Προχτές ρωτούσα ένα φίλο μου αν ήξερε τι απέγιναν οι Avalances. Μια μέρα αργότερα έμαθα πως ενώ δεν έχουν βγάλει δίσκο εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια (ακόμα προσπαθούν να κυκλοφορήσουν το δεύτερο δίσκο τους – δεν έχουν πάρει άδειες για τα samples του) μπλέχτηκαν σ' έναν μίνι καβγά στο Twitter. Με τον Justin Vernon των Bon Iver.

 

 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Vernon έδωσε μια συνέντευξη, λίγο μετά την περσινή απονομή των βραβείων, στους New York Times. Δεν δημοσιεύτηκε όλη τότε. Σε ένα απ' τα κομμάτια που δεν μπήκαν δήλωνε ότι ο δίσκος τους δεν είναι για Grammy, ότι τα βραβεία είναι γελοία κι ότι αν κέρδιζε θα ήθελε να πει σε όλους να φύγουν απ' την αίθουσα και να σταματήσουν την μάταιη, γελοία τελετή.

 

Έλα όμως που οι Bon Iver έκαναν την έκπληξη και είναι υποψήφιοι για τέσσερα Grammys και πολλοί λένε ότι θα είναι ό,τι ήταν οι Arcade Fire στα περσινά! Οι New York Times δημοσίευσαν το άγνωστο κομμάτι της συνέντευξης του Vernon λίγο μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων κι αυτός κάπως τα έχασε και δεν ήξερε τι να πει πια. (Δεν ζήτησε πάντως να βγει το γκρουπ του απ' τις κατηγορίες και πολλοί εικάζουν ότι θα πάει και στα βραβεία.)

 

 

Εκεί μπαίνουν οι Avalanches. Μάλλον εκνευρισμένοι με τις δηλώσεις του Vernon -εκτός των άλλων είχε πει πως οι καλλιτέχνες που θέλουν να κερδίσουν το βραβείο υποβιβάζουν την καλλιτεχνική τους υπόσταση και χάνουν την ακεραιότητά τους, του έγραψαν στο twitter:

  

 

Λίγοι κατάλαβαν εκείνη τη στιγμή τι εννοούσαν, ο Vernon όμως κατάλαβε πολύ καλά. Είχε πάρει μέρος σε μια καμπάνια που διαφήμιζε ουίσκι, κάτι που θεωρήθηκε μάλλον ντροπιαστικό για τον καλλιτέχνη – όχι γιατί οι ρόκσταρς δεν πίνουν αλκοόλ αλλά γιατί ο συγκεκριμένος προωθεί το προφίλ του εναλλακτικού, αντι-ρόκσταρ που δεν θα περίμενες ότι θα διαφήμιζε οτιδήποτε. (Μάλιστα το βίντεο που έβαλα πιο πάνω ήταν απ' το afterparty που διοργάνωσε η συγκεκριμένη μάρκα ουίσκι μετά από λάιβ τους στη Βοστώνη.)

 

Ο μεσαίος. 

 

Προσπαθώντας να εξηγήσει την απόφασή, με το που έκανε τη φωτογράφηση για τη διαφήμιση, πριν δυο μήνες, ο Vernon είχε κάνει μια γραπτή δήλωση:

 

"I owe everything to the creativity of my friends and neighbors who have all influenced and supported me along the way. Bushmills approached Bon Iver about collaborating with them on 'Since Way Back,' and I didn't hesitate when I knew all of us - Nate, Kyle and Brian - could be involved. The way the campaign was presented to us, as a program that rewards groups of friends who have built success around what they love, made it feel right and appropriate for us to participate. The founders of Bushmills developed a recipe that lasts. We hope to do the same with our music." 

 

Οι Avalanches πάντως συνέχισαν στο twitter τα επικριτικά σχόλια για τα διπλά στάνταρ του Vernon και το κακό που κάνει το ουίσκι στην υγεία.

 

 

Αυτός απάντησε αυτό

 

 

 

αυτοί απάντησαν ότι πίνουν βότκα αλλά θεωρούν ξεπούλημα τις διαφημίσεις κι ότι το αλκοόλ σκότωσε αγαπημένα τους πρόσωπα

 

μετά αυτός είπε αυτό κι εκείνοι απάντησαν το άλλο

 

 

 

και μετά αυτός προσφέρθηκε να τους κεράσει βότκα

 

 

 

και κάπου εκεί το θέμα μοιάζει να έληξε. Πιθανότατα τώρα που μιλάμε να τα πίνουν σε κάποιο μπαρ (αλλά μάλλον όχι).

 

Θα έχει πάντως ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει στα βραβεία Grammy.

 

Και επίσης, αν θα καταφέρουν ποτέ οι Avalanches να κυκλοφορήσουν το δεύτερο δίσκο τους. Αυτό είναι απ' τον πρώτο, του 2000.

 

 

Εξαιρετικό βίντεοκλίπ.

 

 

 

Blogovision

Σε αναζήτηση των καλύτερων άλμπουμ της χρονιάς.

 

Νούμερο 14

James Blake - James Blake 

 

 

Νούμερο 13

Danger Mouse & Daniele Luppi - Rome 

 

 

 

#####