Με το θέμα των πλαστικών επεμβάσεων στην Ελλάδα ασχολείται το περιοδικό Spiegel, σημειώνοντας ότι η χώρα κατατάσσεται στη 2η θέση παγκοσμίως σε τέτοιου είδους επεμβάσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης  Πλαστικών Χειρουργών στην Ελλάδα έγιναν το 2011 142.394 επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, δηλαδή 1 στους 79 Έλληνες επισκέφτηκε πλαστικό χειρουργό και υποβλήθηκε σε επέμβαση. Έτσι αναλογικά με τον πληθυσμό η Ελλάδα κατατάσσεται στη 2η θέση στον κόσμο σε πλαστικές επεμβάσεις με τη Νότιο Κορέα στην 1η θέση.

 

Το ερώτημα για τους Γερμανούς είναι πώς σε μια εποχή που η χώρα σπάει τα ρεκόρ της ανεργίας και οι επιχειρήσεις κλείνουν, να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

 

Το περιοδικό φιλοξενείς και δηλώσεις τηλεστάρ η οποία, διατηρώντας την ανωνυμία της, δηλώνει ότι επισκέπτεται τον πλαστικό τα τελευταία 20 χρόνια γιατί θέλει να δείχνει φυσική.

 

Υπάρχει και η άποψη ενός πλαστικού χειρουργού του Αθανάσιου Αθανασίου, ο οποίος λέει ότι  "όταν ο κόσμος δεν περνά καλά, έχει μεγαλύτερη ανάγκη να ακούσει τους άλλους να του λένε ότι είναι όμορφος", ενώ στην ερώτηση για τα χρήματα τηςε επέμβασης απαντά ότι ο κόσμους δουλεύει  υποστηρίζει, ενώ στην ερώτηση για το ποιος μπορεί να επωμιστεί τα έξοδα της επέμβασης αυτού του είδους απαντά πως ο κόσμος δουλεύει. Με λιγότερα μεν λεφτά αλλά δουλεύει και υπάρχει και μείωση των τιμών για τις επεμβάσεις.