Παρέχουν κατάρτιση υψηλού επιπέδου, καθώς και δυνατότητα πρακτικήςάσκησης, ενώ αποτελούν αναμφίβολα ένα αξιόπιστο «χαρτί» για την αγορά εργασίας. Κάθε χρόνο χιλιάδες απόφοιτοι λυκείου τούς ρίχνουν… ψήφο εμπιστοσύνης, αφού εξασφαλίζουν επαγγελματικές διεξόδους, ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή, που η ανεργία ολοένα αυξάνεται. Ο λόγος για τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), τα οποία αποτελούν μέρος της τυπικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά ΙΕΚ υπάγονται διοικητικά στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο, μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, εποπτεύει τη λειτουργία τους. Βασικό προαπαιτούμενο για να φοιτήσει κανείς σε ένα ΙΕΚ είναι το απολυτήριο λυκείου, ενώ υπάρχουν ορισμένες ειδικότητες τις οποίες μπορούν να ακολουθήσουν και απόφοιτοι γυμνασίου.

Με τα περισσότερα τμήματα να ξεκινούν τους μήνες Οκτώβριο και Φεβρουάριο κάθε έτους, η φοίτηση στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι διετής. Ύστερα από τέσσερα εξάμηνα κατάρτισης οι απόφοιτοι έχουν αποκτήσει εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να ενταχθούν άμεσα στην αγορά εργασίας.

Ωστόσο, για συγκεκριμένες ειδικότητες αποφοίτων Τεχνικών Λυκείων η φοίτηση μπορεί να είναι μονοετής. Το ίδιο ισχύει και σε περιπτώσεις αποφοίτων ΙΕΚ που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε παρεμφερείς ειδικότητες.

Ποια επαγγελματικά μονοπάτια, όμως, μπορεί να ακολουθήσει κανείς; Ένας ευρύς κατάλογος ειδικοτήτων καθορίζεται από το υπουργείο Παιδείας και προσφέρει αναρίθμητες επιλογές στους τομείς: Δομικών και Συναφών Κατασκευών, Ενέργειας-Περιβάλλοντος, Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Μηχανολογίας-Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικών, Πληροφορικής-Τηλεπικοινωνιών-Δικτύων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τουρισμού-Μεταφορών, Χημικής Βιομηχανίας, Τροφίμων και Ποτών, Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Γεωτεχνικού, Ένδυσης και Υπόδησης, καθώς και στον τομέα της Υγείας-Αισθητικής και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Στον κόσμο της εκπαίδευσης ο θεσμός των ΙΕΚ κάνει τη διαφορά, καθώς εξασφαλίζει πρόσβαση σε εξειδικευμένα επαγγέλματα, για τα οποία δεν βρίσκει εύκολα κανείς προγράμματα σπουδών σε άλλους εκπαιδευτικούς φορείς. Τεχνικός Δενδροκομίας, Τεχνικός Θερμοκηπίων, Λιθοξόος-Μαρμαράς και Λιθοχαράκτης, Ειδικός Δασικής Προστασίας, Διαχειριστής Γεωργοκτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων, Τεχνικός Αμπελουργίας-Οινοτεχνίας, Τεχνικός Βιολογικής-Οικολογικής Γεωργίας, Τεχνικός Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Αποβλήτων, Τεχνίτης Ψηφιδωτών, Βιβλιοδέτης, Τεχνικός Παραδοσιακών Τεχνών, Ειδικός Ασφαλιστικών Εργασιών και Στέλεχος Υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας είναι κάποια μόνο από τα ιδιαίτερα αυτά επαγγέλματα, για τα οποία μπορεί να προετοιμαστεί κανείς σε ένα Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Ανεξάρτητα από το αντικείμενο σπουδών, τα μαθήματα σε όλα τα ΙΕΚ πραγματοποιούνται στην ελληνική γλώσσα. Για τον λόγο αυτό, σε περίπτωση που η μητρική γλώσσα του ενδιαφερόμενου δεν είναι η ελληνική και δεν είναι απόφοιτος ελληνικού εκπαιδευτικού ιδρύματος, απαιτείται η κατοχή του σχετικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας, Δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ. Ποια η διαφορά; Τυπικά, καμία. Το πρόγραμμα σπουδών -μαθήματα και ύλη- καθορίζεται από το υπουργείο Παιδείας και είναι κοινό για όλα τα Ινστιτούτα

Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Τα δίδακτρα κυμαίνονται σε διάφορα επίπεδα, ανάλογα με το ινστιτούτο. Στα ιδιωτικά ΙΕΚ τα δίδακτρα ποικίλλουν και κατά μέσο όρο ανέρχονται σε 1.800 ευρώ για κάθε εξάμηνο. Στα δημόσια αγγίζουν τα 367 ευρώ/εξάμηνο. Σημαντικό είναι να γνωρίζει κανείς ότι τα δίδακτρα καταβάλλονται εφάπαξ, με την εγγραφή του καταρτιζομένου.

