας δίνεται η ευκαιρία να βάλετε σε τάξη ορισμένες σκέψεις σας αναφορικά με κάποιους φίλους αλλά και να τις μετουσιώσετε σε πράξη, τηρώντας όμως κάποιους στοιχειώδεις κανόνες διακριτικότητας.

Μη δείξετε όλα σας τα χαρτιά κατευθείαν και μη δώσετε στους άλλους την ευκαιρία να σας την «πουν».

 

Αιγόκερως

Η ηττοπάθεια είναι έννοια άσχετη με τη διάθεσή σας αυτές τις μέρες κι αυτό θα φανεί όχι μόνο από το θάρρος που θα δείξετε σε κάθε λογής υπόθεση αλλά κυρίως από τον τρόπο θα διαχειριστείτε τις δυσκολίες που θα ανακύψουν. Φαίνεται ότι ο Άρης σας εξοπλίζει με ασυνήθιστα μεγάλη αυτοπεποίθηση και το γεγονός αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο, τόσο στα επαγγελματικά σας πλάνα όσο και στις ερωτικές σας επιδιώξεις.

Ένα φλερτ που, παρότι δοκιμάστηκε πολλές φορές δεν ευδοκίμησε, θα έρθει πάλι στην επιφάνεια, όχι υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις. Μην επενδύετε συναισθήματα και κόπο σε κάτι αβέβαιο, μέχρι τουλάχιστον να διαγνώσετε σωστά τις προθέσεις της άλλης πλευράς. Αρκετές απώλειες μετρήσατε στο παρελθόν, Αιγόκεροι.

 

Υδροχόος

Αυτές τις μέρες βρίσκεστε εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων και προσπαθείτε να βρείτε τρόπο για να αντεπεξέλθετε σωστά σε όλες τις προκλήσεις που ανακύπτουν. Όμως, δεν είναι δυνατό να είστε άψογοι στα πάντα, Υδροχόοι. Αναγκαστικά, κάπου θα δώσετε περισσότερο βάρος και κάπου αλλού λιγότερο. Ο Κρόνος σας βοηθάει, αν όχι να βρείτε τη χρυσή τομή, τουλάχιστον να ιεραρχήσετε ικανοποιητικά τις προτεραιότητές σας. Προσοχή στις σχέσεις σας με τους Καρκίνους και τους Διδύμους αυτή την εβδομάδα, γιατί οι μεταξύ σας ισορροπίες αλλάζουν απότομα και χωρίς προειδοποίηση.

Βεβαιωθείτε για τα συναισθήματά σας προτού διεκδικήσετε οτιδήποτε και κινηθείτε διακριτικά, ό,τι κι αν είναι αυτό που έχετε στο μυαλό σας. Ο χρόνος για να κατασταλάξετε στα επαγγελματικά σας δεν είναι άπειρος κι αυτή είναι μια πραγματικότητα με την οποία θα πρέπει κάποια στιγμή να συμφιλιωθείτε.

 

Ιχθύς

H μεγάλη σας πρόκληση είναι να καταφέρετε να συνδυάσετε τη φαντασία με τον ρεαλισμό, όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα και πρακτικά. Οι ιδέες σας είναι άφθονες, αλλά οι δυνατότητες περιορισμένες.

Στρέψτε το ενδιαφέρον σας στην πιο συμφέρουσα λύση και κινητοποιηθείτε χωρίς καθυστερήσεις. Δεν υπάρχει λόγος να ζητάτε την υποστήριξη ατόμων που έχουν αποδείξει ότι σας φθονούν πολύ περισσότερο απ’ ό,τι σας αγαπάνε.

Είναι μοναχικός ο δρόμος που πρέπει να βαδίσετε, αλλά εσείς θα συνεχίσετε να τον περπατάτε έτσι κι αλλιώς. Οι ανατροπές στα ερωτικά είναι αναμενόμενες αυτή την περίοδο, μια και ορισμένα πρόσωπα με τα οποία είχατε φιλικές σχέσεις και μόνο αρχίζουν να σας εμπνέουν διαφορετικά .Βεβαιωθείτε ότι αξίζει τον κόπο να ρισκάρετε πριν εκτεθείτε, γιατί αυτήν τη φορά διακυβεύονται πολύ περισσότερα από έναν απλό εγωισμό.

+ το καθημερινό STARFAX

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