Ο νέος σκοταδισμός

Ο νέος σκοταδισμός Facebook Twitter
Ο κύριος Μιχελογιαννάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ... Φωτ.: SOOC
44

 

Mπορώ μέχρι ένα σημείο να δικαιολογήσω τις παλινωδίες της κυβέρνησης στα βασικά θέματα της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής. Να δεχτώ ακόμη ότι αλλιώς τα περίμεναν κι αλλιώς τους βγήκαν, απέναντι σε ένα σύστημα διεθνούς χτηματοπιστωτικής μαφίας που τους πολεμά (τι περίμεναν βέβαια; Δεν  ήξεραν, δεν ρώταγαν, πριν πήξουν τον ελληνικό λαό στις κούφιες υποσχέσεις;)

 

Αυτό όμως που μού είναι ασφυκτικό και δεν το δικαιολογώ με τίποτα, είναι το κλίμα οπισθοχώρησης και σκοταδισμού που απλώνεται στη χώρα, σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, προσωπικών ελευθεριών και δημόσιας ρητορικής. Αν έστω και μόνο στο πεδίο αυτό η Αριστερά έφερνε ένα φρέσκο, μοντέρνο αέρα στην ταλαίπωρη, τριτοκοσμική χώρα, προσωπικά θα μου ήταν αρκετό. Γιατί και η δουλοπρέπεια των προηγούμενων κυβερνήσεων απέναντι στην τρόϊκα δεν ήταν καλλύτερη από τα τωρινά.

 

Ήλπιζα όταν ψήφισα αυτή την κυβέρνηση ότι, τουλάχιστον σε επίπεδο κονωνικών ελευθεριών, θα γίνουν ορισμένα πράγματα (από τον Χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους μέχρι το Σύμφωνο Συμβίωσης).

 

Αντ΄αυτού βλέπω καθημερινά, ότι οι δυσοίωνες πρώτες εκπλήξεις (η συμμαχία με τον σκοτεινό Καμμένο, η εκλογή του Πάκη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, η Ραχήλ κ.λπ.), ήταν προπομπός μιας σειράς αλλεπάλληλων αναχρονιστικών και βαθύτατα μικροαστικών επιλογών, που αναβαπτίζουν την χρόνια μούχλα της ελληνικής κοινωνίας στο “πρώτη φορά αριστερά”.

 

Μετά τις δυο ανεκδιήγητες κινήσεις αυτής της εβδομάδας από τον κ. Κουρουμπλή και τον κ. Μιχελογιαννάκη, ομολογώ ότι παραδίδω τα όπλα. Ο ένας, υπουργός υγείας ων, περιφέρει τα λείψανα μιας αγίας στα νοσοκομεία των καρκινοπαθών, ό άλλος δηλώνει ότι είναι εναντίον της καύσης των νεκρών διότι ενδεχομένως τα Χ λείψανα αργότερα αγιάσουν! Επίσης δηλώνει ότι “ως γιατρός” εξ εμπειρίας βεβαιώνει την θεραπευτική δύναμη των λειψάνων και ότι το aids κολλάει με το σάλιο.

 

Ήλπιζα όταν ψήφισα αυτή την κυβέρνηση ότι, τουλάχιστον σε επίπεδο κοινωνικών ελευθεριών, θα γίνουν ορισμένα πράγματα (από τον Διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους μέχρι το Σύμφωνο Συμβίωσης). Ήλπιζα επίσης ότι θα περιοριστεί η ασκήμια των υπουργών, που περιφέρονται στα κανάλια αμολώντας κούφια λόγια, ρητορείες άλλων δεκαετιών, λαϊκισμούς για γραίες, και σκοταδιστικά τσιτάτα. Ήλπιζα ότι θα καταργηθούν οι παρελάσεις, θα περιοριστούν συνδικαλιστικά μορφώματα τύπου Φωτόπουλος, θα παραμεριστεί ο σάπιος πολιτικαντισμός του παλιού ΠΑΣΟΚ.

 

Αντ’ αυτού, βλέπω ότι, ασύδοτοι, σαν να μην άλλαξε τίποτα (που δέν άλλαξε), τα πρωτοπαλλίκαρα της κυβέρνησης επιδίδονται σε όλες τις αρχαίες αμαρτίες: Λένε τα σκοτεινά, αναχρονιστικά ψέμματα που ξέρουν ότι το κοινό θέλει να ακούσει. Πάνε βιαίως  πίσω την κοινωνία. Μοναδικός τους στόχος πια δεν είναι πώς να αλλάξουν την κοινωνία (την Ευρώπη, τον κόσμο, whatever...), αλλά το πώς να κρατηθούν πάση θυσία στην εξουσία όσο γίνεται περισσότερο.

 

Υπάρχει και μια άλλη, πιο δυσάρεστη εξήγηση: Από πού προέρχονται όλοι αυτοί και γιατί θα μπορούσαν όντως να ευαγγελιστούν το καινούριο; Σχεδόν ΟΛΟΙ, έχουν θητεύσει είτε σε παλιά διεφθαρμένα κόμματα, είτε υπήρξαν πιστοί υπάλληλοι ολιγαρχών, είτε αναπτύχθηκαν στον αυτισμό ενός κόμματος μικρού και εκτός κοινωνίας, μέχρι που μια καραμπόλα τους εκτίναξε στην διακυβέρνηση ενός έθνους. Γιατί να είναι διαφορετικοί από το μεγάλο, νυσταγμένο, αναχρονιστικό τμήμα της κοινωνίας μας; Από εκεί προέρχονται, εκεί ανήκουν, εκεί θα επιστρέψουν αύριο. 

 

Fair enough. Σε όσους όμως δεν αρέσει αυτή η κοινωνία όπως είναι, με τα περιφερόμενα λείψανα, τις διακρίσεις ενάντια στις μειονότητες, την Εκκλησία-μπάστακα, τα δημοτικά στις παρελάσεις, τα ρητορικά ήξεις-αφήξεις στα “κανάλια των ολιγαρχών”, η κυβέρνηση αυτή δεν έχει πια να πει τίποτα.

 

Εξηπατήθην ακόμη μια φορά. Ο επόμενος.