Εν μέσω κρίσης, πολλά είναι τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης που έχουν μεριμνήσει για τους ενδιαφερόμενους των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων, προσφέροντας ειδικές τιμές για ανέργους (με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ).

Αφού έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τα προγράμματα σπουδών τους και την πρακτική τους άσκηση, οι απόφοιτοι των ΙΕΚ λαμβάνουν βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης και αποκτούν έτσι το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση διπλώματος επαγγελματικής κατάρτισης. Το δίπλωμα αυτό αναγνωρίζεται τόσο από το ελληνικό κράτος όσο και από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ όσοι κατέχουν την εν λόγω «πιστοποίηση» μπορούν να συμμετάσχουν και σε εξετάσεις του ΑΣΕΠ.

Για τον ενημερωμένο και πλήρη κατάλογο των ΙΕΚ μπορείτε να επισκεφτείτε τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης: http://cert.gsae. edu.gr/iek/.

 

 

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΕΚ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

 

SAETECHNOLOGYGROUP

Κοραή 2, Μοσχάτο (πλησίον ΗΣΑΠ), 210 3217661, athens@sae.edu

Η SAE Athens, μέλος του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φορέα παγκοσμίως στον τομέα των Creative Media, με 54 σχολές σε 26 χώρες, παρέχει εξειδικευμένες σπουδές με διεθνή αναγνώριση για: Ηχοληψία, Μουσική Τεχνολογία, Ψηφιακό Κινηματογράφο,3D Animation, Music Business και όχι μόνο.

Δηλώστε συμμετοχή στο Open Day της SAE Athens (Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου) στο athens.sae.edu.

 

AKMH

Κοδριγκτώνος 16 - Αθήνα, 210 8224074, Τσιμισκή 14 - Θεσσαλονίκη, 2310 260200, info@iek-akmi.gr, www.iek-akmi.gr

Είναι ένα από τα επτά καλύτερα εκπαιδευτήρια της Ευρώπης, με διεθνές βραβείο αριστείας EFQM. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με αφοσίωση στην παροχή υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών υπηρεσιών, δραστηριοποιείται στους αναπτυσσόμενους τομείς με μεγάλη ζήτηση στην αγορά: Οικονομία & Διοίκηση, Τουριστικά & Επισιτιστικά Επαγγέλματα, Επαγγέλματα Υγείας, Ηχοληψία & Μουσική, Η/Υ & Νέες Τεχνολογίες, Τεχνικά & Μηχανολογικά Επαγγέλματα, Αισθητική & Spa, Παιδαγωγικά, Μόδα & Ομορφιά, Οπτικοακουστικά & Τέχνη, ΜΜΕ & Αθλητισμός και Εφαρμοσμένες Τέχνες - Αrt & Design.

Πρωτοπορεί, εφαρμόζοντας μια εργασιοκεντρική μέθοδο διδασκαλίας, κατά την οποία οι σπουδαστές αναλαμβάνουν πρότζεκτ σε ρεαλιστικούς χώρους και χρόνους. Πέρα από τη χορήγηση κρατικού διπλώματος, η ΑΚΜΗ εξασφαλίζει για τους αποφοίτους της τη μεγαλύτερη διασφάλιση δεξιοτήτων και προσόντων επαγγελματικής κατάρτισης, ένα Ευρωδιαβατήριο Εργασίας (Europass).

