Εσύ θα ξυπνούσες στις 6:00 το πρωί να πας για τρέξιμο στην Αθήνα;

2

Οι δύο φίλοι, Ορέστης Παβατζόγλου και Δημήτρης Σαμαράς, είναι οι άνθρωποι που δημιούργησαν το WakeUpStreet και έβαλαν αρκετούς Αθηναίους στη διαδικασία να ξυπνούν νωρίς, να γυμνάζονται και μετά να συνεχίζουν τη μέρα τους με αισιοδοξία και καλή διάθεση στη δουλειά.

Αν και στο εξωτερικό τέτοιες κινήσεις είναι αρκετά διαδεδομένες, ωστόσο στη χώρα μας είναι λίγο έξω από τη νοοτροπία μας. Αυτό, όμως, σιγά-σιγά τείνει να αλλάξει. «Σίγουρα η προσέλευση του κόσμου στις αρχές ήταν πολύ μικρή και πολλοί μας αποκαλούσαν τρελούς που πάμε 06:30 το πρωί για τρέξιμο. Όμως σήμερα στις πρωινές προπονήσεις μας ακολουθούν κατά μέσο όρο 30-40 άτομα ενώ στις δύο απογευματινές που έχουμε οργανώσει είχαμε 100-120 άτομα. Τώρα ετοιμάζουμε και την τρίτη απογευματινή Wake Up Street προπόνηση που πιστεύουμε πως θα έχει πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου», μου εξηγούν.

Έχουν δημιουργηθεί παρέες μέσα από τα Wake Up Street. «Για μας αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία και θέλουμε αυτή η οικογένεια να μεγαλώνει συνεχώς».

Το «μικρόβιο» της άθλησης το είχαν και οι δύο σχεδόν από πάντα. Ο Ορέστης υπήρξε αθλητής της πυγμαχίας ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται με crossfit ως αθλητής και προπονητής, ενώ ο Δημήτρης Σαμαράς υπήρξε αρκετά χρόνια παίχτης σε τοπικά πρωταθλήματα στην Ελλάδα και Αγγλία ενώ τα τελευταία χρόνια τον έχει κερδίσει το τρέξιμο.

Το Wake Up Street, για όσους δεν γνωρίζουν, προέκυψε σαν ανάγκη μέσα από τον δικό τους φιλικό κύκλο. «Θέλαμε να σηκώσουμε τους φίλους μας από τον καναπέ και να τους δείξουμε έναν νέο τρόπο ζωής. Και ναι, δεν ήταν καθόλου εύκολο να τους πείσουμε να σηκωθούν από το κρεβάτι σχεδόν αξημέρωτα και να πάνε για τρέξιμο πριν τη δουλειά. Όμως επιμείναμε και όσοι τελικά μας ακολούθησαν μας λένε ότι τους αλλάξαμε τη ζωή. Κάποιοι από αυτούς σήμερα τρέχουν σε μαραθώνιους», λένε με ενθουσιασμό.

Εσύ θα ξυπνούσες στις 6:00 το πρωί να πας για τρέξιμο στην Αθήνα; Facebook Twitter
Το καθιερωμένο πρωινό ραντεβού είναι κάθε Τετάρτη στις 06:25 το πρωί.

Μια κλασική Wake Up Street συνάντηση πάει κάπως έτσι: «Μαζευόμαστε στο προκαθορισμένο σημείο, και κλειδώνουμε τα πράγματά μας (τσάντες, ρούχα και παπούτσια δουλειάς, κ.λπ) σε αμάξια και μηχανάκια, τα γνωστά πηγαδάκια απ' τις παρέες λένε πολύ γρήγορα τα νέα τους, η ομάδα γνωρίζει όσους έχουν έρθει για πρώτη φορά και τους καλωσορίζει. Γενικά λέμε μια τεράστια καλημέρα σε όλους Στη συνέχεια ανακοινώνεται το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε και ξεκινάμε το τρέξιμο. Στο τέλος έρχεται να πάρει θέση ένα παιχνίδι -άσκηση που φέρνει πιο κοντά την ομάδα, διατάσεις και βεβαίως κλείνουμε με την ομαδική φωτογραφία που είναι σήμα κατατεθέν των συναντήσεων! Εννοείται ότι ακολουθεί γρήγορος καφές και μάλλον αυτό είναι και το πιο αγαπημένο μέρος της συνάντησης όλων των παιδιών».

Κι οι δυο τους μου τονίζουν ότι έχουν δημιουργηθεί παρέες μέσα από τα Wake Up Street. «Για μας αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία και θέλουμε αυτή η οικογένεια να μεγαλώνει συνεχώς».

