Spiegel: «Οι Έλληνες είναι δεύτεροι σε πλαστικές στον κόσμο»

Spiegel: «Οι Έλληνες είναι δεύτεροι σε πλαστικές στον κόσμο» Facebook Twitter
12

Με το θέμα των πλαστικών επεμβάσεων στην Ελλάδα ασχολείται το περιοδικό Spiegel, σημειώνοντας ότι η χώρα κατατάσσεται στη 2η θέση παγκοσμίως σε τέτοιου είδους επεμβάσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης  Πλαστικών Χειρουργών στην Ελλάδα έγιναν το 2011 142.394 επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, δηλαδή 1 στους 79 Έλληνες επισκέφτηκε πλαστικό χειρουργό και υποβλήθηκε σε επέμβαση. Έτσι αναλογικά με τον πληθυσμό η Ελλάδα κατατάσσεται στη 2η θέση στον κόσμο σε πλαστικές επεμβάσεις με τη Νότιο Κορέα στην 1η θέση.

Το ερώτημα για τους Γερμανούς είναι πώς σε μια εποχή που η χώρα σπάει τα ρεκόρ της ανεργίας και οι επιχειρήσεις κλείνουν, να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το περιοδικό φιλοξενείς και δηλώσεις τηλεστάρ η οποία, διατηρώντας την ανωνυμία της, δηλώνει ότι επισκέπτεται τον πλαστικό τα τελευταία 20 χρόνια γιατί θέλει να δείχνει φυσική.

Υπάρχει και η άποψη ενός πλαστικού χειρουργού του Αθανάσιου Αθανασίου, ο οποίος λέει ότι  "όταν ο κόσμος δεν περνά καλά, έχει μεγαλύτερη ανάγκη να ακούσει τους άλλους να του λένε ότι είναι όμορφος", ενώ στην ερώτηση για τα χρήματα τηςε επέμβασης απαντά ότι ο κόσμους δουλεύει  υποστηρίζει, ενώ στην ερώτηση για το ποιος μπορεί να επωμιστεί τα έξοδα της επέμβασης αυτού του είδους απαντά πως ο κόσμος δουλεύει. Με λιγότερα μεν λεφτά αλλά δουλεύει και υπάρχει και μείωση των τιμών για τις επεμβάσεις.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

9 σχόλια
Εκτός και αν ανάμεσα στις αισθητικές παρεμβάσεις μετρούν και τις αναγκαίες πλαστικές για λόγους υγεία(διάφραγμα) ή μετά από ατυχήματα..Και ο αδερφός μου έκανε εγχείρηση στη μύτη του που έσπασε από ατύχημα,αλλά ήταν αναγκαία και δεν νομίζω να πληρώσαμε κάτι(πρέπει να καλύφθηκε από την ασφάλιση).Αν προσμετρούνται και οι τέτοιου είδους πλαστικές επεμβάσεις,χαίρω πολύ...
...Furthermore, the Economist noted that the study's findings may be somewhat unexpected when taking into account total population. While the U.S. ranked first in total number of cosmetic procedures performed, for example, the country actually ranked fourth in procedures per capita, behind South Korea, Greece, and Italy.#18: GreeceTotal Non-Surgical Procedures: 82,065Top Non-Surgical Procedure: Botulinum Toxin Type ATotal Surgical Procedures: 60,329Top Surgical Procedure: Breast augmentation (with lipoplasty a close second)Country Rank In 2010: 20http://www.huffingtonpost.com/2013/01/31/top-plastic-surgery-countries-world_n_2590757.html#slide=more275991
«Το περιοδικό αναρωτιέται πώς γίνεται αυτό μέσα στην κρίση».-Είναι επειδή μας πρήξατε τα @@@ και προσπαθούμε να τα επαναφέρουμε.Παρακαλώ πολύ το Life να δημοσιεύσει το σχόλιο όπως είναι. Στο συγκεκριμένο ερώτημα δεν μπορούσα να είμαι πιο σαφής. Ευχαριστώ!Όσοι θιχθήκανε ζητάω συγνώμη αλλά καλό είναι να ψαχτούν καλύτερα. Και η γυναικομαστία μετράει...
[Crisis Lifting: Cosmetic Surgeries Skyrocket in Greece](http://bit.ly/Yxc3VR):> Greece isn't the only country where the beauty business thrives in times of crisis. In the United States, too, many people have had cosmetic procedures despite the poor economic situation. After the 2008 recession, Americans spent less on food, rent and clothing, but more on breast augmentations, liposuction and gluteoplasty.> Dr. Athanasiou wants to expand his business and boost medical tourism. He also hopes to attract customers from Great Britain, Germany, Russia and the Middle East. "Greece can compete internationally," he says.
Θα ήταν πιο κατατοπιστικό, αν μας έλεγαν πόσοι είναι οι ξένοι που ήρθαν στην Ελλάδα για να κάνουν επέμβαση αισθητικής, απ΄οτι είχα διαβάσει πριν δυο χρόνια νομίζω, είναι αρκετές χιλιάδες, και εξηγούν το φαινόμενο, αλλιώς είμαστε κακομαθημένοι πλούσιοι γκρινιάρηδες, και κάνουμε τους άνεργους απο χόμπι.
@LAMPROS 9.5.2013 | 21:49> Θα ήταν πιο κατατοπιστικό, αν μας έλεγαν πόσοι είναι οι ξένοι που ήρθαν στην Ελλάδα για να κάνουν επέμβαση αισθητικής> Athanasiou says that 80 percent of his customers are Greeks.Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει και για την πελατεία των άλλων πλαστικών χειρούργων.
ας ψάξουν στα Κολωνάκια, στα Ψυχικά και στην Εκάλη γιατί αυξήθηκαν τα μπότοξ και οι πλαστικές. Οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιοτεροι εγιναν στην Ελλάδα...