 

ΔΕΛΤΑ

Ιουλιανού 26 - Αθήνα, 210 8225983, Ερμού 45 (πλατεία Αριστοτέλους) - Θεσσαλονίκη, 2310 226318, www.delta-iek.gr / www.iekdeltajobs.gr / www.iekdeltaradio.gr /IEKDELTA OFFICIAL FACEBOOK PAGE

Πιο ανανεωμένο από ποτέ, με καινούργιες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, το ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ μπαίνει στην 5η δεκαετία λειτουργίας του, προσφέροντας στους νέους τη δυνατότητα να σπουδάσουν τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα στην αγορά εργασίας: Μηχανολογία, Ηλεκτρολογία, Ηλεκτρονικά, Πληροφορική, Οικονομία & Διοίκηση, Επαγγέλματα Μόδας & Ομορφιάς, Μουσική Τεχνολογία, Εφαρμοσμένες Τέχνες, Τομέας Κατασκευών, Τουριστικά Επαγγέλματα, Επαγγέλματα Υγείας & Κοινωνικών Υπηρεσιών, ΜΜΕ και Εκπαιδευτές Οδηγών.

Μετά από διετή φοίτηση και εξετάσεις πιστοποίησης εξασφαλίζει επαγγελματικά δικαιώματα ανάλογα με την ειδικότητα και αποτελεί προσόν για πρόσληψη σε θέσεις του δημόσιου τομέα. Το Γραφείο Σταδιοδρομίας, που λειτουργεί πρωτοποριακά στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ από το 1996, φροντίζει για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων.

 

ΔΟΜΗ

Χαριλάου Τρικούπη 17, Αθήνα, 210 3840552, http://iekdomi.edu.gr

Τόσο η διαρκής έρευνα για νέα επαγγέλματα με μεγάλη διεισδυτικότητα στην αγορά εργασίας όσο και οι πρωτοποριακοί τρόποι διδασκαλίας σύμφωνα με διεθνή πρότυπα το καθιστούν το πρώτο σε επαγγελματική αποκατάσταση ΙΕΚ. Με 48 ειδικότητες, στο ΙΕΚ ΔΟΜΗ όλοι βρίσκουν τον τομέα του ενδιαφέροντός τους ανάμεσα σε ΜΜΕ & Επικοινωνία, Παιδαγωγικά, Ομορφιά & Μόδα, Τουρισμό και Μεταφορές, Sound & Music, Cinema & TV, Art & Design, Νέες Τεχνολογίες, Οικονομία & Διοίκηση και Επαγγέλματα Υγείας. Τα υψηλών προδιαγραφών εργαστήρια, σε συνδυασμό με το άριστο εκπαιδευτικό προσωπικό, αποτελούν εγγύηση για μια αναβαθμισμένη ποιότητα σπουδών.

 

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ

Πατησίων 81 & Χέυδεν 8-10, Αθήνα, 210 8212912, 210 8838724, www.ipokratios.gr.

Από την ίδρυσή του, το 1978, αποτελεί σημείο αναφοράς στις σπουδές των παραϊατρικών επαγγελμάτων. Οι ειδικότητές του διευρύνονται, πέρα από τους τομείς της Υγείας και της Ομορφιάς, σε αυτούς των Παιδαγωγικών, της Οικονομίας, της Πληροφορικής, της Δημοσιογραφίας και του Αθλητισμού.

Εκτός από την πρώτη θέση στην εκπαίδευση στα επαγγέλματα Yγείας & Oμορφιάς, κατέχει την πρώτη θέση και στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του, καθώς διαθέτει ένα διακεκριμένο Γραφείο Επαγγελματικής Αποκατάστασης.

 

ΙΕΚ LE MONDE

Εκπαιδευτικός όμιλος ξενοδοχειακών και τουριστικών σπουδών. Θεσσαλονίκης 45, Μοσχάτο, 210 4830500, www.lemonde.edu.gr, info@lemonde.edu.gr

Εξειδικευμένο στις τουριστικές, ξενοδοχειακές και γαστρονομικές σπουδές από το 1999, το ΙΙΕΚ LE MONDE προσφέρει προγράμματα σπουδών αναγνωρισμένα από το υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Στεγάζεται σε ένα από τα πλέον σύγχρονα κτίρια για τουριστικές σπουδές στην Ευρώπη και διαθέτει πρωτοποριακές εργαστηριακές εγκαταστάσεις. Οι προσφερόμενες ειδικότητες είναι οι εξής: Ειδικός Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας, Eιδικός Τουριστικού Πρακτορείου, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης και Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής Τέχνης και Αρτοποιίας.Ανάμεσα στις προσφερόμενες παροχές είναι η αναβολή στράτευσης, η εξασφάλιση πρακτικής άσκησης και εργασίας μέσω του Γραφείου Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας, η δωρεάν πρόσβαση στην πλήρως ενημερωμένη βιβλιοθήκη, δωρεάν συμμετοχή σε εκπαιδευτικές επισκέψεις, επιμορφωτικά σεμινάρια και συμμετοχή σε διαγωνισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

