Εσύ θα ξυπνούσες στις 6:00 το πρωί να πας για τρέξιμο στην Αθήνα;

2

Οι δύο φίλοι, Ορέστης Παβατζόγλου και Δημήτρης Σαμαράς, είναι οι άνθρωποι που δημιούργησαν το WakeUpStreet και έβαλαν αρκετούς Αθηναίους στη διαδικασία να ξυπνούν νωρίς, να γυμνάζονται και μετά να συνεχίζουν τη μέρα τους με αισιοδοξία και καλή διάθεση στη δουλειά.

Αν και στο εξωτερικό τέτοιες κινήσεις είναι αρκετά διαδεδομένες, ωστόσο στη χώρα μας είναι λίγο έξω από τη νοοτροπία μας. Αυτό, όμως, σιγά-σιγά τείνει να αλλάξει. «Σίγουρα η προσέλευση του κόσμου στις αρχές ήταν πολύ μικρή και πολλοί μας αποκαλούσαν τρελούς που πάμε 06:30 το πρωί για τρέξιμο. Όμως σήμερα στις πρωινές προπονήσεις μας ακολουθούν κατά μέσο όρο 30-40 άτομα ενώ στις δύο απογευματινές που έχουμε οργανώσει είχαμε 100-120 άτομα. Τώρα ετοιμάζουμε και την τρίτη απογευματινή Wake Up Street προπόνηση που πιστεύουμε πως θα έχει πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου», μου εξηγούν.

Έχουν δημιουργηθεί παρέες μέσα από τα Wake Up Street. «Για μας αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία και θέλουμε αυτή η οικογένεια να μεγαλώνει συνεχώς».

Το «μικρόβιο» της άθλησης το είχαν και οι δύο σχεδόν από πάντα. Ο Ορέστης υπήρξε αθλητής της πυγμαχίας ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται με crossfit ως αθλητής και προπονητής, ενώ ο Δημήτρης Σαμαράς υπήρξε αρκετά χρόνια παίχτης σε τοπικά πρωταθλήματα στην Ελλάδα και Αγγλία ενώ τα τελευταία χρόνια τον έχει κερδίσει το τρέξιμο.

Το Wake Up Street, για όσους δεν γνωρίζουν, προέκυψε σαν ανάγκη μέσα από τον δικό τους φιλικό κύκλο. «Θέλαμε να σηκώσουμε τους φίλους μας από τον καναπέ και να τους δείξουμε έναν νέο τρόπο ζωής. Και ναι, δεν ήταν καθόλου εύκολο να τους πείσουμε να σηκωθούν από το κρεβάτι σχεδόν αξημέρωτα και να πάνε για τρέξιμο πριν τη δουλειά. Όμως επιμείναμε και όσοι τελικά μας ακολούθησαν μας λένε ότι τους αλλάξαμε τη ζωή. Κάποιοι από αυτούς σήμερα τρέχουν σε μαραθώνιους», λένε με ενθουσιασμό.

Εσύ θα ξυπνούσες στις 6:00 το πρωί να πας για τρέξιμο στην Αθήνα; Facebook Twitter
Το καθιερωμένο πρωινό ραντεβού είναι κάθε Τετάρτη στις 06:25 το πρωί.

Μια κλασική Wake Up Street συνάντηση πάει κάπως έτσι: «Μαζευόμαστε στο προκαθορισμένο σημείο, και κλειδώνουμε τα πράγματά μας (τσάντες, ρούχα και παπούτσια δουλειάς, κ.λπ) σε αμάξια και μηχανάκια, τα γνωστά πηγαδάκια απ' τις παρέες λένε πολύ γρήγορα τα νέα τους, η ομάδα γνωρίζει όσους έχουν έρθει για πρώτη φορά και τους καλωσορίζει. Γενικά λέμε μια τεράστια καλημέρα σε όλους Στη συνέχεια ανακοινώνεται το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε και ξεκινάμε το τρέξιμο. Στο τέλος έρχεται να πάρει θέση ένα παιχνίδι -άσκηση που φέρνει πιο κοντά την ομάδα, διατάσεις και βεβαίως κλείνουμε με την ομαδική φωτογραφία που είναι σήμα κατατεθέν των συναντήσεων! Εννοείται ότι ακολουθεί γρήγορος καφές και μάλλον αυτό είναι και το πιο αγαπημένο μέρος της συνάντησης όλων των παιδιών».

Κι οι δυο τους μου τονίζουν ότι έχουν δημιουργηθεί παρέες μέσα από τα Wake Up Street. «Για μας αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία και θέλουμε αυτή η οικογένεια να μεγαλώνει συνεχώς».

Εσύ θα ξυπνούσες στις 6:00 το πρωί να πας για τρέξιμο στην Αθήνα; Facebook Twitter
Το Wake Up Street, για όσους δεν γνωρίζουν, προέκυψε σαν ανάγκη μέσα από τον δικό τους φιλικό κύκλο.

