Βάσω Καμαράτου: από αλάνι της γειτονιάς στο θέατρο

Βάσω Καμαράτου: από αλάνι της γειτονιάς στο θέατρο Facebook Twitter
0

Απόσπασμα από το grekamag.gr

Βάσω Καμαράτου: από αλάνι της γειτονιάς στο θέατρο Facebook Twitter

«Γεννήθηκα στον Πειραιά, στην Τρούμπα. Και μεγάλωσα στον Κορυδαλλό, εκεί έμεινα μέχρι τα 17 και μετά πέρασα στην Κρήτη, Νοσηλευτική. Όταν αποφοίτησα, δούλεψα για δυο χρόνια και μετά τα παράτησα και ασχολήθηκα με το θέατρο. Φρίκαρα μέσα στο νοσοκομείο γιατί τα είχα φανταστεί αλλιώς. Στη σχολή μας λέγανε ότι πρέπει να δίνεις και να προσφέρεις. Στο νοσοκομείο δεν ήταν έτσι, ήταν σαν βιομηχανία. Δεν άντεξα και παραιτήθηκα.

Θυμάμαι ότι μεγάλωσα στο δρόμο. Ήμουνα συνέχεια με μία μπάλα στο χέρι. Ράμματα, χτυπήματα στο κεφάλι. Παίζαμε μέχρι και πετροπόλεμο, κρυφτό, αμπάριζα. Είχαμε και μία άφτιαχτη οικοδομή στη γειτονιά και κάναμε μέσα αθλήματα. Πέρασα περίεργα, γιατί από μικρή δούλευα στον φούρνο του πατέρα μου. Δεν είχα την πολυτέλεια της χαλαρότητας της παιδικής ηλικίας. Εγώ χαλάρωνα μετά το σχολείο, πήγαινα στο φούρνο, μετά έβγαινα έξω στην πλατεία. Ήμουνα πιο πολύ της γειτονιάς παρά του σχολείου. Στο σχολείο υπερασπιζόμουν πάντα τους πιο αδύναμους. Είχαμε ας πούμε μια κοπέλα που ήταν πολύ ψηλή και αδύνατη και την έλεγαν ξυλάγγουρο. Κι εγώ της έλεγα ότι αν κάποιος την πείραζε θα είχε να κάνει μαζί μου. Δεν την πείραζαν γιατί εγώ ήμουνα πιο αλάνι και με ακούγανε. Και αν την πείραζαν, έπεφτε ξύλο κανονικά».

Διαβάστε ολόκληρο τo θέμα εδώ.

 

________________________________

Magnify Image

 Ανακαλύψετε μια Ελλάδα που δεν έχετε ξαναδεί στο www.grekamag.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