44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

σχόλια

17 σχόλια
Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον τα σχόλια και διαπιστώνω με μεγάλη λύπη ότι παρόλο που έουμε περάσει τόσα συνεχίζουμε το ίδιο τροπάριο: φταίει η ΝΔ, το Πασοκ, ο Συριζα κτλ κτλ δηλαδη εμείς πάλι δε φταίμε; πουθενά; για τίποτα; Δε το δέχομαι αυτό. Ποιος τους δίνει εξουσία τόσα χρόνια, ποιός πιστέυει σε αυτά που λένε; Γιατι δεν τους ελέγχουμε εξονυχιστικά πριν τους ψηφίσουμε; γιατι τα λένε ωραία στα κανάλια; Δεν είναι δικαιολογία και θα μιλήσω για τον κΜιχελογιαννάκη που είναι γνωστός καραγκιόζης στο νησί και παρολαυτά πήρε τόσους ψηφους. Με συγχωρείτε, αλλα καλά να πάθουμε και ας προσπαθήσπυμε τουλάχιστο να μάθουμε τα παιδιά μας να σκεφτονται και να αγαπούν την ευθύνη, και ίσως έρθουν καλύτερες μέρες στο μέλλον γιατι προφανώς εμεις είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Κύριοι και κυρίες τα πράγματα είναι απλά:1)Αυτοί που ψήφησαν το ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ψήφησαν να κάνει αυτά που λέτε αλλά να τους δώσει πίσω τα λεφτά που τους έφαγε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.2)Το σύμφωνο συμβίωσης υπάρχει με νόμο εδώ και 3 ή 4 χρόνια άλλωστε και ο Πρωθυπουργός τέτοιο έχει κάνει για όσους δεν το ξέρουν.3)Η επίσημη θρησκεία του Κράτους είναι η Χριστιανική και αναγράφεται στο σύνταγμα. Γιατί να κατέβουν οι εικόνες από τα Δημόσια κτήρια, σχολεία, δικαστήρια και όπου άλλου υπάρχουν; Εγώ δεν είμαι άθεος και δεν με πειράζει αν κάποιοι είναι δικαίωμα τους αλλά γιατί να κατέβουν οι εικόνες ας μου εξηγήσει κάποιος. Για δεν τους μετανάστες και λαθρομετανάστες διαφορετικού θρησκεύματος ήξεραν πολύ καλά ότι η χώρα που έρχονται είναι Χριστιανική και πρέπει να προσαρμοστούν όπως και εγώ θα προσαρμοστώ αν πάω σε μία μουσουλμανική χώρα. Και μην ξεχνάμε, από ότι γνωρίζω, δε υπάρχουν σε μουσουλμανικές χώρες της μέσης Ανατολής χριστιανικές εκκλησίες παρά μόνο στην Συρία, Λίβανο και Αίγυπτο ίσως ξεχνάω και την Ιορδανία αλλά δεν είμαι σίγουρος.4)Ας κοιτάξει να συμμαζέψει το κράτος και την φοροδιαφυγή και τα υπόλοιπα ας τα κάνει αργότερα δεν πειράζει. Ένα μήνα τρέχαμε με τον Ξηρό αν θα βγει πώς θα βγει κλπ κλπ, γιατί να βγει δεν σκότωσαν με τους φίλους του τόσους αθώους; 5)Ας κάτσει να φτιάξει ένα σοβαρό νομοσχέδιο για την παιδία και όχι αυτά τα καραγκιοζιλίκια που ψήφισαν. Είναι σωστό δηλαδή σε μία σχολή 4 ετούς φοίτησης να υπάρχουν φοιτητές που φοιτούν πάνω από 10 χρόνια; Δεν πιάνουν της θέσεις άλλων μαθητών; Εκτός και αν μας αρέσει να πηγαίνει ο άλλος στο Πανεπιστήμιο και να παίρνει σύνταξη από εκεί γιατί δεν γουστάρει , άμα δεν γουστάρει να φύγει και να πάει άλλου.6)Πήρε πίσω την αξιολόγηση δηλαδή είναι ευχαριστημένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι ψηφοφόροι με την δημόσια διοίκηση που έχουμε; Γιατί να μην αξιολογηθούν και οι Δημόσια διοίκηση και τα πανεπιστήμια και τα σχολεία λεφτά από των προϋπολογισμό παίρνουν αφενός και αφετέρου αν δεν ξέρουν τα λάθη τους πως θα διορθωθούν; Οι κακοί υπάλληλοι δεν πρέπει να φύγουν η να πληρώνονται χωρίς να κάνουν τίποτα; 7)Γιατί να νομιμοποιηθεί η χρήση των μαλακών ναρκωτικών; Γιατί μας θέλουν στον κόσμο μας και να πιστεύουμε ότι μας πασάρουν, χωρίς να σκεπτόμαστε, χωρίς να αντιδράμε; Συμφωνώ με μία κυρία που είπε ότι το ίδιο συμβαίνει και με το αλκοόλ ναι έτσι είναι αλλά το αλκοόλ σερβίρεται σε νέους άνω των 18 ενώ τα ναρκωτικά και τα τσιγάρα όχι.8)Η καλλιέργεια και κλωστικής και ιατρικής κάνναβης υπάρχει εδώ και 15 χρόνια στην χώρα μας μπορεί και παρά πάνω, γίνεται βέβαια κάτω από αυστηρές συνθήκες και έτσι πρέπει.
1) ο καθένας μπορεί να ερμηνεύει όπως θέλει τη νίκη του Σύριζα - η αλήθεια είναι πως οι κυβερνήσεις κρίνονται στην τετραετία και αυτό δεν είναι προς παζαρεύεται2) Μιλάμε για το σύμφωνο συμβίωσης ανάμεσα σε ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ζευγάρια, ξύπνα!3) Θρησκευτικές εικόνες σε δημόσια κτήρια, σχολεία, δικαστήρια και όπου άλλου υπάρχουν μόνο σε θεοκρατικά καθεστώτα τύπου Ιράν - αυτό είναι το πρότυπό σου;Οι μετανάστες ΔΕΝ επέλεξαν την Ελλάδα με αυτό υπ'όψη τους, μετανάστες από ανάγκη είναι και όχι τουρίστεςΑκόμη και στο ίδιο το Ιράν υπάρχουν πάνω από 100 χριστιανικές εκκλησίες - πες μου στην Αθήνα πόσα επίσημα τζαμιά υπάρχουν4) Η φοροδιαφυγή είναι σημαντικό ζήτημα - το ίδιο και τα πολιτιστικά, το ίδιο και η εκκλησιαστική περιουσίαΟ ξηρός και οι φίλοι του δεν κατέλυσαν καμμιλα δημοκρατία - αυτό το έκανε ο Παττακός της Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών, ο οποίος ΕΔΩ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ σαρκάζει την ελληνική δημοκρατία από το σπίτι του, λόγω υποτιθέμενης ανηκέστου βλάβης στην υγεία του (γελούν κι οι πέτρες)5) Όχι, οι αιώνιοι φοιτητές δεν έχουν καμμία απολαβή, ούτε πιάνουν θέσεις άλλων6) Την αξιολόγηση ποιοί θα την κάνουν και με ποιά κριτήρια; Υπάρχουν νόμοι για τους ελλειματικούς υπαλλήλους, το ποιοί ΔΕΝ τούς εφάρμοζαν τούς ξέρουμε - είναι στην αντιπολίτευση7) Η κάνναβη είναι ελάχιστα καλύτερη από το αλκοόλ - στην κοσμάρα τους είναι μόνο οι τηλεθεατές κάθε ηλικίας8) Όλα σχεδόν τα Canabis shop έχουν κλείσει με γελοία επιχειρήματα, όσο για την καλλιέργεια και κλωστικής και ιατρικής κάνναβης δεν υπαρχει παρά μόνο στη φαντασία σου η οποία ειδικά σε αυτό το θέμα καλπάζει σαν μονόκερως...
