Δεν ξέρω τι λένε οι τελευταίες μετρήσεις που έχει στα χέρια του ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως τα πράγματα πρέπει να είναι σε απελπιστική κατάσταση για να φτάσουμε να δούμε συνέντευξη της Μπαζιάνα στην Εφημερίδα των Συντακτών όπως λέγεται η Ελευθεροτυπία από τότε που η Μάνια Τεγοπούλου τίναξε την μπάνκα στον αέρα.


Αν ενθυμούμαι καλώς, οι μοναδικές σύζυγοι πρωθυπουργών που έδωσαν συνέντευξη όσο οι σύζυγοι τους ήταν εν ενεργεία, ήταν η Μαργαρίτα Παπανδρέου και η Δήμητρα Λιάνη. Και όλοι ξέρουμε τίνος σύζυγοι ήταν οι κυρίες αυτές και πού κατέληξαν. Μπορεί η Μπέττυ να μην είναι επίσημη σύζυγος του Αλέξη και μπορεί ο Αντρέας να ήταν πρακτικά ένας ροκ σταρ, αλλά ο Αλέξης μπροστά του μάλλον μοιάζει με τραγουδιστή σε σκυλάδικο του 38ου χιλιόμετρου της επαρχιακής οδού Καρδίτσας- Τρικάλων.

 

Πρόκειται για μια συνέντευξη ποταμό στην οποία η Μπέττυ βρίσκει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει όλα τα ταλέντα της και να μας φλομώσει στο ψέμα, στο δούλεμα, στο λαϊκίστικο συναισθηματισμό, στις κνίτικες αμπελοφιλοσοφίες και στις ατέλειωτες κοινοτοπίες. 


Πρόκειται για μια συνέντευξη ποταμό στην οποία η Μπέττυ βρίσκει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει όλα τα ταλέντα της και να μας φλομώσει στο ψέμα, στο δούλεμα, στο λαϊκίστικο συναισθηματισμό, στις κνίτικες αμπελοφιλοσοφίες και στις ατέλειωτες κοινοτοπίες. Είναι μια συνέντευξη που δεν λέει τίποτα καινούργιο και το μόνο που προσφέρει είναι στήριξη στον σύντροφο της καταναλώνοντας το όποιο προσωπικό της κεφάλαιο σε μια στιγμή που μάλλον κρίθηκε ότι το χρειάζεται. Ας δούμε μερικά ζουμερά σημεία:


Καταρχάς η Μπέττυ λέει ότι ο Τσίπρας δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα εξακοντίζοντας με το καλημέρα τα ύψη της αξιοπιστίας της στα ουράνια, που αν καθόταν ο δημοσιογράφος και κατέγραφε τις κωλοτούμπες και τις ψεύτικες υποσχέσεις του Αλέξη θα χρειαζόταν περισσότερες από τις τέσσερις σελίδες ξεκινώντας από τον ΕΝΦΙΑ και καταλήγοντας στις καθημερινές παπάτζες που μας πουλάει το κυβερνητικό επιτελείο για βελτίωση της κατάστασης και φως στο τούνελ.

 

Για τους δανειστές η κυρία Περιστέρα μας λέει ότι συμπεριφέρονταν «σαν μια τιμωρητική, φασιστική μπότα που προσπαθούσε να σου λιώσει το κεφάλι, να σε πατήσει κάτω επειδή τόλμησες να ξεστομίσεις "δεν αντέχω άλλο" και σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς μπορεί η κυβέρνηση αλλά και η ίδια να συνεργάζεται και να χαριεντίζεται με την φασιστική μπότα. Εγώ θυμάμαι ότι παλιά στα χρόνια της κατοχής από τους Ναζί αλλά και οι σύντροφοι της πρόσφατα χαρακτήριζαν τους συνεργαζόμενους ως γερμανοτσολιάδες, Για να μην σχολιάσουμε την πολιτική ευφυΐα να χαρακτηρίζεις συλλήβδην τις εκλεγμένες κυβερνήσεις ολόκληρης της Ευρώπης ως φασιστικές.

 

Παρακάτω η σύντροφος του πρωθυπουργού της κυβέρνησης που συνελήφθη να συναλλάσσεται με καναλάρχες με απέραντα βοσκοτόπια και να προσπαθεί να πουλήσει όπλα στη Σαουδική Αραβία μέσω αχρείαστων μεσαζόντων, ζητά να της δείξουν κάποιον που πλούτισε επί ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφέρεται μέχρι και στη λίμπιντο του ανθρώπου και στο πόσο αυτή επηρεάζεται από την εξουσία προφανώς προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί ο Αλέξης μας έχει γαμήσει κανονικά. Είναι λόγω αυξημένης λίμπιντο παιδιά, κάντε τα κουμάντα σας.

 
Μια ωραία στιγμή είναι όταν η κυρία Μπαζιάνα μας περιγράφει τις μέρες του ένδοξου δημοψηφίσματος και μας εκμυστηρεύεται ότι στην επέτειο του, κάθε 5η Ιουλίου δηλαδή, κλαίει από τα νεύρα της και την οργή της και φανταζόμαστε ότι εννοεί εναντίον του συντρόφου της αφού εκείνος είναι που έβαλε ένα λαό να ψηφίσει όχι σε κάτι που δεν καταλάβαινε απλώς και μόνο για να χώσει αυτό το βροντερό και στεντόριο όχι στον πρωκτό του. Θυμάται μάλιστα και το κίνημα this is a coup αν και δεν διευκρινίζει αν κατάλαβε ότι δεν αναφερόταν στο μαλλί της.


Η Μπέττυ μας μιλάει για την αξιοκρατική πανεπιστημιακή της πορεία, για τα Paradise Papers αφήνοντας σπόντες για την Μαρέβα Μητσοτάκη –χωρίς να την κατονομάζει – και σπάζοντας και την γυναικεία αλληλεγγύη που είχε δείξει μέχρι τώρα η σύζυγος του αρχηγού της αντιπολίτευσης και κλείνοντας μας λέει το πιο ζουμερό της συνέντευξης: Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την Κυβέρνηση αλλά όχι την Εξουσία κλείνοντας ουσιαστικά το μάτι σε όλους τους συντρόφους που ονειρεύονται την οριστική και αμετάκλητη κατάληψη της εξουσίας στο όνομα της επανάστασης . Μιας επανάστασης όχι #apo_ta_Lidl αλλά από τις χειρότερες μέρες του Δελφινάριου.