Οι Γάλλοι μισούν τις δουλειές τους ενώ οι Ινδοί τις αγαπούν

Οι Γάλλοι μισούν τις δουλειές τους ενώ οι Ινδοί τις αγαπούν Facebook Twitter
«Ένας λόγος που νιώθουν έτσι οι Γάλλοι είναι επειδή δεν έχουν αυξημένες αρμοδιότητες και δεν τους παρέχεται η δυνατότητα να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα της εταιρείας», λέει η έρευνα.
0
Οι Γάλλοι μισούν τις δουλειές τους ενώ οι Ινδοί τις αγαπούν Facebook Twitter
Μόλις το 5% των Γάλλων εργαζομένων δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι με τις δουλειές τους, πολύ πιο κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο που είναι 13%.


Η Γαλλία έχει το χαμηλότερο ποσοστό εργαζομένων που είναι ευχαριστημένοι με το εργασιακό τους περιβάλλον, αποδεικνύει μία έρευνα της εταιρείας παραγωγής επίπλων Steelcase. Η έρευνα κυκλοφόρησε σήμερα και δείχνει ότι οι Ινδοί απο την άλλη είναι πρώτοι στον κόσμο ως προς την ικανοποίηση για την εργασία τους. Πέντε φορές περισσότεροι εργαζόμενοι στην Ινδία δήλωνουν ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον χώρο που εργάζονται και με τις παροχές που τους προσφέρει η εταιρεία τους. Ακολουθούν οι εργαζόμενοι στο Μεξικό, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Νότιο Αφρική.

 

Μόλις το 5% των Γάλλων εργαζομένων δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι με τις δουλειές τους, πολύ πιο κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο που είναι 13%. Οι περισσότεροι από τους μισούς αισθάνονται αποξενωμένοι στις εταιρείες τους. «Ένας λόγος που νιώθουν έτσι οι Γάλλοι είναι επειδή δεν έχουν αυξημένες αρμοδιότητες και δεν τους παρέχεται η δυνατότητα να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα της εταιρείας», λέει η έρευνα.

Οι Γάλλοι μισούν τις δουλειές τους ενώ οι Ινδοί τις αγαπούν Facebook Twitter
H έρευνα αποκάλυψε ένα μοτίβο: οι εργαζόμενοι σε χώρες με αναπτυσσόμενες οικονομίες νιώθουν πιο ευχαριστημένοι από τις δουλειές τους, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους σε χώρες ανεπτυγμένων οικονομιών.

Το 28% των Ινδών εργαζομένων νιώθουν ευχαριστημένοι και δεμένοι με τους άλλους εργαζόμενους και με τους προϊστάμενούς τους. Για τα ¾ των εργαζομένων στην Ινδία η έρευνα αναφέρει, ότι το γραφείο τούς κάνει να νιώθουν «ήρεμοι και χαλαροί». Τι κρύβεται πίσω από αυτά τα μεγάλα ποσοστά ικανοποίησης; «Για τους υπαλλήλους σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες του πλανήτη το εργασιακό περιβάλλον μπορεί να προσφέρει ένα καταφύγιο σε σχέση με τον συνωστισμό που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η οικονομία στην Ινδία είναι από τις πιο αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου, αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα περιβάλλον εξέλιξης και ευελιξίας.

Η έρευνα αποκάλυψε ένα μοτίβο: οι εργαζόμενοι σε χώρες με αναπτυσσόμενες οικονομίες νιώθουν πιο ευχαριστημένοι από τις δουλειές τους, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους σε χώρες ανεπτυγμένων οικονομιών. Η έρευνα αναφέρει ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι αναπτυσσόμενες οικονομίες επωφελούνται από τις οικονομίες των αναπτυγμένων χωρών και στην περίπτωση της Ινδίας αυτό είναι ξεκάθαρο. Ωστόσο η έρευνα προτείνει ότι πρέπει να μελετηθούν επιπλέον, πολιτιστικοί και κοινωνικοί παράγοντες.

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι η καθημερινή ζωή στο γραφείο δεν είναι και τόσο διασκεδαστική όσο μπορεί θα έπρεπε ίσως να είναι. Για την ακρίβεια δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα από το πως ήταν κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί κλειστοί και ιδιωτικοί χώροι, τηλεφωνικές γραμμές και πολλοί υπολογιστές.