ΠΕΤΡΑ

Πατησίων 45 & Πολυτεχνείου 2, 210 5225073, 210 5249222, 210 5225783, 210 5243000, iekpetra@otenet.gr, www.petraeducation.gr

Ένας από τους παλαιότερους και διαχρονικά καταξιωμένους εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Σήμερα λειτουργεί ως αναγνωρισμένο από το κράτος ΙΕΚ με ειδικότητες κύρους και μέλλοντος, προσφέροντας πληθώρα εξειδικευμένων ταχύρρυθμων προγραμμάτων και σεμιναρίων. Ένα Ειδικό Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε βοηθά να διαλέξεις ανάμεσα στις ειδικότητες που λειτουργούν κι εξασφαλίζουν επαγγελματική αποκατάσταση, όπως Διακοσμητής, Σχεδιαστής μέσω Η/Υ, Συντηρητής Έργων Τέχνης, Συντηρητής Έργων Ζωγραφικής, Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου και Γραμματέας Διεύθυνσης. Ακόμα, υπάρχει η συνέχιση σπουδών σε επίπεδο Bachelor και Master, ενώ παρέχονται υποτροφίες και μερικές απαλλαγές διδάκτρων σε αποδεδειγμένα οικονομικά ασθενέστερους.

 

ΞΥΝΗ

Πατησίων 29-31 - Αθήνα 210 5279500, Φίλωνος 39 - Πειραιάς, 210 4120714, 210 4221141, 210 4120313, 210 4120318, λεωφ. Βουλιαγμένης 67 - Γλυφάδα, 210 9640117, Βαλαωρίτου 9 - Θεσσαλονίκη, 2310 552406,

iekinfo@xinis.com, www.iekxini.edu.gr

Με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας και παραρτήματα σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη, παρέχει ειδίκευση και κρατικά διπλώματα στους τομείς της Οικονομίας & Διοίκησης, της Πληροφορικής, της Υγείας, της Ομορφιάς, της Προσχολικής Αγωγής, της Επικοινωνίας, του Τουρισμού, των Δομικών Κατασκευών, των Εφαρμοσμένων Τεχνών, των Ηλεκτρονικών, της Μηχανολογίας και των Ναυτιλιακών.

 

ΣΧΟΛΕΣ PANSIK

Ερμού 16, Σύ νταγμα - Αθήνα, 210 3221001-3, λεωφ. Κηφισίας 236, 210 8011797, 210 080563, Πλ. Αριστοτέλους 8 - Θεσσαλονίκη, 2310 260433, 2310 264615 info@pansik.gr, www.pansik.gr

Παρά τα 35 χρόνια λειτουργίας του, ο πρώτος εκπαιδευτικός οργανισμός που έφερε στην Ελλάδα τις έννοιες του fashion styling και fashion marketing παραμένει καινοτόμος. Ο Όμιλος Σπουδών Μόδας PANSIK, πιστοποιημένος από το υπουργείο Παιδείας και το ΕΚΕΠΙΣ, προσφέρει ταχύρρυθμα προγράμματα και σεμινάρια στις ειδικότητες: Σχέδιο & Κατασκευή Μόδας, Ενδυματολογία, Σχεδιασμός παπουτσιού, τσάντας & κοσμήματος, Πατρόν - Υψηλή Ραπτική, Fashion Styling & Make Up, Fashion Media & Communication, Δημοσιογραφία Μόδας, Διακόσμηση Βιτρίνας. Ξεχωρίζει για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και εκθέσεων μόδας, τις διαλέξεις από επώνυμους επαγγελματίες του χώρου, την άμεση απορρόφηση των σπουδαστών, τα εκπαιδευτικά ταξίδια, τη φοιτητική κάρτα PANSIK και το σύστημα υποτροφιών που παρέχει.

 

ΣΒΙΕ

Πλατεία Ελευθερίας 7, πλ. Κουμουνδούρου, Αθήνα, 210 3232323, www.sbie.edu.gr

Η πρώτη σχολή που λειτούργησε στην Ελλάδα στον τομέα των επαγγελμάτων Υγείας πριν από 43 χρόνια. Προσφέρει εκπαίδευση στους τομείς: Αισθητική, Οδοντοτεχνική, Προσχολική Αγωγή, Νοσηλευτική, Πληροφορική κ.ά., ενώ με το κρατικό πτυχίο που παρέχει οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους στο εξωτερικό.

