Σήμερα: το τέλος του κόσμου

Σήμερα: το τέλος του κόσμου Facebook Twitter
2

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου

Ευθυγράμμιση των πλανητών: ο Κρόνος με τον Δία και αυτός με τη σειρά του με τη Γη και τον ήλιο. Αυτό θα δημιουργήσει μία παράξενη συμπαντική διαδρομή που θα αλλάξει τη θερμοκρασία του πλανήτη και θα επιφέρει απανωτές εκρήξεις στους πόλους της Γης. Στην Αθήνα θα αφανιστούν μονομιάς Πειραιάς και Κηφισιά και νέο λιμάνι θα είναι για λίγες μέρες τα Πετράλωνα.

 

 

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου

Ο αστεροειδής Τουτάτις, με μήκος πέντε χιλιόμετρα, χτυπά σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Η σύγκρουσή του ισοδυναμεί με την ισχύ 1.000.000 πυρηνικών βομβών. Ό,τι γλιτώσει από την πρόσκρουση θα βρει θάνατο αργότερα από το σύννεφο σκόνης που θα καλύψει τη Γη και από το τσουνάμι που θα χτυπά ανελέητα τις ακτές. Στην Αθήνα χάνουμε τα Πετράλωνα και το Θησείο από το τσουνάμι και χιλιάδες κάτοικοι που θέλουν να γλιτώσουν από τη στάχτη στριμώχνονται στον κήπο του six d.o.g.s και στα ειδικά διαμορφωμένα καταφύγια του Gagarin 205.

 

 

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου

O «αόρατος» πλανήτης Niribu περνά δίπλα από τη Γη και αλλάζει την τροχιά της. Πιο μακριά από τον ήλιο, παγώνουμε πριν προλάβουμε να βγάλουμε κιχ. Στην Αθήνα, όσοι γλίτωσαν μαζεύονται σε σάουνες και χαμάμ. Πολλοί προλαβαίνουν να πάνε στην Αιδηψό και σώζουν τις ζωές τους πασαλείβοντας το σώμα τους με θειάφι.

 

 

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

Το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο του κόσμου, το Yellowstone, κάνει ένα... μπαμ και πνίγει τον πλανήτη στη λάβα. Στην Αθήνα, οι χίπστερ βγάζουν εισιτήρια για Αμερική για να χαρούν τον πιο cool θάνατο που τους επιφύλαξε η ανθρωπότητα.

 

 

 

 

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου

Ηλιακές καταιγίδες θα σαρώσουν τη Γη, δημιουργώντας απανωτές εκρήξεις, μαγνητικά κύματα και μια παγκόσμια ηλεκτρική εκκένωση. Απανωτές αυτοκτονίες θα συμβούν στο κέντρο της  Αθήνας, καθότι θα σβήσουν μια για πάντα ταμπλέτες και smartphones, αφαιρώντας το νόημα της ζωής από τους ανθρώπους. 

 

 

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου

Σούπερ Νόβα στη γαλαξιακή γειτονιά μας. Ο πλανήτης T Pyxidis εκρήγνυται και στέλνει μια τεράστια ποσότητα ακτίνων γάμα στη Γη. Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Η Αθήνα μένει, όμως, ανέπαφη, αφού η επιβαρυμένη ατμόσφαιρα εμποδίζει τις ακτίνες να φτάσουν στο έδαφος.

 

 

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου

Οι πόλοι αλλάζουν θέση, προκαλώντας αλλαγές στη θερμοκρασία και στο μαγνητικό πεδίο της Γης. Έρχονται τα πάνω κάτω, με λίγα λόγια. Τα δυτικά προάστια μπερδεύονται με τα βόρεια στην πόλη μας και η κοινωνική αναταραχή αναγκάζει τους Αθηναίους να αυτομαστιγωθούν μέχρι θανάτου, προσπαθώντας να βρουν τη χαμένη τους ταυτότητα.

 

 

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου

Η ευθυγράμμιση των πλανητών Δία και Κρόνου φέρνει πιο κοντά τον πυρήνα της Γης, που είναι κάπου 26 εκατ. έτη φωτός μακριά. Το φλερτ αυτό κατευθύνει όλο τον φλοιό της Γης στο κέντρο της. Στην Αθήνα είναι όλοι ικανοποιημένοι, γιατί για μία ακόμη φορά η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο του κόσμου.

 

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου

Πάρτε θέση. Η Γη κάνει restart.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

σχόλια

2 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