Η καινοτομία στην υπηρεσία της υγείας

Η καινοτομία στην υπηρεσία της υγείας Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Θυμάστε την εποχή που η καινοτομία περιοριζόταν στην έρευνα και ανάπτυξη; Πλέον δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Στη Sanofi, η καινοτομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των δραστηριοτήτων της και δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Εκτείνεται οριζόντια και κάθετα σε κάθε δραστηριότητά της, από την πρόσληψη εργαζομένων και τη συνεργασία με τους επαγγελματίες υγείας, μέχρι την ανακάλυψη θεραπευτικών λύσεων κι ανοίγει τον δρόμο για την ψηφιακή μεταρρύθμιση της, αξιοποιώντας την τεχνολογία στο μέγιστο βαθμό.


Η Sanofi συνεργάζεται με εταίρους στον τομέα της Υγείας, πανεπιστημιακά ιδρύματα, νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups), φορείς χάραξης πολιτικής κ.ά. και σε συνδυασμό με τις ολοένα πιο εξελιγμένες και ακριβείς ψηφιακές τεχνολογίες, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), η καινοτομία συμβάλλει στην εταιρική ανανέωση και ανάπτυξη της εταιρείας.


Αξιοποιεί την καινοτομία σε πεδία όπως οι κλινικές μελέτες και η συλλογή δεδομένων από την καθημερινή κλινική πρακτική, προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα τους ασθενείς και να προσαρμόσει τις θεραπευτικές λύσεις με βάση τις ανάγκες τους και με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια.

Η καινοτομία στην υπηρεσία της υγείας Facebook Twitter

Τηλεϊατρική
H συνεργασία της Sanofi με τη Science 37, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία «εξ αποστάσεως» ή αποκεντρωμένων κλινικών μελετών, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή των ασθενών. Ταυτόχρονα, οι ασθενείς μοιράζονται πιο εύκολα ψηφιακά ιατρικά δεδομένα μέσω φορέσιμων συσκευών (wearables), αισθητήρων και εφαρμογών. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα συλλογής δεδομένων καθημερινής κλινικής πρακτικής για την καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την απόκριση των ασθενών στη θεραπεία. Για την ανάλυση των δεδομένων που συλλέγονται, η Sanofi δημιούργησε την πλατφόρμα DARWIN, την πρώτη πλατφόρμα δεδομένων καθημερινής κλινικής πρακτικής της εταιρίας, η οποία φιλοξενεί δεδομένα από 300 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως και 318 τομείς ασθενειών.

Η καινοτομία στην υπηρεσία της υγείας Facebook Twitter


Ίδρυση της Εικονικής Διαβητολογικής Κλινικής Onduo
Οι ομάδες της Sanofi σε συνεργασία με τη Verify Life Sciences, ανέπτυξαν καινοτόμα εργαλεία για την τροποποίηση των προϊόντων της Sanofi ώστε να προσαρμόζονται στις ανάγκες των ασθενών. Η κοινοπραξία με τη Verily Life Sciences (μια εταιρεία της Alphabet) ίδρυσε την Εικονική Διαβητολογική Κλινική Onduo, ώστε να προσδιορίζεται ο κατάλληλος συνδυασμός συσκευών, λογισμικού, θεραπευτικών λύσεων και φροντίδας για τον κατάλληλο ασθενή.


Ανάπτυξη των «Cobots»
Η καινοτομία με στόχο τη βελτίωση της ακρίβειας βρίσκεται στο επίκεντρο του τρόπου με τον οποίο η Sanofi λειτουργεί και επιλέγει τους συνεργάτες της. Τα ψηφιακά εργοστάσια της εταιρίας χρησιμοποιούν μοντέλα και προσομοιώσεις για να μετασχηματιστεί ο προγραμματισμός, ο σχεδιασμός και η λειτουργία των εγκαταστάσεών της, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την προσφορά των προϊόντων της στους ασθενείς. Στο προσεχές μέλλον, το προσωπικό στις εγκαταστάσεις της εταιρίας θα εργάζεται μαζί με τα «Cobots» -συνεργατικά ρομπότ που αναγνωρίζουν το περιβάλλον τους ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια-, καθώς και με Αυτόνομα Κινούμενα Ρομπότ τα οποία θα μεταφέρουν αυτόματα πρώτες ύλες, εξοπλισμό και προϊόντα σε διαφορετικά σημεία των εγκαταστάσεων.