 

VITA

Κάνιγγος 17, Αθήνα, 210 3830500

Ιδρύθηκε το 1996 υπό την αιγίδα του θεραπευτηρίου Υγεία και από το 2009 συνεργάζεται με τον Όμιλο Ξυνή. Οι ειδικεύσεις του αφορούν αποκλειστικά τον χώρο της Υγείας, και πιο συγκεκριμένα τους τομείς: Νοσηλευτική Χειρουργείου, ΜΕΘ, Τραυματιολογία, Ογκολογικές παθήσεις, Χειριστές Ιατρικών Μηχανημάτων, Κινησιοθεραπεία, Βοηθός Αναισθησιολόγου, Διαιτολογία κ.ά.

 

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Αγ. Δημητρίου 12, Κηφισιά, 210 8019583, 210 8019598, info@diamantopoulos.com.gr, www.diamantopoulos.com.gr

ΙΕΚ και Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών που προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις στον χώρο της ομορφιάς, με έμφαση στην Κομμωτική, το Μακιγιάζ και το Μανικιούρ -Πεντικιούρ. Οι φοιτητές μπορούν μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα εργασιακής εμπειρίας ν’ αποκτήσουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

 

 

INTERGRAPHICS

Στουρνάρη 49 - Αθήνα, 210 3838808 Καρατάσου 7 - Θεσσαλονίκη, 2310 515539, info@intergraphics.gr, www.intergraphics.gr

Με εξειδίκευση στις Νέες Ψηφιακές Τεχνολογίες και τις Εφαρμοσμένες Τέχνες, από το 1990 προσφέρει προγράμματα σπουδών στους εξής τομείς: Art & Design, Δομικά Έργα, Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες, Οικονομία και Διοίκηση, Μάρκετινγκ - Πωλήσεις - Επικοινωνία, Ναυτιλία, Τουρισμός, Μόδα και Ομορφιά σε διάφορα επίπεδα (ΙΕΚ, κολέγιο, εργαστήρι ελευθέρων σπουδών).

Παράλληλα, προσφέρει εναλλακτικούς τρόπους σπουδών μέσω της διαδικασίας Open Learning και Distance Learning.

 

 

ΝΙΚΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ

Ακαδημίας 78, Αθήνα, 801 11 11960, info@ amarantos.gr, http://amarantos.gr

Τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών «Ν.Αμάραντος» παρέχουν από το 1960 υψηλής ποιότητας εκπαίδευση με διετή φοίτηση στον τομέα της Κομμωτικής και των επαγγελμάτων ομορφιάς, όπως Μανικιούρ-Πεντικιούρ, Ονυχοπλαστική, Αισθητική Προσώπου και Επαγγελματικό Μακιγιάζ.

 

ΚΟΡΕΛΚΟ

Βερανζέρου 1, Αθήνα, 210 3303333, corelco@corelco.gr, www.korelko.gr

Ιδρύθηκε πριν από 42 χρόνια και προσφέρει εξειδίκευση στους εξής τομείς: Πληροφορική - Ηλεκτρονική, Οικονομία – Διοίκηση Επιχειρήσεων, Αισθητική, Παιδαγωγικά και Ηχοληψία. H KΟΡΕΛΚΟ δωρίζει σε κάθε νέο που εγγράφεται ένα λάπτοπ τελευταίας τεχνολογίας, ενώ το Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας εγγυάται για την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών.

 

LEICA ACADEMY

Υμηττού 243, Αθήνα, 210 7525343, info@leica-academy.gr, www.leica-academy.gr

Για όσους αγαπούν τη φωτογραφία ένα διετές πρόγραμμα σπουδών υπόσχεται μια ισορροπημένη θεωρητική και πρακτική φωτογραφική εκπαίδευση σε μια σειρά από εφαρμογές όπως η Διαφημιστική Φωτογραφία, η Φωτο-ειδησεογραφία, η Φωτογραφία Μόδας, οι Κοινωνικές εκδηλώσεις, η Αρχιτεκτονική Φωτογραφία, η Φωτογραφία Δρόμου και οι ολοκληρωμένες γνώσεις Ψηφιακής Επεξεργασίας Εικόνας.