δεν υπαρχει καμια δικαιολογια. δεν ειναι αποδεκτο να εμφανιζεστε σημερα ως νοημονες πολιτες, που εξαπατηθηκαν. ΔΕΝ βλεπατε πριν το ΣΥνοθυλευματόΡΙΖΑ που ερχοταν. Αν ψηφησατε ελπιζοντας να ξαναεξετασετε τον αν στην επομενη ψηφοφορια πρεπει να απεχετε λογω ανεπαρκειας κρισης.
Το σύμφωνο συμβίωσης βρίσκεται στο στάδιο της νομοκατασκευαστικής και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.http://www.koutipandoras.gr/article/139771/erhetai-symfono-symviosis
Aomame, αυτά που θα πω τα λέω σαν ετεροφυλόφιλη κοπέλα: ΔΕ μου φτάνει το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Είναι ΑΔΙΚΟ. Το να αρνείσαι σαν κυβέρνηση σε μια μερίδα ανθρώπων ένα βασικό δικαίωμα που έχουν άλλοι άνθρωποι, και ο λόγος να είναι "γιατί έτσι" παραβιάζει την οποιαδήποτε ισότητα ανθρώπων. Το σύμφωνο συμβίωσης μόνο είναι επίσης άδικο γιατί πάλι στερείς από αυτούς τους ανθρώπους γάμο. Γενικώς οποιαδήποτε αντιμετώπιση εκτός από αυτή της απόλυτης ισότητας είναι άδικη, αντισυνταγματική και παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα. Από την πολιτεία πάντα, δεν περιμένω από την εκκλησία να συμφωνήσει (χα χα χα). Είναι πιο εύκολο να προστεθεί μια παράγραφος στο νόμο περί πολιτικού γάμου που να περικλείει και μη ετερόφυλα ζευγάρια.Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τις θρησκευτικές ανελευθερίες τις οποίες πρέπει να υποστούν μουσουλμάνοι, άθεοι και άλλοι μη χριστιανοί ορθόδοξοι.
Πάντως είναι αστείο να θεωρεί κάποιος ότι ο Σύριζα θα μπορούσε να προβεί σε άμεση "απελευθέρωση" των κοινωνικών ελευθεριών που αναφέρει ο αρθρογράφος, και μάλιστα με χωρίς αυτοδυναμία, συγκυβερνώντας με μια συντηρητική δεξια τύπου Καμμένου χωρίς να "κάψει" αυτόματα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο που τόσο το χρειάζεται αυτή τη στιγμή για να τελειώσει την διαπραγμάτευση του με τον βέλτιστο τρόπο. Πραγματικά είναι κανείς πεπεισμένος ότι η συγκυβέρνηση θα ήταν το ίδιο συμπαγής εάν προέβαινε σε όσα ισχυρίζεται ότι έπρεπε να είχε κάνει ο αρθρογράφος? Συμφωνώ απολύτως με το ότι πρέπει να γίνουν, αλλά το νόημα των λόγων μου είναι ότι πρέπει να υπάρχει μια σείρά- μία προτεραιότητα. Για να κάνεις μια ομελέτα πρώτα σπάς τα αυγά και μετά τα τηγανίζεις. Δεν ρίχνεις και τα τσόφλια μέσα στο τηγάνι.Θα μπορούσε να πεί κανείς: "τότε γιατί δεν πάει σε εκλογές για να βγεί αυτοδύναμος?" Θα χαθεί σημαντικός χρονος (ήδη το 70% του χρόνου εκεί χάνεται) φυσικά που χρειάζεται για την διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Πρέπει να δώσουμε μια τετραετία στην κυβέρνηση. Αυτό είναι το σωστό. Εάν δεν υλοποιηθούν τα περι κοινωνικών ελευθεριών που ειπώθηκαν (και πολλά άλλα θα πρόσθετα), και εγώ μαζί σας. Στο οτί υπάρχουν και γραφικοί μεταξύ των στελεχών του Σύριζα συμφωνώ και επαυξάνω (περι αθλιοτήτων Μιχελογιαννάκη κτλ.) αλλά νομίζω ότι είναι αδικία να γενικεύουμε για ολόκληρο το Σύριζα.
Προφανώς.Αλλά δεν υπάρχει υπομονή σε αυτή τη χώρα.Τόσα χρόνια πέρασαν, σε οποιαδήποτε υπόνοια αλλαγής... τα θέλουν με την μία αλλαγμένα όλα, σε 3 μήνες... ενώ στην πραγματικότητα θέλει -αν βάλουμε και την εκκλησία μέσα- ορίζοντα οκταετίας, έτσι ώστε στα 5 χρόνια να γίνεται η μεγάλη σύγκρουση.
"...Πρέπει να δώσουμε μια τετραετία στην κυβέρνηση...""...δεν υπάρχει υπομονή σε αυτή τη χώρα..."Αυτά, φίλοι μου, θα έπρεπε να τα πείτε στον Αλέξη και τους hardcore οπαδούς του, που ζητούσαν εκλογές την επομένη των εκλογών του 2012. Και που δεν μπορούσαν να περιμένουν την εκπνοή της τετραετίας της προηγούμενης κυβέρνησης--πράγμα που ήταν μεγάλη βλακεία από μέρους τους, όπως αποδεικνύεται καθημερινά.
Δεν μπορείς να πεις πως δεν υπήρχε υπομονή με την ΝΔ μέσα στα χρόνια, αλλά και στα άτομα που πέρασαν από αυτήν.Όσο για την αναμονή... δεν θα μπορούσε να συμβεί αλλιώς όπως και να χει, όλες οι μεριές το είχαν αποφασίσει το χρονικό σημείο.
Δυστυχώς έχεις επενδύσει τα πάντα στην "διαπραγμάτευση", και δεν βλέπεις την πραγματικότητα. Αντικαταστάθηκε ο εριστικός Μπουμπούκος απ'την εξίσου εμπαθή Ζωή (η οποία, επιπλέον, εποφθαλμιά την θέση του Τσίπρα και φλερτάρει οπορτουνιστικά με την ακροδεξιά), η Βούλτεψη απ'την Μακρή (επίσης ακροδεξιά), ο Ντινόπουλος απ'τον Μιλεχογιαννάκη (εξίσου γελοίοι). Βάλαμε τους ακροδεξιούς μας αλλιώς (αντικαταστήσαμε Μπαλτάκους, Μπουμπούκους, Βορίδηδες, κλπ με Ψεκασμένους). Αποκτήσαμε και πολλά, πολλά νέα αστέρια (Βαρουφάκηδες, Κατρουγκαλομητρόπουλοι, Φλαμπουράρης), η Παιδεία πάει πλέον εντελώς κατά διαόλου. Εν μέρει επειδή είχα βάλει τον πήχη πολύ χαμηλά, εν μέρει επειδή τουλάχιστον φαίνεται ρεαλιστής (και δεν μιλάει και πολύ), ο Τσίπρας είναι ο μόνος που ξεχωρίζει κάπως ευχάριστα. Γενικά πάμε αύτανδροι στον πάτο. On a lighter note...οι καταστροφές συνεχίζονται. Απ'ότι φαίνεται δεν τα βρήκανε στις διαπραγματεύσεις για τους μισθούς τους, και αποχωρεί ο ηθοποιός που έκανε τους πιο πολλούς χαρακτήρες στους Simpsons (ο Harry Shearer, που έπαιζε και τον Derek Smalls τον μπασίστα στο Spinal Tap). Αναρωτιέμαι αν ο Βαρουφάκης είχε ανάμιξη και σε αυτήν την διαπραγμάτευση :-)