Η καινοτομία στην υπηρεσία της υγείας Facebook Twitter


Εργαλείο καινοτομίας: Τεχνητή Νοημοσύνη(ΑΙ)
H Sanofi χρησιμοποιεί επίσης την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για τη βελτιστοποίηση της δημιουργίας των ομάδων της. Συγκεκριμένα, στην Κίνα, είναι η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία που πραγματοποιεί συνεντεύξεις Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) σε πανεπιστήμια για την πρόσληψη φοιτητών, ενώ στη Λατινική Αμερική χρησιμοποιεί το WePow, μια τεχνολογία συνεντεύξεων μέσω βίντεο σε κινητή συσκευή, δίνοντας την ευκαιρία στους υποψήφιους να καταγράφουν τη συνέντευξη την ώρα που διενεργείται ή ακόμα και εκ των προτέρων. Επιπλέον, οι υπεύθυνοι προσλήψεων στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης χρησιμοποιούν το iMatch, μια νέα τεχνολογία για τον στοχευμένο εντοπισμό υποψηφίων.

Με περισσότερους από 100.000 εργαζομένους σε 100 χώρες, η Sanofi μετατρέπει την επιστημονική καινοτομία σε λύσεις υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχοντας αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της την καινοτομία, η Sanofi αναγνωρίστηκε από τους οργανωτές του VivaTech* ως μια από τις σημαντικότερες εταιρίες στον τομέα αυτό.


*Το VivaTech είναι διεθνής κόμβος για νεοφυείς επιχειρήσεις και ηγέτες που τολμούν να κάνουν τη διαφορά.

 

Επιμέλεια: Αλεξία Σβώλου

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Τech & Science / ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Την τελευταία δεκαετία παρατηρήθηκε αύξηση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας
NEWSROOM
Κάποιοι influencers δηλώνουν πως τα αντηλιακά προκαλούν καρκίνο. Κάνουν λάθος

Υγεία & Σώμα / Κάποιοι influencers δηλώνουν πως τα αντηλιακά προκαλούν καρκίνο. Κάνουν λάθος

Η επικίνδυνη θεωρία συνωμοσίας που ακολουθούν κάποιοι trendsetters της ευεξίας, προβάλλοντας τις φυσικές θεραπευτικές δυνάμεις του ήλιου ως λόγο για να παραλείψετε το αντηλιακό φέτος το καλοκαίρι.
THE LIFO TEAM
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών δημιουργεί Κέντρο Αριστείας για τον Καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών δημιουργεί Κέντρο Αριστείας για τον καρκίνο

Ο νέος πρόεδρος και διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καταγράφει τις δράσεις του ιδρύματος στον τομέα της υγείας, ειδικότερα στην Ογκολογία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα

Υγεία & Σώμα / Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα

Η νέα πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Βάσω-Ραφαέλα Βακουφτσή, μιλά για τα ζητήματα που αφορούν την πρόληψη των χρόνιων παθήσεων, την ψυχοσωματική υγεία των ασθενών και τα δικαιώματά τους.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Μιλάμε ανοιχτά για τη σεξουαλική ζωή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση

Υγεία & Σώμα / Η σεξουαλική ζωή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μόιρα Τζίτζικα, ειδική σύμβουλος ΑμεΑ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση, μας ενημερώνει για ένα θέμα που, παρότι αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα για όλους, παραμένει ταμπού.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Νέα εποχή για τον ΕΟΦ, με ενίσχυση, αναβάθμιση και εξωστρέφεια

Υγεία & Σώμα / Νέα εποχή για τον ΕΟΦ, με ενίσχυση, αναβάθμιση και εξωστρέφεια

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθηγητής Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καταγράφει τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους χτίζεται ο ανανεωμένος ΕΟΦ, την ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού, την εξωστρέφεια, τη διαφάνεια, την ταχύτητα, την ποιότητα των υπηρεσιών, την επαγρύπνηση και την ταχεία ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