«Η μαλ*** πάει σύννεφο» και άλλα σεξουαλικά ήθη και έθιμα της καραντίνας

«Η μαλ*** πάει σύννεφο» και άλλα σεξουαλικά ήθη και έθιμα της καραντίνας Facebook Twitter
Ο θρυλικός αυνανισμός του Σαλαμέ (με ένα ροδάκινο τουλάχιστον), στο Call me by your name
0

Πριν από κανένα χρόνο περίπου, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρος ακόμα τότε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχε πει απογοητευμένος στα τελειώματα της θητείας του, και με το γλαφυρό ύφος που επιστράτευε συχνά, ότι οι Ευρωπαίοι «έχουμε χάσει τη συλλογική μας λίμπιντο». Φυσικά, η πανδημία και ο τρόπος διαχείρισης της από την Ε.Ε. δεν βοήθησε καθόλου στην ενίσχυση της «καύλας» μας για το ευρωπαϊκό όραμα. Τι γίνεται όμως με την πραγματική λίμπιντο στην εποχή της καραντίνας;

Πόσο –και τι είδους– σεξ συμβαίνει τελικά υπό τη σκιά της πανδημίας και σε συνθήκες υποχρεωτικής απομόνωσης; Οι απόψεις διίστανται. Στα πρώτα κεφάλαια –που ήδη μοιάζουν μακρινά παρότι μιλάμε για τον περασμένο μήνα μόλις– αυτής της πρωτόγνωρης, ανώμαλης κατάστασης που μοιάζει εκτός των άλλων να απελευθερώνει μαζοχιστικές ιδρυματικές και φετιχιστικές τάσεις καθώς και πάσης φύσεως «παρεκκλίνουσες» συμπεριφορές, οι προβλέψεις έκαναν λόγο για σεξουαλικό κρεσέντο μέσα στην καραντίνα, παραγωγή μωρών, εξάντληση αποθεμάτων προφυλακτικών κ.ο.κ.

Αυτά βεβαίως για όσους διάβηκαν «νομίμως» την πύλη της καραντίνας παρέα με το έτερον τους ήμισυ, με ή χωρίς παιδιά ή άλλα οικογενειακά μέλη. Οι υπόλοιποι/ες ας πρόσεχαν. Για τιμωρία θα απομονωθούν στην άκρη της τάξης όρθιοι και με το βλέμμα στον τοίχο, όπως τα κακά παιδιά στο σχολείο. Η μοναξιά στην καραντίνα είναι η φωνή άνωθεν που τους καλεί να αναθεωρήσουν την προβληματική κοσμοθεωρία που τους έφτασε ως εδώ, τώρα που έχουν όλο τον χρόνο για στοχασμό και περίσκεψη.

Κάποιοι ενδεχομένως να φρόντισαν να κατοχυρώσουν αποκλειστικό «corona sex buddy» για την σεζόν, λίγο πριν την ισχύ των περιοριστικών μέτρων. Πολύ τολμηρή κίνηση, επίσης. Κάποιοι άλλοι ίσως να αποφάσισαν εσπευσμένα να συγκατοικήσουν παρότι η σχέση τους ήταν πολύ πρόσφατη ή/και πολύ χαλαρή. Αυτό κι αν είναι τολμηρή απόφαση.

Καθώς περνούσαν οι μέρες όμως, η διέγερση που προκαλεί η ιδέα του τέλους του κόσμου (όπως τον ξέραμε) και η «φούντωση» που προκαλούσε ο εγκλεισμός, άρχισαν να υποχωρούν. Σταδιακά κατοχυρώθηκε μια ρουτίνα της καραντίνας ενώ άρχισε να υφέρπει ανάμεσα στους τέσσερις τοίχους και ο φόβος της οικονομικής ανασφάλειας, καταστέλλοντας σημαντικά την λίμπιντο που είχε απελευθερωθεί αρχικά με την αντίληψη ότι όλα είναι ρευστά και το μέλλον αβέβαιο, οπότε αφού δεν υπάρχουν συνέπειες σ' αυτό το καθαρτήριο που βρεθήκαμε ξαφνικά, ας το ρίξουμε στο sexting. Χύμα, χωρίς υπονοούμενα.