Οι Γάλλοι μισούν τις δουλειές τους ενώ οι Ινδοί τις αγαπούν Facebook Twitter

Για να χρησιμοποιηθούν όλα αυτά τα ευρήματα για την καλυτερευση των συνθηκών εργασίας, η Steelcase προτείνει να δίνεται στους υπαλλήλους περισσότερη ελευθερία σχετικά με το εργασιακό τους περιβάλλον, να μπορούν να μετακινούνται κατά την διάρκεια της ημέρας και να χρησιμοποιούν διαφορετικούς χώρους για διαφορετικά καθήκοντα. Να έχουν πρόσβαση σε χώρους άθλησης και χαλάρωσης και ξεχωριστούς χώρους για να κάνουν τα ραντεβού τους. Η έρευνα τέλος σημειώνει, ότι το να επιλέγουν οι υπάλληλοι τα δικά τους έπιπλα για το εργασιακό τους περιβάλλον θα βοηθούσε στο να ανέβουν τα ποσοστά ικανοποίησης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Ψυχή & Σώμα / Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Τα σφηνάκια τζίντζερ έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό και προβάλλονται ως ένα φυσικό booster για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πόση αλήθεια, όμως, κρύβεται πίσω από αυτή τη διατροφική τάση; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ozempic και Mounjaro: Ιατρική επανάσταση ή παγίδα;

Ψυχή & Σώμα / Ozempic και Mounjaro: Επανάσταση στην απώλεια βάρους ή παγίδα;

Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διαιτολόγο Μελίνα Καριπίδου και τον ενδοκρινολόγο Μανώλη Σουβατζόγλου, οι οποίοι εξηγούν πώς λειτουργούν τα φάρμακα GLP-1, ποιοι μπορούν να τα πάρουν, τι ρόλο παίζει η διατροφή κατά τη χρήση τους – και τι συμβαίνει όταν διακοπούν.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ο λάθος και ο σωστός τρόπος να δώσουμε κίνητρα σ’ ένα παιδί

Υγεία & Σώμα / Ο λάθος και ο σωστός τρόπος να δώσουμε κίνητρα σε ένα παιδί

Το κλειδί για την ανατροφή ικανών νέων ανθρώπων δεν είναι να εστιάζουμε στις δυσκολίες και τα ελλείμματά τους, αλλά να αναγνωρίσουμε και να καλλιεργήσουμε τα προτερήματά τους – να εντοπίσουμε αυτό που οι ειδικοί στην ανάπτυξη του παιδιού αποκαλούν «νησίδες ικανότητας».
THE LIFO TEAM
Κοιλιοκάκη, η σιωπηλή νόσος της γλουτένης

Υγεία & Σώμα / Κοιλιοκάκη: Η σιωπηλή νόσος της γλουτένης

Οι διατροφικές δυσανεξίες μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα βάσανο. Η πιο συχνή διαταραχή, που μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι η κοιλιοκάκη. Τι συμπτώματα έχει και πώς γίνεται η διάγνωση;
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές;

Ψυχή & Σώμα / Τι είναι οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές;

Ποιες τροφές μάς κάνουν πραγματικά καλό; Πόσο junk food επιτρέπεται να καταναλώνουν τα παιδιά και πόση ζάχαρη; Και πώς ενισχύουμε το μικροβίωμα του οργανισμού; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την κλινική διατροφολόγο Κωνσταντίνα Κεραμύδα για το ποιες τροφές, ενώ μοιάζουν αθώες, είναι άκρως επικίνδυνες.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
DIET

Υγεία & Σώμα / «Είναι τεράστιο θέμα το bullying για το φαγητό στη δουλειά»

Η Εμμανουέλα Λεουνάκη είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος αλλά έχει μια διαφορετική προσέγγιση απ’ τη συνηθισμένη: δεν εστιάζει στη ζυγαριά αλλά στη συναισθηματική σχέση μας με το φαγητό και στην κοινωνική πίεση που οδηγεί σε μειωμένη αυτοεκτίμηση.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Nερό με λεμόνι: Θα χάσουμε κιλά αν το πίνουμε κάθε μέρα;

Ψυχή & Σώμα / Nερό με λεμόνι: Ισχύει ότι βοηθά στην απώλεια κιλών;

