Οι Greek White σχεδίασαν το πρώτο υφασμάτινο τάβλι

Οι Greek White σχεδίασαν το πρώτο υφασμάτινο τάβλι Facebook Twitter
Το τάβλι a la Grecque το αγοράζουν εξίσου Ελληνες και ξένοι. Από τη Φινλανδία στην Αμερική και από την Πελοπόννησο στη Μύκονο, το τάβλι ταξιδεύει συνεχώς και παντού. Δεν χρειάζεται οδηγίες χρήσεως, ξετυλίγεται και αποκτά απευθείας τη δική του ζωή. Έχουμε δει παιδιά να παίζουν τάβλι a la Grecque, αγόρια και κορίτσια, πυροσβέστες, υπερήλικες, τουρίστες στο πλοίο και στην παραλία, σε όλες τις γλώσσες.
1

 

Οι Greek White σχεδίασαν το πρώτο υφασμάτινο τάβλι Facebook Twitter

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου

Το τάβλι το έχουμε συνηθίσει σε ξύλινο ταμπλό, να ρίχνουμε τα ζάρια και να ακούγονται. Αυτή είναι η μισή απόλαυση λένε όσοι παίζουν φανατικά. Σκέψου όμως να είσαι διακοπές στο νησί να θες να πας σε μία παραλία για λίγους, να πρέπει να διασχίσεις ένα δύσβατο μονοπάτι και να έχεις μαζί σου ένα τάβλι που δεν πιάνει ούτε χώρο και είναι εξαιρετικά ελαφρύ. Κάτι τέτοιο πρέπει να σκέφτηκαν οι Greek White όταν σχεδίαζαν το πρώτο τάβλι από ύφασμα.

Πώς σας ήρθε η ιδέα για το τάβλι;
Πρώτα γεννήθηκε η ιδέα για το Greek White, περίπου δύο χρόνια πριν, τρώγοντας ελληνικό πρωινό, αβγά μάτια και φρέσκο ψωμί, σε μια συζήτηση ανάμεσα σε δύο φίλες που ήθελαν να γίνουν και συνεργάτες. Μέχρι να ωριμάσει και να σχεδιαστεί, να βγει στην παραγωγή, να λανσαριστεί μόλις το Πάσχα του 2014, ένα υφασμάτινο τάβλι, αυθεντικά ελληνικό, χειροποίητο, με χρώματα, φιλοσοφία, ιστορία ελληνική, με στόχο να ταξιδέψει σε μουσεία και επιλεγμένες μπουτίκ σε όλο τον κόσμο, με αφετηρία πάντα τη γενέτειρά του. Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θυμίζει σε όλους μας, Έλληνες και ξένους, ελληνικό καλοκαίρι. Το τάβλι ήταν το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μας.

*Οι Greek White μιλούν για το τάβλι a la Grecque, αφηγούνται την ιστορία του και δίνουν τις διαστάσεις του στη συνέντευξη που έδωσαν στο ΓΚΡΕΚΑ και μπορείτε να διαβάσετε εδώ

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια