Ένα φεστιβάλ σχετικά με την ταυτότητα του φύλου διοργανώνει το Ινστιτούτο Goethe αυτό το Σαββατοκύριακο στο Bios. Μέσα από δράσεις τέχνης και εκδηλώσεις (σύγχρονο χορό, performance art, συναυλίες και video clips) το φεστιβάλ με τον ευρηματικό τίτλο Genderpop συμμετέχει στο πεδίο αντιπαράθεσης και δημιουργικού διαλόγου γύρω από τους ρόλους και τις ταυτότητες των δύο (;) φύλων.
 
Το πρόγραμμα ανοίγει με ένα αφιέρωμα στο κινηματογραφικό έργο του σκηνοθέτη Αθανάσιου Καρανικόλα που ζει και εργάζεται στη Γερμανία. Θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ταινία του S(29-30/3), ενώ παράλληλα, και μέχρι τις 3/3, θα παίζει μια βίντεο-εγκατάσταση «ανικανοποίητων σεξουαλικών εντάσεων».
 
Από 4 έως 7 Απριλίου θα γίνουν προβολές, performances, συναυλίες και dj set. Το καθημερινό πρόγραμμα ξεκινά στις 21:00 με ένα μισάωρο προβολών queer, gender και φεμινιστικών βίντεο κλιπ στο φουαγιέ του Bios. Aπό κει και πέρα, κάθε μέρα επιφυλάσσει και μια καινούργια έκπληξη.
 
Την Παρασκευή το πρόγραμμα ξεκινά με τρεις απανωτές performances. To πρώτο από τον FF με τον τίτλο «Para persona Non Grata» πραγματεύεται την κάλυψη και το μυστήριο ενός «διαφυλικού» σώματος. Η δεύτερη (διάρκειας μόλις 5 λεπτών) θα γίνει από την Joy Gutthard, Βερολινέζα ηθοποιό και performer που παίζει με τα glamorous κλισέ των pin up girls, ενώ στις 22:30 στην κεντρική σκηνή του Bios θα παρουσιαστεί η συναυλία-performance «Without you I am nothing», μια συναυλία a capella με τραγούδια για την αγάπη. Θα ακολουθήσει dj set της Rhythm King and Her friends.
 
To Σάββατο, πάλι, είναι αφιερωμένο στο χορό. Το πρόγραμμα ξεκινά στην κεντρική σκηνή του Bios στις 21:00 με την παράσταση Studies I (on inversion) του Jurgen Bogle, μια σπουδή πάνω στην ανατροπή αλλά και τη λεπτομερή εξέταση της έμφυλης ταυτότητας και ακολουθεί η παράσταση Icons του Alessio Bonaccorsi, μια μελέτη πάνω στις μεταμορφώσεις του ανθρώπινου σώματος. Το χορευτικό θέμα τελειώνει με το Company, μια παρωδία της ρηχότητας της «βιομηχανίας» της ψυχαγωγίας. Η βραδιά τελειώνει με τη συναυλία των Namosh στην κεντρική σκηνή του Bios: ηλεκτρονικοί ήχοι, beats και ουρλιαχτά από έναν ερμηνευτή με αντισυμβατικά κοστούμια, και ένα πολυαναμενόμενο dj set από τους Amateurboyz.
 
H Κυριακή, που είναι και η τελευταία μέρα, έχει απ' όλα: για αρχή ολίγη από στριπτίζ ως «ψυχωτική-εικονική, εμπορική και τουριστική ατραξιόν» από την Green Lady. Ακολουθεί σύγχρονος χορός - ένα πειραματικό «καλειδοσκόπιο εικόνων και προβολών» με τίτλο «Who's who». Το φεστιβάλ κλείνει με μια συναυλία της Rhythm King & Her Friends (ένα φεμινιστικό μανιφέστο με ηλεκτρικό ήχο) και ένα dj set των Athens DJanes Alkiholica & gina.