Θεωρώ ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων ψήφισε με τα δικά σας κριτήρια..δυστυχώς απ'ότι αποδεικνύεται! Δεν πιστεύω ότι ένας νοήμων άνθρωπος πίστευε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα έφερνε την "επανάσταση" στην οικονομική πολιτική της χώρας, ότι θα ενεργούσε πιο "έξυπνα" από τους προηγούμενους, αλλά πολλοί πίστεψαν ότι επιτέλους θα μπορούσε σε κάποια κοινωνικά ζητήματα να μας φέρει πιο κοντά στην ευρωπαϊκή λογική! Απ'ότι διαφαίνεται για ακόμα μια φορά, είμαστε πολύ κοντά και όμως τόσο μακριά!
Κυρία Κόκλα,η κυβέρνηση ψηφίστηκε όχι για να κάνει χωρισμό Κράτους-εκκλησίας (δεν το υποσχέθηκε και ποτέ)αλλά για να προσπαθήσει να απαλύνει κάπως τον πόνο του λαού...να περικόψει κάπως τους φόρους και την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων...Γι αυτό και δεν έχει υποστεί φθορά στις δημοσκοπήσεις μέχρι τώρα..γιατί το παλεύει προς το παρόν..από εκει και πέρα,είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε την κυβέρνηση μέσα σε 100 μέρες..
Παιδιά, ’ολοι όσοι τώρα νιώθετε απογοητευμένοι/ εξαπατημένοι:Αυτά που αναφέρετε οτι περιμένατε απ’τον Σύριζα ταιριάζουν σε ένα προοδευτικό, μετριοπαθές, "ανοιχτό" (κατα Πόππερ) Ευρωπαικό κόμμα. Ενα Ελληνικό αντίστοιχο πχ του Σουηδικού C ή του Ολλανδικού D66. Που τα διακρίνατε όλα αυτά στον Σύριζα;;; Οχι ειλικρινά: ΠΟΥ;Και άντε καλά ας πούμε ότι δεν βλέπατε ότι η Ζωή, ο Αλέξης ή ο Ρούντι είναι το ακριβώς αντίθετο απ’τα παράπανω. Το ’οτι πριν τις εκλογές το είχαν πει ξεκάθαρα οτι θεωρούσαν τους ΑΝΕΛ συμμάχους τους ΔΕΝ σας προβλημάτισε βρε παιδιά; Σοβάρα τώρα;
Κα Κόκλα, πραγματικά δεν αμφισβητώ με κανενα τρόπο οτι και εσείς αλλά και πολλοί άλλοι που ψήφισαν Σύριζα, τον επέλεξαν οχι μόνο διότι ένοιωθαν την οικονομική πίεση των μνημονίων αλλά επειδή ήλπιζαν σε αυτή την "Πρώτη Φορά Αριστερά" Εχω όμως μερικές απορίες. Σε ο,τι αφορά την διαπραγματευτική τους στρατηγική, τούς δικαιολογείτε και ταυτοχρόνως τούς χαρακτηρίζετε και λίγο αφελείς, εφόσον θεωρείτε σχεδόν αυτονόητη την αντίδραση των δανειστών. Υποθέτω λοιπόν οτι και εσεις κάπως καταλαβαίνατε προεκλογικά οτι ή ψεύδονται σκοπίμως ή αφελώς δεν ξέρουν τι λένε.Αυτό από μόνο του δεν σας προβλημάτισε? Ραχήλ, Μιχελογιαννάκης, με το ψηφοδέλτιο του Σύριζα μπήκαν στην Βουλή δεν είναι μετεκλογική έκπληξη! Δεν σας προβλημάτισαν αυτές οι συμμαχίες? Τα κόλπα με τη θρησκεία αφορούν μόνο τον Καμμένο ή τον Κουρουπλή? Ο Τσίπρας δεν εμφανίστηκε μετα Βαίων και κλάδων στα Θεοφάνεια και εκανε κόλπα με το περιστέρι? Καμμία έκπληξη, προεκλογικό ήταν και αυτό.Φωτόπουλος, μετεκλογική εκπληξη? οχι!προεκλογικά - με καποια σεμνότητα ομολογώ - εκει γυρω γυρω από τον Σύριζα γυρνούσε και χωνόταν καπου εκει στην ακρη των φωτογραφιών!Τουλάχιστον εσείς εκ των υστέρων διακρίνετε την ανακολουθία του Σύριζα και στο τέλος του αρθρου εντοπίζετε οτι ολοι αυτοί "....έχουν θητεύσει είτε σε παλιά διεφθαρμένα κόμματα, είτε υπήρξαν πιστοί υπάλληλοι ολιγαρχών, είτε αναπτύχθηκαν στον αυτισμό ενός κόμματος μικρού και εκτός κοινωνίας, μέχρι που μια καραμπόλα τους εκτίναξε στην διακυβέρνηση ενός έθνους...."Αλλά ρε γμτ δεν μου έχει λυθει καθόλου η απορία, γιατι αυτό που τόσο γρήγορα και εύκολα διακρίνατε μετεκλογικά δεν το ερμηνεύσατε προεκλογικά?Έχω κάνει την ίδια κουβέντα με αρκετούς στο περιβάλλον μου που είχαν την ιδια ελπίδα. Επαιρνα πολύ συχνά απαντήσεις που περίπου έννοούσαν το εξής: Ο.κ. μπορει στα οικονομικά να λέει κουταμαριτσες αλλά στα κοινωνικά θέματα θα δώσουν άλλο τόνο!Μα η ελληνική κοινωνία σε γενικές γραμμές ειναι συντηρητική και απείρως υποκριτική! δεν ειναι θέμα αριστερών πεποιθήσεων ειναι ζήτημα παιδείας, πολιτισμού και ανοχής στο διαφορετικό! Αγαπαμε τους μετανάστες μόνο όταν δουλευουν μαύρα με αμοιβές πείνας, φτύνουμε στον κόρφο μας μη βγει ο γιος ομοφυλόφιλος, τρώμε τα γόνατα μας στην Παναγιά της Τήνου. Αυτά που πιστεύατε οτι θα κάνει η πρωτη φορά αριστερά μπορεί να ειναι ηδη κατοχυρωμένα δικαιώματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες προ πολλου.Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αύριο κάνει τον γάμο του με τον σύντροφό του, δε νομίζω οτι πρόκειται για καμμια αριστερών αντιλήψεων χώρα.Ο σύριζα προεκλογικά μίλησε σε σάς αριστερά αλλά την ιδια ώρα πετούσε περιστέρια για χάρη της μαμας μου .... Ψάρευε ανερυθρίαστα παντού!Δεν ειναι προσωπικό το θέμα και δεν αμφισβητώ τις καλές σας προθέσεις, παρόλο που θυμώνω επειδή μαλλον κλείσατε τα μάτια σας και τα αυτιά σας προεκλογικά σε όλες τις ενδείξεις και δεν αντέχω να μην ξανακάνω τις ιδιες ερωτήσεις με αφορμή τις σκέψεις σας.Τώρα και εσεις και εγώ θα πληρώσουμε το ιδιο... περιμένοντας την επόμενη φορά που η ψήφος μας δεν θα ειναι συναισθηματική αλλά προϊόν λογικής σκέψης.Και ελπίζω την επόμενη φορά να μην ψηφίζουμε με ερώτημα αν θα επιζήσει η χώρα...
Εγώ δεν είδα κανένα σκοταδισμό ν’απλώνεται στη χώρα.Κάποιες φαιδρότητες,εστω με ψήγματα σκοταδισμού,όπως τις περιγράφετε στο άρθρο σας δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση οπισθοδρομισμό και σκοταδισμό εν εξελίξει.Απλώς σας ξενίζουν περισσότερο γιατί προέρχονται απο εναν χώρο που οφείλει να έχει ειδωλολατρική σχέση με το καινοφανές και το ανατρεπτικό.Αν και τέτοιες εκδηλώσεις ιλαρότητας δεν προέρχονται απο τον στενό πυρήνα της αριστεράς,αλλά απο συνεργάζομενες δυνάμεις,δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένουν στο απυρόβλητο και να κακοφορμίζουν.Αν όμως τις σημαδεύεις με βλέμμα κακεντρεχές,και όχι με το σκωπτικό και σαρκαστικό εκείνο βλέμμα που ξέρει να ‘’τακτοποιεί’’ πρόσωπα και καταστάσεις,κανένα σημάδι δεν θα βρείς,απλώς θα τακτοποιηθείς ο ίδιος ενδόμυχα και η φαιδρότητα θα επιστρέφει ολοένα πιο δριμύτερη και πιο επικίνδυνη(δεν είχε λείψει και ποτέ άλλωστε)σε μία χώρα που ούτε ανεπτυγμένη μπορείς να την πείς,αλλά ούτε και τριτοκοσμική.
κ.Κόκλα μάλλον τα αντανακλαστικά σας είναι ολιγον τι σκουριασμένα αλλιώτικα το κείμενο αυτό θα το είχατε γράψει προ-πολλού. Ο Σύριζανέλ έδειξε από πολύ νωρίς τις σκοταδιστικές μεθόδους που είχε για να ανέλθει στην εξουσία αλλά και για να μείνει εκεί: δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος, πόλωση, δημιουργία εχθρών εσωτερικών και εξωτερικών. Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι αντίπαλος, δοσίλογος, γερμανοτσολιάς, φιλελές (το πλέον αισχρό έγκλημα) κ.α. Εδώ οι αγαπημένοι Συριζαίοι κοντεύουν να επαναφέρουν και επίσημα τα έντυπα πολιτικών φρονημάτων (δές υπόθεση Ζωής vs Βενζινά), οι παρελάσεις και τα λείψανα μας πείραξαν. Να τους χαιρόνται όσοι τους ψήφισαν.
Συμφωνώ. Πάντα όμως, πάντα οι χώρες που καταπιέζουν μειονότητες, κάνουν πολλες παρελάσεις και περιφέρουν κόκαλα, έχουν κι αλλού προβλήματα. Όλα είναι αλληλένδετα, είναι ένδειξη. Δε θα μπορούσαμε να έχουμε καλή οικονομία και οργανωμένο κράτος και να περιφερουμε λείψανα. Δε θα τα χρειαζόταν ο ίδιος ο κοσμος. Θα τα απέρριπτε. Θα ήμασταν άλλοι πολίτες. Όταν ψηφισθεί ο γάμος ομοφύλων, θα έχουμε αλλάξει ως χώρα. Όχι εξαιτίας του συγκεκριμένου νόμου, αλλά επειδή θα έχουμε άλλη κρίση σκέψης. Όλα αυτά λοιπόν προχωράνε την κοινωνία και την κάνουν να σκέφτεται. Δεν είναι λεπτομέρειες.
Εδώ η Θάτσερ(που την είχε φτιάξει την οικονομία της)έκανε σερμαγιά με τον Πινοσέτ και το καθεστώς απαρτχάιντ(μπουμπούκια αμφότερα που σέβονταν τη διαφορετικότητα)...και για κάτι νησάκια κουτσουλιές μας έκανε τον κάργα και κοντέψαμε να ξαναβγάλουμε τα μάτια μας παγκοσμίως...ή για τράβα και καμιά βόλτα εις τα ενδότερα της ανεπτυγμένης Αμερικής...θα ψωνίσεις απο σβέρκο...
tktk, διαβάζω σε ρεπορτάζ του tvxs, ότι θα έρθει τον Ιούνιο προς ψήφιση το σύμφωνο συμβίωσης.ΑΝ ισχύει (κρατάω πολύ μικρό καλάθι σε αυτό), τον Ιούνιο αλλάξαμε ως χώρα και θα έχουμε άλλη κρίση σκέψης;Υγ: Ίσως έχεις δει ότι συμφωνούμε γενικά σε αυτό το θέμα, ειδικά όπως τίθεται στην τελευταία σου πρόταση, απλώς αναρωτιέμαι πως γίνεται να συμφωνείς στο από πάνω σχόλιο... και να προσθέτεις πως... τον Ιούνιο ίσως να μην ισχύει τίποτα από όλα αυτά.Εκεί με χάνεις. Υγ1: Double Helix, τι εννοείς με το "δες την υπόθεση Ζωής vs βενζινά" ; Κάτι χάνω και εκεί.
αγαπημένε φίλε "mama" για το θέμα του βουλκανιζατέρ έχω ήδη τοποθετηθεί παλαιότερα: Αν προσέξεις την έκβαση της υπόθεσης θα παρατηρήσεις ότι το τρομακτικό δεν είναι ότι η Ζωίτσα τσακώθηκε με τον βενζινά (αν τσακώθηκε κιόλας, αλλά και να τσακώθηκε χεστήκαμε) αλλά το γεγονός ότι αμφισβητήθηκε η αξιοπιστία του μάρτυρα επειδή κάνει φιλελεύθερες αναρτήσεις στο f/b. Δες την ανακοίνωση του Σύριζα Αιδηψού σχετικά με αυτό:"Η ΟΜ Αιδηψού καταδικάζει απερίφραστα την προσπάθεια σπίλωσης της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, από κυρία γνωστών από το facebook νεοφιλελεύθερων απόψεων και αναρτήσεών της, επίπεδου -το λιγότερο-Μουρούτη."Γενικότερα όμως παρατηρείται μια οργανωμένη προσπάθεια φακελοποίησης του κόσμου με βάση της αναρτήσεις του στα μέζα μαζικής δικτύωσης....
Ευχαριστώ για την απάντηση!Η αξιοπιστία του μάρτυρα -αν και ανούσιο θέμα όπως λες και συ- εξετάζεται πάντα για οποιαδήποτε κατηγορία υπάρχει.Όταν ο μάρτυρας είναι -έστω διαδικτυακός(;)- φίλος με εκείνον που κατηγορεί και απευθύνονται σε ένα κακακίτρινο σάιτ για να καταδείξουν την αισχρότητα της Ζ.Κ. (μέσα από την ανάρτηση στο fb!*), δεν νομίζω να είναι άσχετο το γεγονός πως ταυτίζεται με τις πιο χαρντκορ φωνές του κινήματος το οποίο -ανοιχτά- υποστηρίζει με καθημερινά επιθετικές αναρτήσεις ως προς το ΣΥΡΙΖΑ και την Ζωή συγκεκριμένα.Αν την καταγγελία την έκανε ο Άδωνις πχ, δεν θα επηρεαζόταν η αξιοπιστία του μάρτυρα;Είναι όλα κομμάτια του παζλ...Όσο για τα μέσα μαζικής δικτύωσης, είναι ο δημόσιος λόγος της εποχής μας, αν ο βουλευτής του Ποταμιού ζούσε πριν 20 χρόνια και έγραφε άρθρο σε εφημερίδα ή περιοδικό του κόμματος με τίτλο "Γερούν Γερά", θα είχε γίνει τεράστιο θέμα, δεν είναι θέμα φακελώματος.*http://www.iefimerida.gr/news/201238/zoi-konstantopoyloy-se-katastasi-amok-pare-moy-afentiko-soy-na-se-apolysei-tora-ihitiko
Πάρα πολύ σωστά!!!! Εξηπατήθην ακόμη μια φορά. Θα είμαστε πάντα γελαστοί και γελασμένοι που λέει και ο ποιητής (αν και το γελαστοί βάζει πολύ νερό τον τελευταίο καιρό…)Ας είναι . Μέχρι να αποφασίσουμε να κοιτάξουμε στον καθρέφτη θα περιμένουμε τον επόμενο σωτήρα. Αλήθεια ποιος να είναι άραγε???