 

ΟΜΗΡΟΣ - ΙΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

Βερανζέρου 3, πλ. Κάνιγγος, 210 3806166,www2.omiros.gr

Ο Όμηρος ιδρύθηκε το 1946 και έχει καθιερωθεί ως πρότυπο ινστιτούτο ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ξεχωρίζει τόσο για τη συνεισφορά του σε διάφορους τομείς έρευνας και καινοτομίας όσο και για την ευαισθητοποίησή του σε θέματα κοινωνικής ευθύνης. Μετά τη δεκαετία του ’80, και με πλήρη επίγνωση της διαμόρφωσης νέων αναγκών στην αγορά εργασίας, ο Όμηρος επέκτεινε τους κύκλους σπουδών σε σύγχρονες κατευθύνσεις, για να φτάσει στις μέρες μας να διαθέτει ένα ευρύ φάσμα πιστοποιητικών και πτυχίων. Μια από τις σχολές που έχει ενσωματώσει είναι το αναγνωρισμένο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΙΕΚ Όμηρος, με κύκλους

σπουδών σε Πληροφορική & Νέες Τεχνολογίες, Οικονομία - Διοίκηση, Sound – Μusic - Cinema, Art & Design, Tουρισμός & Μεταφορές, Υγεία & Μεταφορά, Παιδαγωγικά και Κοινωνικά Eπαγγέλματα, Επικοινωνία & Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Δομικές Κατασκευές.

 

PRAXIS

Αθήνα: Σαριπόλου 5, Μουσείο, 210 8825206, info@iekpraxis.gr, www.iekpraxis. gr, Χαλκίδα: Αρεθούσης 123, 22210 77277, 75513, iekpraxis@iekpraxis.gr

Εκπαιδευτικά παραρτήματα σε Αθήνα, Χαλκίδα και Κέρκυρα, καθώς και 42 δυναμικές ειδικότητες στους τομείς με μεγάλη ζήτηση (Οικονομία & Διοίκηση, Ομορφιά & Υγεία, Πληροφορική, Μαγειρική, Παιδαγωγικά, Τουρισμός, Γραφικές Τέχνες κ.ά.) απαρτίζουν το ΙΕΚ PRAXIS. Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, προσφέρει γνώσεις και στοχεύει στη γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του.

 

TECHNOGRAFICO

Μάρνη 18, Αθήνα, 210 5232800, datiek@ otenet.gr, www.technografico.gr

Στον χώρο της εκπαίδευσης από το 1993,εξειδικεύεται στον τομέα των Εφαρμοσμένων Τεχνών με ειδικότητες όπως: Γραφίστας Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων, Τεχνικός Κινούμενης Εικόνας, Εικονογράφος - Σκιτσογράφος.

 

ΩΜΕΓΑ

Αβέρωφ 29, Αθήνα, 210 3230444, 210 3247125 Μαραθώνος 196, Νέα Μάκρη, 22940 69879, info@omega.gr, www.omega.gr

Τα τελευταία 17 χρόνια καλύπτει μια τεράστια γκάμα επαγγελμάτων. Πληροφορική, Παιδαγωγικά, Οικονομία, Ομορφιά, Περιβάλλον, Τουριστικές Σπουδές αλλά και Αεροπορικές Σπουδές είναι μόνο μερικοί από τους

τομείς ειδικοτήτων του ΙΕΚ Ωμέγα. Σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια City University of Seattle, Liverpool John Moores University και Staffordshire University, δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους του να ενταχθούν στο 2ο ή στο 3ο έτος σπουδών για την απόκτηση Bachelor στους τομείς Νέων Τεχνολογιών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Εκπαίδευσης, Ναυτιλίας, κ.ά.