Εσύ θα ξυπνούσες στις 6:00 το πρωί να πας για τρέξιμο στην Αθήνα; Facebook Twitter
Το Wake Up Street, για όσους δεν γνωρίζουν, προέκυψε σαν ανάγκη μέσα από τον δικό τους φιλικό κύκλο.

Το καθιερωμένο πρωινό ραντεβού είναι κάθε Τετάρτη στις 06:25 το πρωί. Τα σημεία εκκίνησης τα επιλέγουν ανάλογα με το πρόγραμμα που έχουν να κάνουν. Τα δύο πιο κλασικά είναι ο σταθμός του μετρό Ακρόπολη και το Καλλιμάρμαρο. Όσοι θέλουν να μπουν στην παρέα του Wake Up Street μπορούν να τσεκάρουν την σελίδα της ομάδας στο Facebook όπου κάθε Τρίτη πρωί ανακοινώνεται το σημείο συνάντησης. «Επίσης, μπορούν να μας στείλουν μήνυμα για περισσότερες πληροφορίες και μπορούν να μας ακολουθούν και στο instagram για να ενημερωνονται», λένε.

Το απογευματινό Wake Up Street είναι το επόμενο πρότζεκτ που θέλουν να καθιερώσουν. Τα δύο απογευματινά που έχουν κάνει μέχρι στιγμής είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία και πια σκοπεύουν να οργανώνουν ένα κάθε μήνα. «Το γουστάρουμε φουλ γιατί είμαστε πιο χαλαροί από θέμα ώρας και λέμε να το καθιερώσουμε για το απόγευμα της Κυριακής που όλοι έχουν άλλη διάθεση σε σύγκριση με τις προπονήσεις που έχουν πολύ πρωινό ξύπνημα», μου λένε.

Προειδοποιούν όμως ότι το πρόγραμμα θα είναι πιο απαιτητικό, με μια διαδρομή που κυμαίνεται στα 9-11χλμ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι για όλους. «Αρκεί να ξέρουν ότι μπορούν να τρέξουν μια τέτοια διαδρομή σε χιλιόμετρα ώστε να το ευχαριστηθούν στον τερματισμό. Όλους μας αποζημιώνει το τέλος γιατί αράζουμε για μπίρες στο μαγαζί όπου έχουμε αφήσει για φύλαξη τα πράγματα μας», λένε τα παιδιά.

Εσύ θα ξυπνούσες στις 6:00 το πρωί να πας για τρέξιμο στην Αθήνα; Facebook Twitter
Το απογευματινό Wake Up Street είναι το επόμενο πρότζεκτ που θέλουν να καθιερώσουν. Τα δύο απογευματινά που έχουν κάνει μέχρι στιγμής είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία και πια σκοπεύουν να οργανώνουν ένα κάθε μήνα.

Info:

To επόμενο απογευματινό Wake Up Street είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 17/12 στις 18.30 στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι.

 

Υγεία & Σώμα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Πόσο αποτελεσματικά είναι, τελικά, τα χάπια δίαιτας των τελευταίων ετών;

Υγεία & Σώμα / Explainer: Πόσο αποτελεσματικά είναι, τελικά, τα χάπια δίαιτας των τελευταίων ετών;

Από το αμφιλεγόμενο Xenical στο πολυσυζητημένο Wegovy, μπορούμε πραγματικά να ελπίζουμε σε ένα χάπι που «καίει» το λίπος και διώχνει τα περιττά κιλά; Ποιες οι επιφυλάξεις των γιατρών; Η διαιτολόγος–διατροφολόγος Βάσω Βαγιώτα εξηγεί.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μήπως τελικά είναι μάταιο να προσπαθούμε να απομακρυνθούμε από τα κινητά μας;

Υγεία & Σώμα / Μήπως τελικά είναι μάταιο να προσπαθούμε να απομακρυνθούμε από τα κινητά μας;

Ερευνητές, ψυχολόγοι και συγγραφείς αποφαίνονται ότι «ψηφιακή αποτοξίνωση» δεν υπάρχει. Λένε, όμως, ότι υπάρχει κάτι άλλο για να μην περάσουμε όλη μας τη ζωή μπροστά από ένα κινητό, και μοιάζει πολύ πιο εφικτό...
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Φωτεινή Τσαλίκογλου: «Το ασύλληπτο αυτής της τραγωδίας απειλεί με πάγωμα τη σκέψη και την καρδιά μας»