Ερχεται καποιος και σου λεει, οτι ετσι μαγικα(χωρις ποτε να διευκρινησει το τι και το πως)θα σου δωσει τη δυνατοτητα να ζησεις μια τελεια ζωη. Χωρις φορους, με υψηλους μισθους, με κρατος δικαιου, με ελυθεριες και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις. Εσυ το πιστευεις μονο και μονο γιατι ετσι σε συμφερει. Του αναγνωριζεις πως ειναι ενας μικρος μαγος απλα και μονο επειδη ετσι σου λεει και επειδη ετσι ελπιζεις.Ερχεται η ωρα της αληθειας και διαπιστωνεις οτι σε ξεγελασε. Πριν βιαστεις να ριξεις σε εκεινον ολη την ευθυνη αποκαλοντας τον τσαρλατανο, σκεψου καλυτερα να βρεις εναν ικανοποιητικο χαρακτηρισμο για τον εαυτο σου....
Και το χειρότερο είναι ότι μετά έρχεται ένας ίδιος τσαρλατάνος, σου ΞΑΝΑ-λέει ακριβώς τα ίδια, πάλι τον πιστεύεις, πάλι σε ξεγελάει και ΠΑΛΙ περιμένεις τον επόμενο τσαρλατάνο που θα σου ξαναπέι τα ίδια...
[ΣΟΚ]Καταρχάς αγαπητή συντάκτρια να σε ευχαριστήσω για την επανειλημμένη προβολή του θέματος. Ακριβώς αυτή η συμπεριφορά δίωξης, καταδίκης και αφορισμού (για να επιλέξω κι έναν όρο από την αντίπερα σου όχθη) οδήγησε το Χριστιανισμό στην κυρίαρχη θέση που κατέχει σήμερα. Όσο βάλλεις, τόσο ισχυροποιείς και θυματοποιείς τους "αντιπάλους" σου. Εύγε!Εγώ και πολλοί άλλοι εδώ μέσα, φαντάζομαι, αναζητούμε αλήθειες. Ο κκθένας με τον τρόπο του.Δυστυχώς εγώ προσωπικά, δεν έχω βρει αληθινότερη αλήθεια από αυτήν που διδάχτηκα ως Χριστιανός και μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο, λέω, αν μου επιτρέπεις, να εξακολουθήσω να διατηρώ τις απόψεις μου και να μη με βιάζεις από θέση ισχύος.Θα ήταν σαν να έκλεβα καραμέλα από παιδάκι, αν γύριζα την μπάλα στην δική σου περιοχή του μη-χριστιανιισμού και μιλούσα για αυτά μωρέ, τα γνωστά προβλήματα του σύγχρονου πολιτισμού (που αν και σου φαίνεται παράξενο δε δημιούργησε το παπαδαριό) : - δολοφονίες ανηλίκων και amber alert νέων και γέρων- ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών- οροθετικούς, τρανσέξουαλ, εκδιδόμενους, θύματα Traficking, θύματα ελπίδας- επανειλημμένως ψυχαναλημένους και ξεκασμένους- κανίβαλους και ****λάγνους (βάλε ότι πρόθεμα θέλεις)- σπα και κέντρα yoga, zumba και ενδοσκόπισης (βάλε και στο ενδοσκόπιση ότι πρόθεμα θέλεις).Αυτό είναι το τοπίο... Προσωπικά αξιολογώ αυτά τα θέματα ως σημαντικότερα, από τις εικόνές του Χριστού και το Ευαγγέλιο των δικαστηρίων, τον ύμνο και τα θρησκευτικά των σχολείων και τον αν τα ομόφυλα ζευγάρια θα παντρεύονται στην Τηλο ή στην Πύλο.Στη φυσική ξέρεις δεν υπάρχει σκοτάδι. Το λέω αυτό γιατί αναφέρεσαι συνεχώς στο "σκοταδισμό". Το σκοτάδι περιγράφεται σαν απουσία φωτός, ενέργειας.Αν θεωρείς το Χριστιανισμό, σκοταδισμό, τότε πες μας ποιο είναι το δικό σου φως, χωρίς να καταφύγεις σε γενικόλογες και ανεφάρμοστες τύπου σοβιέτ ουτοπίες , περί αγάπης, δημοκρατίας αααα ναι! ..... και παγκόσμιας ειρήνης;
Πας καλά αγαπητή/έ? Ο σύγχρονος πολιτισμός φταίει για τις δολοφονίες, τους οροθετικούς και ό,τι άλλο αναφέρεις; Α, και τι είναι οι ξεκασμένοι ακριβώς; Και τι εννοείς για τους ψυχαναλυμένους; Επίσης, τι σχέση έχει η πορνεία με το σύγχρονο πολιτισμό; Να σου θυμίσω ότι η αυτοκράτειρα Θεοδώρα, που ήταν και χριστιανή σαν εσένα ήταν πόρνη; Ας μη μιλήσω για τα σπα που αναφέρεις, που καμία σχέση δεν έχουν με τα υπόλοιπα.Προσωπικά αξιολογώ το θέμα της ισότητας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξίσου σοβαρό με αυτό των δολοφονιών, των βιασμών και των θρησκευτικών ελευθεριών, που όλοι στερούνται σε αυτό τον τόπο όταν ακόμα είμαστε αναγκασμένοι να βλέπουμε αυτή την καταραμένη την εικόνα του τζίζας πάνω από τον πίνακα και πάνω από το δικαστή. Επίσης στη φυσική υπάρχει σκοτεινή ενέργεια και σκοτεινή ύλη. Το φως της γράφουσας είναι στην ισότητα των ανθρώπων που ζητάμε και στο τέλος της θεοκρατίας στην Ελλάδα. Μας βλέπει το Ιράν και το ΙΚ και ζηλεύουν. PS Δεν περιμένω σοβαρή απάντηση, τα έγραψα για να ξεθυμάνω.
Μάς δουλεύεις; Θες να σού θυμίσω τον Σεραφείμ που έλεγε ότι θα αφορίσει όσους βουλευτές ψηφίσουν το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών και εκείνοι για να μη χάσουν τα ψηφαλάκια της εκκλησίας δεν τό ψήφισαν; Να σού θυμίσω τους μητροπολίτες που κάνουν κήρυγμα μίσους από άμβωνος και που κάνουν κόρτε με τη ΧΑ; Για ποιο λόγο διδάσκονται σαν υποχρεωτικό μάθημα τα θρησκευτικά και συγκεκριμένα όλο το μάθημα περιστρέφεται γύρω από τον ορθόδοξο χριστιανισμό και όχι για όλες τις θρησκείες; Για ποιο λόγο βρίσκονται οι εικόνες στα σχολεία και στα δικαστήρια; Έχουμε ή δεν έχουμε ανεξιθρησκεία; Για ποιο λόγο πήγαν τα λείψανα στο νοσοκομείο και μάλιστα το αντικαρκινικό και λέει κιόλας και αυτός ο καραγκιόζης ότι είναι θαυματουργά; Ο Χριστόδουλος όταν αρρώστησε από καρκίνο στην Αμερική πήγε, δεν πήγε να προσκυνήσει τα οστά κάποιου Αγίου. Δεν γίνεται η Εκκλησία να ορίζει ένα ολόκληρο κράτος και να υποδεικνύει και πώς θα λειτουργεί. Είμαστε κοσμικό κράτος και όχι θεοκρατικό και άρα η θρησκεία του καθενός θα έπρεπε να είναι δικό του προσωπικό ζήτημα. Ο ορισμός της λειτουργίας του κράτους από μια θρησκεία γίνεται στις μουσουλμανικές χώρες και βλέπουμε τα επακόλουθά τους.
