ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Φιλία πάνω από τη θρησκεία

Φιλία πάνω από τη θρησκεία Facebook Twitter
0

Απόσπασμα από το grekamag.gr

 

Φιλία πάνω από τη θρησκεία Facebook Twitter

«Έχουμε γυρίσει παντού μαζί με τον Γιώργο» λέει ο Νουρί. «Έχει κάτι χούγια, αλλά είναι καλός άνθρωπος και πρώτος στην παρέα. Δεν έχουμε ανταλλάξει ποτέ κακή κουβέντα. Το αγροτικό το έχουμε μαζί. Έίμαστε πιο πολύ κι από αδέρφια. Πολλοί με κατηγόρησαν που κάνω παρέα με χριστιανό. Ειδικά μετά το θέμα που προέκυψε στο χωριό μας με τη δασκάλα, τη Χαρά Νικοπούλου, κάποιοι μου κάνανε κουβέντα. Όμως, δεν μου άλλαξαν γνώμη. Στη ζωή μας μετράει η ανθρωπιά. Όλα τα άλλα περισσεύουν». Οι στιγμές που έχουν ζήσει οι δυο άνδρες είναι πολύ δυνατές. Το 1997 ο Γιώργος έπαθε μελιταίο πυρετό και χρωστάει τη ζωή του στον φίλο του: σώθηκε επειδή τον μετέφερε εγκαίρως στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Παρ’ όλα αυτά, όταν μια μέρα ο Γιώργος έπιασε στο δάσος τον Νουρί να κόβει παράνομα ξύλα, τον έγραψε κανονικά και τον έστειλε στο δικαστήριο. Ο νόμος είναι πιο ισχυρός από τη φιλία, αλλά πάντα υπάρχει τρόπος να δείξεις στον φίλο σου ότι τον στηρίζεις. Το μπουγιουρντί των 120.000 δραχμών που επιβλήθηκε στον Νουρί το πλήρωσαν μισό-μισό και βγήκαν από το δικαστήριο αγκαλιασμένοι.

 

Η συνέχεια στο τεύχος 3 (ΦΙΛΟΙ)  που μπορείς να αγοράσεις με ένα κλικ εδώ και στα κεντρικά περίπτερα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

 

________________________________

Magnify Image

 Ανακαλύψετε μια Ελλάδα που δεν έχετε ξαναδεί στο www.grekamag.gr

0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