Ακόμα και κάποιοι που υπό νορμάλ συνθήκες θα δίσταζαν, σκέφτηκαν ότι οι περιστάσεις δικαιολογούν την αποστολή μηνυμάτων δεξιά κι αριστερά με έντονο καψούρικο / σεξουαλικό / αγρίως φετιχιστικό περιεχόμενο. Αν παρεξηγηθεί η ανυποψίαστη παραλήπτρια, παρεξηγήθηκε, τι να κάνουμε, εμείς οφείλαμε να το βγάλουμε από μέσα μας πριν μας στείλει ο κορωνοϊός σε κάποια εντατική μονάδα χωρίς να έχουμε προλάβει να εκμυστηρευτούμε τους κρυφούς μας πόθους.

Μετά από ένα πρόχειρο «ρεπορτάζ» υπό τη μορφή δημοσκόπησης περιορισμένου αλλά αντιπροσωπευτικού δείγματος σε φίλους και γνωστούς που ιδιωτεύουν στην Αθήνα, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι γυναίκες δεν φαίνεται να διεγείρονται από τους περιορισμούς και την κρισιμότητα αυτής της ανώμαλης συνθήκης όσο οι άντρες, ή κάποιοι εξ αυτών, οι οποίοι –σύμφωνα με τις (δια)μαρτυρίες των γυναικών– το έχουν ρίξει στην ψηφιακή παρενόχληση σα να μην υπάρχει αύριο.

Τι να κάνουν κι οι καταπιεσμένοι οικογενειάρχες ή οι κατά συρροή πέφτουλες και οι διάφοροι «γυπαετοί» με τα πεσμένα φτερά αυτό τον καιρό... Κάπως πρέπει να εκτονωθούν κι αυτοί. Η ουρά στο σούπερ μάρκετ ή η μετακίνηση 6 «για σωματική άσκηση ή για να κάνει την ανάγκη του το κατοικίδιο» δεν ενδείκνυνται για σοβαρό φλερτ και λόγω της απόστασης ασφαλείας αλλά και λόγω της αμελώς ατημέλητης εμφάνισης που έχει καθιερωθεί ως στολή της καραντίνας.

Το βέβαιο είναι ότι στις μέρες της καραντίνας «η μαλακία πάει σύννεφο», στην πιο κυριολεκτική εκδοχή αυτής της φράσης. Αν βρεθεί «εικονικός» παρτενέρ, υπάρχει βέβαια πάντα και η δυνατότητα του video sex σε διάφορες πλατφόρμες που έχουν πάρει φωτιά αυτές τις μέρες. Όσοι και όσες πήραν το ρίσκο να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο και να συνευρεθούν διά ζώσης πραγματοποιώντας «ασυμπτωματικό» σεξ, ο θεός μαζί τους.

Κάποιοι ενδεχομένως να φρόντισαν να κατοχυρώσουν αποκλειστικό «corona sex buddy» για τη σεζόν, λίγο πριν από την ισχύ των περιοριστικών μέτρων. Πολύ τολμηρή κίνηση, επίσης. Κάποιοι άλλοι ίσως να αποφάσισαν εσπευσμένα να συγκατοικήσουν παρότι η σχέση τους ήταν πολύ πρόσφατη ή/και πολύ χαλαρή. Αυτό κι αν είναι τολμηρή απόφαση. Είτε θα έχουν στο μεταξύ αναληφθεί σε πεδία εκστατικής συμβίωσης είτε θα συνειδητοποιούν κάθε μέρα που περνά όλο και πιο έντονα ότι έκαναν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής τους.