Ω μεγαλοδύναμε, αφάνισε τα σατανικά κέντρα yoga και zumba που μολύνουν τις σύγχρονες θρησκόληπτες πόλεις μας!Sorry για την ειρωνεία αλλά σου χρειάζεται.Τι αξιολογείς ως σημαντικότερο μπρέ? τον ρατσισμό έναντι σε άρρωστους ανθρώπους ή την αμάθεια και τη προκατάληψη? ε?Θεωρείς τη προπαγάνδα των σχολικών θρησκευτικών σημαντικότερη ας πούμε από την ελευθερία συμβίωσης με τον αγαπημένο/η σου?Το πραγματικό φως είναι ένα και δε λέγεται ούτε θρησκεία, ούτε άγιο φως, ούτε πατέρας Ιερώνυμος, το πραγματικό φως είναι η επιστήμη, τα δεδομένα και η αλήθεια που προκύπτει μέσα από την έρευνα και τον επιστημονικό πειραματισμό.Τρέχα για Αγ. Βαρβάρα, προλαβαίνεις δε προλαβαίνεις, πάρε και κάνα φράγκο μαζί, ενισχύει τη δραστικότητα της αγωγής!!!!
Ο καθένας έχει δικαίωμα - και υποχρέωση προς τον εαυτό του, αν θες - να πιστεύει αυτό που τον κάνει να νιώθει καλύτερα. Προφανώς δεν κατάλαβες ότι το άρθρο δεν βάλλει κατά του Χριστιανισμού, αλλά κατά της μεθόδου που "επικοινωνεί" η κυβέρνηση την "πίστη" της.Σαν Χριστιανό ο τρόπος αυτός, θα έπρεπε να σε προσβάλει πιο πολύ απ'ότι τους μη-Χριστιανούς, ειδικά όταν παράλληλα "τρέχουν" και τα χίλια δυο γνωστά - όπως λες και εσύ - γνωστά προβλήματα.
Ένα-ένα1. Δολοφονίες ανηλίκων (και ενηλίκων) συμβαίνουν καθε δεύτερη σελίδα στην Βίβλο. Αγαπημένο παράδειγμα τα παιδάκια που κορόιδευαν ένα προφήτη και βγήκε μια αρκούδα και τα έφαγε. 2. Είναι παράνομη και συνήθως διώκεται. Πολλές πολιτισμένες χώρες έχουν αρχίσει να αποποινικοποιούν την χρήση των ελαφρών ναρκωτικών. Δεν είναι του γούστου μου, αλλά απορώ πχ, ποια είναι η διαφορά αλκοολ και καννάβης.3. Επίσης πρόβλημα κάθε κοινωνίας εδώ και αιώνες. Για τον χριστιανισμό η λύση είναι προσευχή ή ο πεόμενος κόσμος.4. Η ψυχανάλυση και η ψυχιατρική δουλευουν. Ο εξορκισμός από την άλλη, όχι5. Η *****λάγνοι (βάλε ότι πρόθεμα θέλεις) μέσα στην εκκλησία (και ειδικά στα πάνω κλιμάκια) παίζει να είναι περισσότεροι από τους πελάτες ενός πολυσύχναστου αθηναϊκου *****ελου.6. Σε σχέση με την "ομφαλοσκόπηση" για παράδειγμα που γίνεται στα μοναστήρια - και μάλιστα αφορολόγητα. Τουλάχιστον στην zumba δεν δίνουμε φοροαπαλλαγες στα γυμναστήρια. Οι εικόνες και τα άλλα μεσαιωνικά είναι όντως γραφικά μέχρι να έρθουμε σε καταστασεις του στυλ "αγίας" βαρβάρας. Τα δε ζευγάρια δεν έχουν να επιλέξουν μεταξύ Τήλου ή Πύλου αλλά δεν έχουν ΚΑΝ την δυνατότητα αυτή. Προφανώς στον 21 αιώνα η προτεραιότητα μιας αριστερής κυβέρνησης είναι να βολτάρει η Αγία στην Αττική.Δικό μου "φως": Βοήθα τον συνάνθρωπό σου χωρίς αντάλλαγμα. Αν χρειάζεσαι δέκα εντολές και την απειλή της κόλασης για να είσαι ηθικός, τότε μάλλον έχεις πρόβλημα.
@nayakeplerΜην την λάβεις στα σοβαρά την απάντησή μου.Αν δεν φταίει ο πολιτισμός που φτιάξαμε, τότε ποιός φταίει;Είναι πολύ εύκολο να αποποιούμαστε των ευθυνων μας.Και φυσικά όπως πάντα, το βάρος πέφτει περισσότερο στους Χριστιανούς και λιγότερο στους "χριστιανούς" που δεν διδάχτηκαν και εφάρμοσαν την αρετή[email protected]Με παρεξήγησες. Το θέμα του post μου (mucho indignado) αφορούσε τη θρησκεία και τα προσωπικά μου πιστεύω και όχι την εκκλησιολογία. Δεν είμαι ειδικός για να σου απαντήσω σε θέματα εκκλησίαςΘα συμφωνήσω κατά το ήμισυ με την τελευταία παράγραφο, σαφώς και δεν είναι δουλειά της εκκλησίας να καθόριζει πολιτικές ατζέντες, αλλά κι εκεί που διαχωρίστηκε πλήρως, δεν είδαμε καλύτερα αποτελεσματα. Από την άλλη, αν οι πολίτες ψηφίζουν σαν τα ζώα, κάποιος αυτόκλητος θα το παίξει βοσκός.Προσωπικά, προτιμώ να κρατήσει την περιουσία της, παρά να την δω σε 2-3 χρόνια να την διαχειρίζεται κανένας ολιγάρχης[email protected]_plan Από μόνος του ο συνειρμός yoga και zumba ήταν αρκετά ειρωνικός, δεν χρειαζόταν να επαυξάνεις.Τις απαντήσεις μου ήδη τις πήρες, δεν χρειάζεται να μακρυγορώ.Kύριε Scientoλόγε σε κάποια μελέτη που είχε πάρει το μάτι μου, τα ποσοστά επιτυχίας της σύγχρονης ιατρικής σε ανίατες ασθένειες και Terminal καταστάσεις ήταν συγκρίσιμα με τα ποσοστά των θαυματών.Όταν βρεις λίγο χρόνο, διαφώτισε μας σχετικά με;- Ποιά είναι η μικρότερη μορφή της ύλης; (μικρότερο)- Πόσο εκτείνεται το σύμπαν; (μεγαλύτερο)- Τι είναι το φώς; (φωτεινό)- Πού υπάρχει σκοτεινή ύλη (σκοτεινό)- Υπάρχουν χρώματα; (χρωματιστό)- Γιατί πέφτει το μήλο κάτω; (βαρύτητα)- Πού πάμε μετά θάνατον; Αυτο συσχέτισέ το με του πού ήσουν πριν γεννηθείς; (αρχή - τέλος)Αν και στα δύο η απάντησή σου είναι το πουθενά, τότε απλά ... δεν υπαρχεις!- Προσωπικά μου είναι ευκολότερο να πιστέψω στα πάθη της Αγίας Βαρβάρας και τι τράβηξε για την πίστη της και να τα κατανοήσω, παρά στη θεωρία των υπερχορδών[email protected]Ο μη-χριστιανικός σου λόγος ξεχειλίζει από αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Υπάρχει ελπίδα κι εκτός Ορθοδοξίας.
