Μέχρι χθες το βράδυ, κοντά στα μεσάνυχτα, πίστευα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κάτι στο μυαλό του. Ότι υπάρχει κάποια σατανική συμφωνία, ακόμα και με τα Νεφελίμ, που βασίζεται ο Πρωθυπουργός και αποφάσισε να προβεί στην εξαγγελία για δημοψήφισμα. Απ’ ότι φάνηκε, βέβαια, ούτε με τους στενούς του συνεργάτες δεν το είχε πολύ καλά συνεννοηθεί. Τελικά δεν υπήρχε τίποτα.

Ο «άμοιρος» δεν είχε καν το σθένος να υποστηρίξει την πρόταση του στο εξωτερικό. Όχι μόνο δέχτηκε την πρόταση των Μερκεζί για το ερώτημα του δημοψηφίσματος («μέσα ή έξω από το ευρώ»), όρισε ταχύτατα την ημερομηνία και κατέβηκε στο parking του χώρου που γινόταν η G20 να κάνει δηλώσεις. Αυτό που απάντησε η Ευρώπη, μέσα από τα χείλη του Γιούνκερ, είναι ότι το ευρώ μπορεί χωρίς την Ελλάδα. Άραγε η Ελλάδα μπορεί χωρίς το ευρώ;

 

 

Αν διαβάσουμε το εξώφυλλο της εφημερίδας που έβλεπε στη δραχμή τη σωτηρία της και στη συνέχεια της χώρας θα καταλάβουμε ότι ο ΓΑΠ εκεί που έχει φτάσει θα πείσει και την Παπαρήγα να γίνει επίτροπος στις Βρυξέλλες.

 

 Υ.Γ. Όσο εμείς βλέπουμε τις τρέλες του Παπανδρέου, τα μέτρα παίρνονται, απολύσεις γίνονται και η ανεργία στην Ελλάδα καλπάζει προς το 20%. 

 

Υ.Γ.2 Ο Μάξιμος Χαροκόπουλος είπε στο ραδιόφωνο του Σκάι 100.3 ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει τη δανειακή σύμβαση αν γίνει κυβέρνηση. Πως αλλάζουν οι άνθρωποι.