O φωτογράφος Ed Ou πέρασε τέσσερις μήνες μαζί με τους Ινουίτ στο Nunavut, το βορειότερο τμήμα του Καναδά. Οι περισσότεροι εδώ είναι αποκομμένοι από την υπόλοιπη χώρα. Η μεταφορά τροφίμων και προμηθειών έχει δυσβάσταχτο κόστος και οι Ινουίτ συχνά εξαρτώνται από το κυνήγι για τη διατροφή τους. Οι περιβαλλοντικές ομάδες τους επικρίνουν για το κυνήγι και τους κατηγορούν για τις μεγάλες απώλειες σε πληθυσμούς διάφορων ειδών. Οι Ινουίτ κυνηγούν φώκιες, φάλαινες Μπελούγκα και πολικές αρκούδες.  Οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις ώστε να απαγορευτεί το κυνήγι και το εμπόριο κρέατος την πολική αρκούδας, αλλά η καναδική κυβέρνηση εκφράζει την αντίθεσή της και υποστηρίζει την πρακτική των Ινουίτ.

 

Οι εικόνες από τη ζωή και το κυνήγι των Ινουίτ που δημοσιεύονται στο ΤΙΜΕ είναι σκληρές και απάνθρωπες για το Δυτικό κόσμο. Μια πολική αρκούδα αναδύεται από το νερό, βουτηγμένη στο αίμα. Η γούνα της είναι κατακόκκινη. Μετά βρίσκεται ξαπλωμένη το έδαφος όπου θα τεμαχιστεί και θα της αφαιρεθεί η γούνα. Ένα μεγαλοπρεπές ζώο που έχει ταυτιστεί με την απειλή της κλιματική αλλαγής βρίσκεται κυνηγημένο από ανθρώπους. Στην πραγματικότητα οι κάτοικοι αυτών των περιοχών έχουν βιώσει πολύ πιο σκληρή πραγματικότητα από αυτή που παρουσιάζεται μέσα από οικολογικές ανησυχίες. Η απομόνωση είναι ακραία και η οικονομική δυσχέρεια είναι μεγάλη.  Οι Ινουίτ παλεύουν να ολοκληρώσουν μια οδυνηρή μετάβαση από την παράδοση και τον αρχαίο πολιτισμό τους στο δυτικό τρόπο ζωής. Τα τραύματα έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Τα επίπεδα αλκοολισμού είναι υψηλά ανάμεσά τους. Το ίδιο ισχύει και με τα ναρκωτικά ενώ αυξημένος είναι και ο αριθμός αυτοκτονιών. Η κακοποίηση είναι επίσης καταγεγραμμένη σε δεκάδες οικογενειακές ιστορίες. Στα ψυγεία τους συχνά υπάρχει μόλις ένα μπουκάλι γάλα. Αυτοί οι άνθρωποι αδυνατούν να καταλάβουν τη συμβολή τους στην οικολογική καταστροφή όπως παρουσιάζεται από τη Δύση. Αυτό που γνωρίζουν είναι πως μια πολική αρκούδα μπορεί να φέρει λεφτά που θα θρέψουν πολλές οικογένειες. Το κυνήγι είναι πια από τα ελάχιστα πράγματα που τους έχει απομείνει για να επιβιώσουν, όπως ακριβώς έκαναν και οι πρόγονοι τους.

 

Οι κυνηγοί της πολικής αρκούδας
Τρεις νεαρές Ινουίτ καπνίζουν κάτω από ένα πέτρινο τοτέμ. Οι κατασκευές αυτές χρησιμοποιούνται σαν σημάδια για την πλοήγηση στα κυνηγετικά ταξίδια των Ινουίτ.