Το πρωινό ρόφημα με χλιαρό νερό και λεμόνι έχει γίνει viral στο TikTok, καθώς πολλοί είναι αυτοί που ορκίζονται στα οφέλη του: από καλύτερη πέψη και αποτοξίνωση, μέχρι λαμπερό δέρμα και ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Αλλά τι από όλα αυτά μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά; Πρόκειται για ακόμα έναν διατροφικό μύθο; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η ευτυχία ενός πιο ήσυχου Εγώ 

Υγεία & Σώμα / Το «ήσυχο Εγώ» είναι η λύση στον ναρκισσισμό των social media

Πρόκειται για έναν όρο που επινοήθηκε από τους ψυχολόγους, ως αντίδραση στη διαρκή αυτοπροβολή της εποχής μας, προτείνοντας μια ισορροπημένη ταυτότητα που συνδυάζει την αυτογνωσία με το ενδιαφέρον για τους άλλους.
THE LIFO TEAM
Εγκυμοσύνη: η καλύτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας ή μια δοκιμασία;

Ψυχή & Σώμα / Εγκυμοσύνη: Η καλύτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας ή μια δοκιμασία;

Η Τζούλη Αγοράκη συνομιλεί με την οκτώ μηνών έγκυο Παυλίνα Βουλγαράκη για τα αντιφατικά συναισθήματα μιας περιόδου που, αν και διαρκεί μόνο εννέα μήνες, ίσως τελικά δεν είναι τόσο ειδυλλιακή όσο την παρουσιάζουν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
«Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Υγεία & Σώμα / «Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Για να πετύχει η διαδικασία της ψυχοθεραπείας, ο θεραπευτής, πέρα από την επιστημονική του επάρκεια, πρέπει να είναι και μια προσωπικότητα που μας ταιριάζει. Πώς θα διακρίνουμε αν υπάρχει «σύνδεση» μεταξύ μας;
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Ψυχή & Σώμα / Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Τα τελευταία χρόνια, οι ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο. Ωστόσο, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: όσο αθώα κι αν φαίνεται αυτή η πορεία, κρύβει και παγίδες. Η συνεχής αναζήτηση της τελειότητας μπορεί να οδηγήσει σε εμμονές, σε μια διαρκή αίσθηση ανικανοποίητου και, τελικά, σε μια παραμορφωμένη αντίληψη του εαυτού μας. Η δερματολόγος Μαρίτα Κοσμαδάκη μιλά στη Μερόπη Κοκκίνη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Μια αποβολή δεν τελειώνει όταν σταματούν τα σωματικά συμπτώματα»: Πώς βιώνει πραγματικά μια γυναίκα την αποβολή  

Υγεία & Σώμα / «Όλοι σου λένε πως δεν φταις εσύ για την αποβολή, όμως εγώ πήρα πάνω μου όλη την ενοχή»  

Η Ανδριάννα, μια γυναίκα λίγο μετά τα 30, ήταν πεπεισμένη πως δεν ήθελε παιδιά. Πώς αντιμετώπισε όμως το γεγονός της αποβολής της; Και πόσο τραυματική εμπειρία είναι; Αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς καν να προσποιηθείς πως το καταλαβαίνεις.  
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία στα συμπτώματά του και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υγεία & Σώμα / Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν ποτέ χανγκόβερ, ενώ άλλοι δεν είναι καθόλου ανθεκτικοί στο αλκοόλ, ακόμη και μετά από μέτρια κατανάλωση. Οι ερευνητές έχουν αρκετές και συχνά αντικρουόμενες θεωρίες για το φαινόμενο.
THE LIFO TEAM
Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Ψυχή & Σώμα / Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν την κατάψυξη ωαρίων; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τον γυναικολόγο Γιώργο Μακρή, διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο οποίος αναλύει τους πιθανούς κινδύνους της κρυοσυντήρησης ωαρίων, τις ηλικίες στις οποίες η διαδικασία δεν είναι ενδεδειγμένη, καθώς και τον λόγο που αυτή η μέθοδος έχει εξελιχθεί σε μια διαδεδομένη «μόδα» τα τελευταία χρόνια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Ψυχή & Σώμα / Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα της εξουθενωμένης μητέρας που βάζει τα παιδιά της για ύπνο και με το που εκείνα κοιμούνται τρέχει και βάζει ένα μεγάλο ποτήρι κρασί και το πίνει όλο, σχεδόν μονορούφι, στην υγειά των αντοχών της; Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την συγγραφέα Γιούλη Ψαρράκη για τη μητρότητα και την κατανάλωση αλκοόλ.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