Υγεία & Σώμα / Φωτεινή Τσαλίκογλου: «Τα media μεταμορφώνουν σε θέαμα τον ιδιωτικό πόνο»

Η καθηγήτρια Ψυχολογίας και συγγραφέας εξηγεί γιατί η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη έχει προκαλέσει ένα συλλογικό τραύμα και εξηγεί πώς μπορούμε να το διαχειριστούμε.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ Παναγιώτης Κατσίβελας

Υγεία & Σώμα / Παναγιώτης Κατσίβελας: «Καθημερινά το σύστημα αιμοδοσίας ζει σε καθεστώς κρίσης»

Ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας μιλά στη LiFO για την ανταπόκριση του συστήματος αιμοδοσίας στο δυστύχημα των Τεμπών, τις προκλήσεις που έφερε η πανδημία στη συλλογή μονάδων αίματος και την αναγκαιότητα να μη γίνονται ποτέ εκπτώσεις στην ασφάλεια.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Maud Le Rest: «Η ιατρική μισογυνική βία δεν μπορεί να αγνοείται πια!»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / Maud Le Rest: «Η ιατρική μισογυνική βία δεν μπορεί να αγνοείται πια»

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος και συν-συγγραφέας της εκτεταμένης έρευνας για το πώς η ιατρική πολύ συχνά περιφρονεί τη γυναικεία συμπτωματολογία, με ολέθριες συνέπειες για τη ζωή και την υγεία εκατομμυρίων γυναικών, μιλά στη LiFO για το βιβλίο «Les patientes d'Hippocrate» που συνυπογράφει με την Eva Tapiero.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Πένθος και απώλεια: Πώς βοηθάμε ουσιαστικά κάποιον δικό μας που πενθεί

Υγεία & Σώμα / Πένθος και απώλεια: Πώς βοηθάμε ουσιαστικά κάποιον δικό μας που πενθεί

Μία κλινική ψυχολόγος εξηγεί το πώς μπορούμε να είμαστε πραγματικά δίπλα σ’ εκείνους που βιώνουν τρομακτικές απώλειες, βοηθώντας τους ουσιαστικά, χωρίς να γινόμαστε φορτικοί και να λέμε κοινοτοπίες.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων: Γυναίκες που επέζησαν και αναζήτησαν θεραπεία μιλούν για το άγριο ταξίδι τους

Υγεία & Σώμα / Ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων: Γυναίκες που επέζησαν και αναζήτησαν θεραπεία

Θύματα της πλέον βάρβαρης θρησκευτικής πρακτικής παλεύουν να γιατρέψουν το σώμα και την ψυχή τους με τις διαθέσιμες πλέον εναλλακτικές αποκατάστασης - ΠΡΟΣΟΧΗ: Το άρθρο περιέχει σκληρές περιγραφές
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Τι σημαίνει να ζεις με Long Covid;

Podcast / Τι σημαίνει να ζεις με Long Covid;

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τη δημοσιογράφο Νανά Δαρειώτη, που περιγράφει πώς ανακάλυψε ότι πάσχει από Long Covid, ενώ ο καθηγητής Μικροβιολογίας, διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής και αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, εξηγεί γιατί το σύνδρομο Long Covid είναι μια παράλληλη πανδημία εντός της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Προσέξτε αυτό το κάθαρμα»: Όταν η παρενόχληση στο γυμναστήριο γίνεται trend στο Tik Tok

Υγεία & Σώμα / «Προσέξτε αυτό το κάθαρμα»: Όταν η παρενόχληση στο γυμναστήριο γίνεται trend στο Tik Tok

Το hashtag «gym weirdos» συγκεντρώνει τις εμπειρίες γυναικών με όσα τους συμβαίνουν την ώρα της προπόνησης, ενώ ένα ιστορικό βιβλίο εξετάζει τις ρίζες της παρανόησης που επιτρέπει στους άνδρες να βλέπουν ως προσωπικό δώρο για τα... μάτια τους γυναίκες που γυμνάζονται.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Σίγουρα η προσέλευση του κόσμου στις αρχές ήταν πολύ μικρή και πολλοί μας αποκαλούσαν τρελούς που πάμε 06:30 το πρωί για τρέξιμο Πηγή: www.lifo.grΨιλοάσχετο, αλλά θυμήθηκα ένα παλικάρι πρώτες μέρες στου καταδρομείς:-Κύριε εκπαιδευτά, μόνο εμείς είμαστε τόσο τρελοί, να σηκωνόμαστε από τις 5:30 και να τρέχουμε 12 χλμ στο ψοφόκρυο;

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