20 χρόνια Κούκλες

20 χρόνια Κούκλες Facebook Twitter
0

Απόσπασμα από το grekamag.gr

20 χρόνια Κούκλες Facebook Twitter

Όταν κάτι είναι larger than life, οι πρόλογοι είναι περιττοί. Στις Κούκλες γίνεται εδώ και είκοσι χρόνια ένα larger than life σόου, από το οποίο πλέον έχει περάσει αμέτρητος κόσμος. Με αφορμή τους φετινούς εορτασμούς, συναντήσαμε τη Μαριλού, την ιδιοκτήτρια του ξακουστού μαγαζιού με τρανς σόου, στο εντυπωσιακά διακοσμημένο σπίτι της . Εμβληματική φυσιογνωμία για την αθηναϊκή νύχτα, μας υποδέχθηκε και μας μίλησε με ιδιαίτερη όρεξη. Στην ίδια πολυκατοικία μένει και η Αλίκη, η νεότερη προσθήκη στο team Κούκλες, με την οποία πήγαμε μια βόλτα και απολαύσαμε το αστείρευτο χιούμορ και την ενέργειά της.

ΜΑΡΙΛΟΥ

Ανοίξατε τις Κούκλες το 1994. Πώς ήταν στην αρχή τα πράγματα για το μαγαζί και πώς έχουν αλλάξει σήμερα;
Οι Κούκλες κλείνουν φέτος 20 χρόνια κι ετοιμάζουμε ένα μεγάλο πάρτι. Το ‘94 ήταν μεγάλο ρίσκο για την εποχή να ανοίξεις ένα τέτοιο μαγαζί. Εγώ πάντα είμαι υπέρ του ρίσκου. Στην αρχή ξεκινήσαμε με σόου για ένα άτομο, έκανε νούμερα μόνο η Εύα Κουμαριανού, αλλά εξελίχθηκε αλλιώς στην πορεία. Ήρθαν παιδιά, ζητούσαν οντισιόν, όσα ήταν κατάλληλα τα κρατούσαμε και πλέον έχουμε ολοκληρωμένη παράσταση. Ο κόσμος αγάπησε εξαρχής το μαγαζί και η πρώτη διάσημη που μπήκε μέσα ήταν η Μαλβίνα η οποία έγινε αμέσως θαμώνας. Το πρόγραμμα τότε γινόταν καθημερινά, 7 μέρες την εβδομάδα με το μαγαζί να είναι φίσκα.  Το θέμα είναι πώς θα σερβίρεις το προϊόν σου. Εμείς κάνουμε καλή και προσεγμένη δουλειά και όλο το team προσπαθεί να περάσει ο κόσμος καλά, λίγος ή πολύς – δεν μας ενδιαφέρει αυτό.  Να μην κοροϊδεύουμε τους πελάτες μας, να έχουμε καθαρά ποτά… Επίσης κάνουμε και επιλογή πελατών.

Έχουν διαφοροποιηθεί οι πελάτες του μαγαζιού με την πάροδο των χρόνων;
Στις αρχές, το κοινό ήταν πιο νεανικό .Τώρα βλέπεις κυρίες 60-70 ετών, οικογένειες με παιδιά, κοριτσοπαρέες να κάνουν bachelor, έχει αλλάξει το σκηνικό. Ιδιαίτερα γκέι κοινό δεν είχαμε ποτέ, πήγαιναν κυρίως στα δικά τους μαγαζιά και τότε δεν θεωρούσαν τις Κούκλες δικό τους μαγαζί. Ήταν περισσότερο μαγαζί για τις trans. Έρχονταν οι γκέι και σε εμάς, αλλά όχι για να κάτσουν και να διασκεδάσουν, κυρίως για να δουν το σόου και να φύγουν. Τώρα που είμαστε και της μόδας, αν θες, έχουμε περισσότερους γκέι. Πάντως εμένα με ευχαριστεί ιδιαίτερα που δεν υπάρχει πια το ταμπού ότι δεν μπορεί να έρθει κάποιος «καθωσπρέπει» με το παιδί του.

Διαβάστε ολόκληρο τo θέμα εδώ.

________________________________

Magnify Image

 Ανακαλύψετε μια Ελλάδα που δεν έχετε ξαναδεί στο www.grekamag.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