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζούλη Αγοράκη: Αναπάντητα πέη παντού

Η λιβιδώ της καραντίνας / Τζούλη Αγοράκη: Αναπάντητα πέη παντού

Από τότε που ο κορωνοϊός μάς έκλεισε στο σπίτι, οι στύσεις έγιναν πιο σκληρές, η επιθυμία των αντρών να μοιραστούν τις στύσεις τους μνημειώδης. Η Τζούλη Αγοράκη γράφει για τον καταιγισμό dick picks που δέχονται πολλά κορίτσια, τις μέρες της καραντίνας.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η ζωή θα είναι περίεργη και απρόβλεπτη για πολύ καιρό μετά την λήξη της καραντίνας

Στήλες / Η ζωή θα είναι περίεργη και απρόβλεπτη για πολύ καιρό μετά την λήξη της καραντίνας

«Θα είναι σα να βιώνουμε την διαδικασία της εξέλιξης σε πραγματικό χρόνο»: Η πρώην αναπληρώτρια γενική γραμματέας της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (Homeland Security) των ΗΠΑ επί κυβερνήσεων Ομπάμα και συγγραφέας Juliette Kayyem, γράφει για το «παράξενο καθαρτήριο» και τη νέα ζωή που μας περιμένει την επόμενη μέρα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρήστος Κυρατσούς: Ο Έλληνας που βρίσκεται πίσω από τα μονοκλωνικά αντισώματα

Υγεία & Σώμα / Χρήστος Κυρατσούς: Ο Έλληνας που βρίσκεται πίσω από τα μονοκλωνικά αντισώματα

Ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας και αντιπρόεδρος Έρευνας Μολυσματικών Νόσων και Τεχνολογιών Ιικών Φορέων της αμερικανικής εταιρείας Regeneron μιλά στη LiFO για τη δημιουργία του κοκτέιλ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό, την πορεία της πανδημίας και τα μυστικά μιας επιτυχημένης διαδρομής.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Εσύ που ξέρεις τόσο ωραία να φιλάς: 7 συμβουλές

Υγεία & Σώμα / Ένα φιλάκι είναι λίγο: 7 συμβουλές για να το κάνεις πολύ

Το να φιλάς κάποιον μπορεί να είναι το πιο ωραίο -αλλά και το πιο δύσκολο- πράγμα του κόσμου, γι' αυτό μερικές (και επιστημονικές) συμβουλές δεν βλάπτουν για εκείνη τη στιγμή που δεν μένει πολύς χρόνος για σκέψεις
THE LIFO TEAM
TETARTH 15/06- EXEI PROGRAMMATISTEI-Άρτεμις Τσίτσικα: «Σήμερα οι έφηβοι ζουν μέσα απ’ τους υπολογιστές τους»

Άκου την επιστήμη / Άρτεμις Τσίτσικα: «Σήμερα οι έφηβοι ζουν μέσα απ’ τους υπολογιστές τους»

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τη διακεκριμένη αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Άρτεμη Τσίτσικα για την ψυχοσύνθεση των εφήβων, τα σύγχρονα αδιέξοδά τους αλλά και τις ακραίες εκφράσεις βίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πώς ανακάλυψα σιγά-σιγά ότι πάσχω από long covid

Υγεία & Σώμα / Πώς ανακάλυψα σιγά-σιγά ότι πάσχω από Long Covid

Τι είναι το σύνδρομο Long Covid και ποια είναι τα συμπτώματα που εμφανίζονται έναν χρόνο μετά σε όσους νόσησαν από Covid-19; Ασθενείς καταθέτουν τη μαρτυρία τους στη LiFO και γιατροί του Νοσοκομείου «Σωτηρία» εξηγούν τον σοβαρό του αντίκτυπο στην καθημερινότητα καθώς και γιατί θεωρείται μια δεύτερη πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ 05/05- ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Σάββας Σαββόπουλος: Τι είναι η ψυχή;

Άκου την επιστήμη / Σάββας Σαββόπουλος: Τι είναι η ψυχή;

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον ψυχίατρο–ψυχαναλυτή Σάββα Σαββόπουλο για τα διαχρονικά τραύματα της ελληνικής κοινωνίας, την οικογένεια, την ψυχική υγεία, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τη σχέση ψυχής-σώματος και την ευτυχία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Οξεία Ηπατίτιδα: Τα πιθανά αίτια, η συσχέτιση με τον κορωνοϊό και τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς.