 

AEGEANΙΕΚOMIROSCOLLEGE

Bερανζέρου 3, πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα, info@aegeancollege.gr, www.omirosgroup.com

Eπί 65 χρόνια ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ παρέχει ακαδημαϊκά προγράμματα υψηλού επιπέδου, με άμεση ανταπόκριση στην αγορά εργασίας. Το Aegean Omiros College είναι ένα αναγνωρισμένο Κέντρο

Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και προσφέρει στην Ελλάδα, κατ’ αποκλειστικότητα, ένα 4ετές ακαδημαϊκό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου BSc (Hons) Midwifery. Ο τίτλος

αυτός πιστοποιείται και απονέμεται από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το πρόγραμμα σπουδών λειτουργεί με την εποπτεία του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας (ΣΕΜΜΑ). Το πλήρες πρόγραμμα σπουδών του BSc (Hons) Midwifery περιλαμβάνει 2.700 ώρες θεωρητικής διδασκαλίας και 2.700 ώρες εργαστηριακής, κλινικής και πρακτικής άσκησης. Το πανεπιστημιακό πρόγραμμα καλύπτει τη Μαιευτική σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, ενώ οι σπουδαστές πραγματοποιούν κλινική άσκηση από τον πρώτο χρόνο των σπουδών τους μέσα από την καθοδήγηση και αξιολόγηση επιστημονικών συνεργατών-μελών του ΣΕΜΜΑ. Έτσι, οι κάτοχοι του BSc (Hons) Midwifery είναι απολύτως ικανοί να

εργαστούν σε όλους τους τομείς της επιστήμης της Μαιευτικής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 3806166 ή στο e-mail info@aegeancollege.gr.

 

 

IST COLLEGE /UNIVERSITY OF HERTFORDSHIRE

Πειραιώς 72, Μοσχάτο, 210 4822222, info@ist.edu.gr

To πρώτο επιχειρησιακό κολέγιο στην ελληνική εκπαίδευση. Παρέχει τα τελευταία είκοσι χρόνια πανεπιστημιακή εκπαίδευση υψηλής ποιότητας, ενώ διατηρεί άμεση σχέση με την αγορά εργασίας. Διαθέτει συνεχή σύμβαση δικαιόχρησης από το 1992 για την αποκλειστική υλοποίηση κύκλων σπουδών στην Ελλαδα για Bachelor και Master που χορηγούνται απευθείας από το πρότυπο University of Hertfordshire. Έτσι, μπορείτε να αποκτήσετε Bachelor σε μόλις 3 χρόνια και με προσιτά δίδακτρα. Επιπλέον, εάν το επιθυμείτε, παρέχεται δυνατότητα μετεγγραφής: η φοίτηση μπορεί να γίνει τα πρώτα δύο χρόνια στην Ελλάδα και το τρίτο στη Μ. Βρετανία, στο κρατικό βρετανικό πανεπιστήμιο του Hertfordshire. Επισκεφθείτε το IST College στο Μοσχάτο και ενημερωθείτε για τα προσφερόμενα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, καθώς και για τα προγράμματα υποτροφιών.

 

ΚΟΛΕΓΙΟ ΒΑΚΑΛΟ  ART & DESIGN

Λάμπρου Κατσώνη 26, Λυκαβηττός, Open Days: Τετάρτη 5, 12, 19 και 26 Σεπτεμβρίου, 6:00 μ.μ., 210 6442514, 210 6425185, info@vakalo.gr, vakalo.gr

Ο σφυγμός της δημιουργίας χτυπάει στις υπόγειες αρτηρίες της πόλης. Μια πρωτοποριακή κινητή έκθεση Design διοργανώνει και παρουσιάζει το Κολέγιο Βακαλό Art & Design στο μετρό της Αθήνας, έμβλημα του σύγχρονου ευρωπαϊκού τρόπου ζωής και πολιτισμού. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου στις γραμμές 2 (Άγ. Αντώνιος - Άγ. Δημήτριος) και 3 (Αιγάλεω-Αεροδρόμιο). Την έκθεση προβλέπεται να δουν περί τα 700.000 άτομα. Θα εκτεθούν 34 επιλεγμένα έργα σπουδαστών του κολεγίου, τα οποία θα στηθούν στα διαχωριστικά των καθισμάτων και θα επαναλαμβάνονται σε όλα τα βαγόνια. Το Κολέγιο Βακαλό με αυτή την έκθεση επιχειρεί να παρουσιάσει την «τέχνη της καθημερινότητας» ακριβώς όπου κυλάει η καθημερινότητα. Έτσι αναπαράγεται η ουσία του Design: ένα γοητευτικό παιχνίδι των αισθήσεων, παροδικό αλλά και τόσο καθοριστικό, που διαμορφώνει τελικά την εμπειρία του σύγχρονου ανθρώπου. Έκθεση Μετρό. Γραμμές «Άγ. Αντώνιος - Άγ. Δημήτριος» και «Αιγάλεω-Αεροδρόμιο». 1-30 Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες λειτουργίας του μετρό.