-Μικρότερη μορφή ύλης : Τα κουάρκ (και τα αντι-κουάρκ που αποτελούν την αντιύλη) είναι τα θεμελιώδη σωματίδια της ύλης. Συγκροτούν τα μεγαλύτερα σωματίδια της ύλης, τα πρωτόνια και νετρόνια, τα οποία με τη σειρά τους απαρτίζουν τα άτομα. Μέχρι σήμερα, οι φυσικοί πιστεύουν ότι τα υποατομικά σωματίδια περιέχουν είτε τρία κουάρκ (όπως τα πρωτόνια και νετρόνια), είτε δύο (όπως τα πιόνια και τα καόνια που υπάρχουν στην κοσμική ακτινοβολία)-Πόσο εκτείνεται το σύμπαν :Σήμερα υπολογίζεται ότι εκτείνεται σε απόσταση 46 δισ. έτη φωτός και ότι συνεχίζει να διαστέλλεται με το χρόνο-Τι είναι το φως:Φως ονομάζεται η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που ανιχνεύεται από το ανθρώπινο μάτι (οφθαλμό) και που εκλαμβάνεται ως αίσθηση (αντίληψη) αυτής . Συνεπώς είναι το αίτιο της όρασης.Όμως η αντίληψη αυτή του "ορατού" φωτός αποτελεί τμήμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Καλύπτει ένα εύρος μηκών κύματος που «μεταφράζονται», από το μάτι, στα χρώματα του φωτεινού φάσματος (δηλαδή στα χρώματα του ουράνιου τόξου).Ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες το φως εκδηλώνει ιδιότητες είτε φωτεινού κύματος, (φωτεινή ακτίνα), είτε δέσμης σωματιδίων, (φωτεινή δέσμη ή δέσμες).Τα στοιχειώδη σωματίδια-κύματα (κβάντα) φωτός ονομάζονται φωτόνια.-Πού υπάρχει σκοτεινή ύλη:Η μυστηριώδης και αόρατη σκοτεινή ύλη λέγεται έτσι επειδή δεν φαίνεται να αλληλεπιδρά άμεσα με το φως και την συμβατική ορατή ύλη, αλλά έμμεσα μέσω της βαρύτητας. Αποτελεί τον βασικό συνδετικό ιστό στο σύμπαν, συγκρατώντας βαρυτικά τους γαλαξίες, ώστε να μην διαλυθούν στα εξ ων συνετέθησαν.Ένας σχετικά πλήρης τρισδιάστατος «χάρτης» της σκοτεινής ύλης αναμένεται να είναι έτοιμος έως το 2020-Υπάρχουν χρώματα? :το χρώμα είναι μια αίσθηση που δημιουργείται στον εγκέφαλο από μέρος της αλληλουχίας των ηλεκτρικών ώσεων που φθάνουν σε αυτόν μέσω του οπτικού νεύρου. Η πληροφορία για το χρώμα αφορά τις συχνότητες της προσπίπτουσας ακτινοβολίας που μπορεί να ανιχνευθεί στους κατάλληλους υποδοχείς και κωδικοποιείται μέσα στα ηλεκτρικά αυτά σήματα. Οι ηλεκτρικές ώσεις που αφορούν πληροφορία χρώματος προέρχονται από εξειδικευμένους φωτοευαίσθητους υποδοχείς του ματιού, τα κωνία, που αντιδρούν το καθένα στην ανίχνευση φωτός συγκεκριμένου εύρους μήκους κύματος. Ένα χρώμα που παίρνει μορφή στον εγκέφαλο μπορεί να προέρχεται από μία συχνότητα ή συνδυασμό περισσότερων συχνοτήτων του ορατού φάσματοςΤη βαρύτητα σε αφήνω να τη ψάξεις μόνος/η σου.Επίσης Scientology και Χριστιανισμός same shit, μιλάμε για θρησκείες, δεν μπαίνω σε διαδικασίες σύγκρισης.Μετά θάνατον δεν θα υπάρχει σίγουρα ούτε rantaplan ούτε Jonathan R. Mayers, αυτό στα σίγουρα, τώρα αν έχεις κάνει εσύ κράτηση σε κάποιο σύννεφο τσέκαρε αν έχεις πληρώσει διαμονή μη σε στείλουν πίσω...Πηγές: http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231253722http://www.techgear.gr/how-big-is-the-universe-64849/http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%89%CF%82http://physicsgg.me/2015/04/14/%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%83/http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1
Το πρόβλημα είναι ότι είναι κάπως αργά. Και όλα αυτά που γράφετε θα ήταν λεπτομέρειες αν είχαν σταθεί αξιοπρεπώς στο θέμα της διαπραγμάτευσης. Εκεί βολεύτηκαν με τσαμπουκάδες, γενικόλογα και ειρωνίες απέναντι στα άλλα κράτη που εγώ προσωπικά σέβομαι, ξεφτίλισαν την οικονομία μας και εμάς και τώρα δεν υπάρχει γυρισμός. Και για όλα αυτά η δικαιολογία τους ψήφισα για να διαχωρίσουν τον κράτος από την εκκλησία και για να σταματήσουν οι παρελάσεις μου ακούγεται ανόητη. Αν ο Έλληνας δεν ήταν τόσο ανώριμος τώρα θα περνούσαμε δύσκολα αλλά τα παιδιά μας θα είχαν μέλλον.
Κα Κόκλα μου θυμίζετε τον (φανατικά Συριζαίο μέχρι πρότινος) αδελφό μου. Έτσι κι αυτός ήλπιζε σε κάτι καινούριο, όταν όμως του επισήμαινα ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως και των ψηφοφόρων του δεν είναι άσπιλοι και αμόλυντοι εξωγήινοι που ήρθαν ξαφνικά να τον υποστηρίξουν, αλλά πρώην Πασόκοι, εκείνος μου απαντούσε: Να τους δοκιμάσουμε!Ομολογώ πως κι εγώ έλπιζα ότι τουλάχιστον κάποια μέτρα χωρίς δημοσιονομικό κόστος όπως τον χωρισμό κράτους εκκλησίας, γάμο ομοφυλοφίλων, αποκαθήλωση των εικόνων από δημόσια κτίρια, αποποινικοποίηση μαλακών ναρκωτικών κλπ μια αριστερή κυβέρνηση θα τα έφερνε στη Βουλή. Δυστυχώς ούτε αυτό έγινε. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον ξεγυμνώθηκε σε αυτό που πραγματικά είναι: Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ του 2015 και μάλιστα χωρίς καν έναν Τρίτση, μια Μελίνα ή έναν Γεννηματά.Λυπάμαι που το λέω αλλά τώρα θα τους λουστούμε...
Α ρε Δον Ιδιώτη θα συμφωνήσω μαζί σου. Τι να πω, ήλπιζα ότι θα είχαν λυθεί στα γρήγορα κάποια θέματα όπως αυτά που αναφέρεις στη δεύτερη παράγραφο. Αντ'αυτού ούτε καν έχουν αναφερθεί. Ντροπή και αίσχος.
Επειδή εδώ μέσα είσαι απο τους πιο λάβρους κατά του Σύριζα(αυστηρή κριτική του κάνω κι εγώ)κράτα και καμία πισινή.Δεν ξέρω τι θα απογίνει με τα θέματα που αναφέρεις,είναι νωρίς νομίζω ακόμα να προδικάζουμε,αλλά στην οικονομία,(αν πράξουν τα αυτονόητα,υπογράψουν δηλαδή μια συμφωνία ανεκτή και αντισταθούν στοιχειωδώς στα κελεύσματα του κρατικισμού,που τα πρώτα δείγματα γραφής ήταν ενδοτικά και επιδείξουν επίσης στοιχειώδη διαχειριστική ικανότητα)μην αποκλείεις τέτοιο καιρό του χρόνου,ίσως και νωρίτερα,να έχουμε σοβαρές ενδείξεις απογείωσης...η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια έχει συμπιεστεί τόσο πολύ,που επιτρέπει τις εικασίες περί εκτίναξης..

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