Το καθιερωμένο πρωινό ραντεβού είναι κάθε Τετάρτη στις 06:25 το πρωί. Τα σημεία εκκίνησης τα επιλέγουν ανάλογα με το πρόγραμμα που έχουν να κάνουν. Τα δύο πιο κλασικά είναι ο σταθμός του μετρό Ακρόπολη και το Καλλιμάρμαρο. Όσοι θέλουν να μπουν στην παρέα του Wake Up Street μπορούν να τσεκάρουν την σελίδα της ομάδας στο Facebook όπου κάθε Τρίτη πρωί ανακοινώνεται το σημείο συνάντησης. «Επίσης, μπορούν να μας στείλουν μήνυμα για περισσότερες πληροφορίες και μπορούν να μας ακολουθούν και στο instagram για να ενημερωνονται», λένε.

Το απογευματινό Wake Up Street είναι το επόμενο πρότζεκτ που θέλουν να καθιερώσουν. Τα δύο απογευματινά που έχουν κάνει μέχρι στιγμής είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία και πια σκοπεύουν να οργανώνουν ένα κάθε μήνα. «Το γουστάρουμε φουλ γιατί είμαστε πιο χαλαροί από θέμα ώρας και λέμε να το καθιερώσουμε για το απόγευμα της Κυριακής που όλοι έχουν άλλη διάθεση σε σύγκριση με τις προπονήσεις που έχουν πολύ πρωινό ξύπνημα», μου λένε.

Προειδοποιούν όμως ότι το πρόγραμμα θα είναι πιο απαιτητικό, με μια διαδρομή που κυμαίνεται στα 9-11χλμ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι για όλους. «Αρκεί να ξέρουν ότι μπορούν να τρέξουν μια τέτοια διαδρομή σε χιλιόμετρα ώστε να το ευχαριστηθούν στον τερματισμό. Όλους μας αποζημιώνει το τέλος γιατί αράζουμε για μπίρες στο μαγαζί όπου έχουμε αφήσει για φύλαξη τα πράγματα μας», λένε τα παιδιά.

Εσύ θα ξυπνούσες στις 6:00 το πρωί να πας για τρέξιμο στην Αθήνα; Facebook Twitter
Το απογευματινό Wake Up Street είναι το επόμενο πρότζεκτ που θέλουν να καθιερώσουν. Τα δύο απογευματινά που έχουν κάνει μέχρι στιγμής είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία και πια σκοπεύουν να οργανώνουν ένα κάθε μήνα.

Info:

To επόμενο απογευματινό Wake Up Street είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 17/12 στις 18.30 στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι.

 

Υγεία & Σώμα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών δημιουργεί Κέντρο Αριστείας για τον Καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών δημιουργεί Κέντρο Αριστείας για τον καρκίνο

Ο νέος πρόεδρος και διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καταγράφει τις δράσεις του ιδρύματος στον τομέα της υγείας, ειδικότερα στην Ογκολογία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα

Υγεία & Σώμα / Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα

Η νέα πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Βάσω-Ραφαέλα Βακουφτσή, μιλά για τα ζητήματα που αφορούν την πρόληψη των χρόνιων παθήσεων, την ψυχοσωματική υγεία των ασθενών και τα δικαιώματά τους.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Μιλάμε ανοιχτά για τη σεξουαλική ζωή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση

Υγεία & Σώμα / Η σεξουαλική ζωή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μόιρα Τζίτζικα, ειδική σύμβουλος ΑμεΑ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση, μας ενημερώνει για ένα θέμα που, παρότι αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα για όλους, παραμένει ταμπού.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Νέα εποχή για τον ΕΟΦ, με ενίσχυση, αναβάθμιση και εξωστρέφεια

Υγεία & Σώμα / Νέα εποχή για τον ΕΟΦ, με ενίσχυση, αναβάθμιση και εξωστρέφεια

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθηγητής Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καταγράφει τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους χτίζεται ο ανανεωμένος ΕΟΦ, την ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού, την εξωστρέφεια, τη διαφάνεια, την ταχύτητα, την ποιότητα των υπηρεσιών, την επαγρύπνηση και την ταχεία ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Καθημερινό συμπλήρωμα για brain food

Υγεία & Σώμα / Τα πάντα για το brain food: Οι τροφές που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μας

Η διατροφή μας είναι η καύσιμη ύλη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και μερικές φορές, όταν δεν είναι θρεπτική και ισορροπημένη, χρειάζεται ένα boost με έξυπνα συμπληρώματα που μας διασφαλίζουν υγεία και ευεξία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Απόλυτη προτεραιότητα έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Υγεία & Σώμα / «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν περιμένει μεν, αλλά δεν είναι ανίκητος»

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα «Fair Life L.C.C.», η πρόεδρός της Κορίνα Πατέλη-Bell μιλά για την αναγκαιότητα να πατήσει γκάζι το εθνικό συστήμα υγείας όσον αφορά την υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου που σώζει ζωές.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Σίγουρα η προσέλευση του κόσμου στις αρχές ήταν πολύ μικρή και πολλοί μας αποκαλούσαν τρελούς που πάμε 06:30 το πρωί για τρέξιμο Πηγή: www.lifo.grΨιλοάσχετο, αλλά θυμήθηκα ένα παλικάρι πρώτες μέρες στου καταδρομείς:-Κύριε εκπαιδευτά, μόνο εμείς είμαστε τόσο τρελοί, να σηκωνόμαστε από τις 5:30 και να τρέχουμε 12 χλμ στο ψοφόκρυο;