Δημ. Παρασκευής / Οξεία ηπατίτιδα: Η συσχέτιση με τον κορωνοϊό και τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς

Μιλά στη LiFO ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας - Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Δημήτρης Παρασκευής.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
thalia mavros

Netflix / Thalia Mavros: «Εμείς οι γυναίκες πρέπει να μιλάμε, να μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας»

Η Thalia Mavros, executive producer της φεμινιστικής επιτυχίας του Netflix «The principles of pleasure», μιλά στη LiFO για την επιτυχία του ντοκιμαντέρ, τα δικαιώματα των γυναικών που βάλλονται ανά τον κόσμο και τις αιτίες της μανίας για τον έλεγχο του γυναικείου σώματος.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ο γιατρός Δημήτρης Κοτζαμπασάκης μιλάει για τις πλαστικές προσώπου στην εποχή του Instagram

Υγεία & Σώμα / Δημήτρης Κοτζαμπασάκης: Οι πλαστικές προσώπου στην εποχή του Instagram

Ο ΩΡΛ και πλαστικός χειρούργος προσώπου Δημήτρης Κοτζαμπασάκης έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με περιπτώσεις ανθρώπων που εκτός από τις συνήθεις ιατρικές υπηρεσίες τού ζητούν κάποια παρέμβαση στο πρόσωπό τους.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Aυτισμός

Υγεία & Σώμα / Μεγαλώνοντας ένα παιδί με αυτισμό

Η μητέρα του δεκαεφτάχρονου Πάνου που έχει αυτισμό περιγράφει τις προσκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει από τότε που ο γιος της ήταν μωρό μέχρι σήμερα και η Χριστίνα Παναγιωτάκου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες δράσεις τους για την ομαλή κοινωνική ένταξη των παιδιών και για την εξάλειψη των στερεοτύπων.
ΑΝΝΑ ΚΟΚΟΡΗ
Γαρυφαλλιά Πουλάκου: Ποια συμπτώματα εμφανίζονται έναν χρόνο μετά, σε όσους νόσησαν από Covid-19

Άκου την επιστήμη / Γαρυφαλλιά Πουλάκου: Ποια συμπτώματα εμφανίζονται έναν χρόνο μετά, σε όσους νόσησαν από Covid-19

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τη διακεκριμένη καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γαρυφαλλιά Πουλάκου, για όλα όσα άλλαξαν στη ζωή μας δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Σε έναν κόσμο κομμένο και ραμμένο για ψηλούς κι αδύνατους, πώς κάνει γιόγκα ένας χοντρός;

Άννα Κ. / Σε έναν κόσμο κομμένο και ραμμένο για ψηλούς κι αδύνατους, πώς κάνει γιόγκα ένας χοντρός;

Η Άννα Κόκορη μιλά με την Γωγώ Δαβανέλου, δασκάλα του μαθήματος γιόγκα EveryBody Υoga, για το τι σημαίνει να είσαι χοντρή, για την αγάπη για την άσκηση, τη συμπερίληψη και το φαγητό.
ΑΝΝΑ ΚΟΚΟΡΗ
Φιορίτα Πουλακάκη

The Health Book / Φιορίτα Πουλακάκη: «Ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών με καρκίνο του μαστού σε εξειδικευμένες υπηρεσίες»

Η δρ. Φιορίτα Πουλακάκη περιγράφει την επόμενη ημέρα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, καθώς και τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται ώστε να έχουν όλες οι γυναίκες ισότιμη πρόσβαση σε πιστοποιημένες υπηρεσίες.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