 

Οι κυνηγοί της πολικής αρκούδας
Η Kelly Amaujaq Fraser μόλις εξομολογήθηκε μια σκληρή ιστορία από τα παιδικά της χρόνια και σκουπίζει τα δάκρυά της, Ο πατέρας της αυτοκτόνησε όταν εκείνη ήταν μόλις 15. Σε ακόμη πιο μικρή ηλικία η Kelly έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

 

Οι κυνηγοί της πολικής αρκούδας
Ο 28χρονος Brian Tagalik επισκέπτεται τον τάφο ενός φίλου του που αυτοκτόνησε στα 15 του. Γύρω του υπάρχουν τουλάχιστον μια ντουζίνα τάφοι ανθρώπων που αυτοκτόνησαν σε νεαρή ηλικία.

 

Οι κυνηγοί της πολικής αρκούδας
Μια πολική αρκούδα συλλαμβάνεται να αναζητά τροφή στα σκουπίδια κοντά στα σπίτια. Τα ζώα αυτά ρισκάρουν όλο και πιο συχνά την επαφή με τον άνθρωπο στην προσπάθειά τους να βρουν τροφή ενώ οι φυσικές πηγές λιγοστεύουν.

 

Οι κυνηγοί της πολικής αρκούδας
Η επτάχρονη Annie Ishlutak μπροστά από το σχεδόν άδειο ψυγείο της οικογένειας. Πίσω φαίνεται ο πατέρας της ο οποίος προετοιμάζει το όπλο του για να ξεκινήσει το κυνήγι.

 

Οι κυνηγοί της πολικής αρκούδας
Ο Brian Tagalik κοιτάζει έξω από το παράθυρό λίγο πριν φύγει για το κυνήγι. Εξομολογείται πως αισθάνεται μπερδεμένος στην προσπάθειά του να συμβαδίσει με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και την παράδοση που είναι μονόδρομος για επιβίωση

 

Οι κυνηγοί της πολικής αρκούδας
Μια πολική αρκούδα καταρρέει από τα πυρά των κυνηγών

 

Οι κυνηγοί της πολικής αρκούδας
Οι Ινουίτ πάνω από το πτώμα της αρκούδας που σκότωσαν λίγο νωρίτερα

 

Οι κυνηγοί της πολικής αρκούδας
Οι ηλικιωμένοι έχουν αναλάβει να απομακρύνουν το λίπος από την πολική αρκούδα που θηρεύτηκε λίγες μέρες πριν. Το λίπος, το κρέας και η γούνα της θα φέρουν έως και 10.000 δολάρια στις οικογένειες του χωριού.

 

Οι κυνηγοί της πολικής αρκούδας
Οικογένεια και συγγενείς συγκεντρώνονται γύρω από το τραπέζι με τα εδέσματα από το σώμα του ζώου.

 

Οι κυνηγοί της πολικής αρκούδας
Ο επτά μηνών Henry Edward Thompson μαζί με ένα μπουκάλι γάλα στο κρεβάτι της οικογένειας.

 

Οι κυνηγοί της πολικής αρκούδας
Δύο 28χρονοι περνάνε τις πολικές νύχτες του σκληρού Χειμώνα με παραδοσιακά παιχνίδια.Ο παραδοσιακός αγώνας αντοχής με τη ζώνη είναι συμβολικός για την μάχη με τις αρκούδες και ένας τρόπος να εξασκούν τις ικανότητες τους όσο ο Χειμώνας συνεχίζει την επέλασή του.

 

Οι κυνηγοί της πολικής αρκούδας
Οι γυναίκες της οικογένειας είναι καθισμένες στο πάτωμα και παίζουν ζάρια.

 

Οι κυνηγοί της πολικής αρκούδας
Η Kelly Amaujaq Fraser και οι φίλες της διασκεδάζουν χορεύοντας σε ένα τοπικό μπαρ

 

Οι κυνηγοί της πολικής αρκούδας
Ο Levi Ishlutak επιστρέφει από το κυνήγι με τους τρεις ανήλικους γιους του.

 

Οι κυνηγοί της πολικής αρκούδας
Το τομάρι της αρκούδας που σκοτώθηκε λίγες μέρες νωρίτερα μαλακώνει στην μπανιέρα του σπιτιού