Ένα app υπόσχεται να σε κάνει να γυμναστείς με τον τρόπο που εσύ θες

Ένα app υπόσχεται να σε κάνει να γυμναστείς με τον τρόπο που εσύ θες Facebook Twitter
Η Fithabits έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στους δημοφιλέστερους στόχους της εποχής μας: σωστότερη διατροφή, περισσότερη άσκηση, λιγότερο στρες, νέα χόμπι και περισσότερες εξορμήσεις.
0

Το Fithabits είναι μια start up εταιρεία που μέσω του καινοτόμου app της επιδιώκει να αφαιρέσει ακόμα και την τελευταία δικαιολογία των ανθρώπων που θεωρητικά θέλουν, αλλά δεν μπορούν. Θέλουν να εντάξουν την άσκηση στη ζωή τους και να ακολουθήσουν μια πιο υγιεινή ζωή, αλλά δεν μπορούν για διάφορους λόγους.

Χωρίς συνδρομές και με μια ποικιλία επιλογών, το Fithabits υπόσχεται να μας βγάλει από το σπίτι μας όποια ώρα και μέρα της εβδομάδας επιθυμούμε, εισάγοντάς μας σε ένα ευρύτατο πεδίο δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει από CrossFit και Pilates μέχρι windsurf και bike tours.

 

— Περίγραψέ μας τι κάνει το app σου.

H Fithabits είναι μια εφαρμογή κινητών που κάνει πανεύκολο το να βρεις και να κλείσεις fitness δραστηριότητες χωρίς συνδρομές και δεσμεύσεις. Αν, για παράδειγμα, κάποιος θέλει να κάνει ένα μάθημα Pilates, απλώς μπαίνει στο app, βρίσκει τι υπάρχει στην περιοχή και κλείνει αμέσως, με λίγα μόνο κλικ. Όμως αυτή δεν είναι η μόνη λειτουργία της εφαρμογής.


— Πώς σου ήρθε η ιδέα, ποιος είναι ο στόχος σου;

Σχεδιάσαμε τη Fithabits έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στους δημοφιλέστερους στόχους της εποχής μας: σωστότερη διατροφή, περισσότερη άσκηση, λιγότερο στρες, νέα χόμπι και περισσότερες εξορμήσεις.

Πρόκειται για στόχους που πολύς κόσμος βάζει, όμως δεν τους καταφέρνει, γιατί το πάπλωμα είναι βαρύ τον χειμώνα, η ζέστη εξαντλητική το καλοκαίρι και η άνοιξη κρατάει με το ζόρι 10 μέρες. Γιατί είναι όλη μέρα στο πόδι και ο αποχωρισμός του καναπέ είναι δύσκολος και γιατί έχει γίνει συνήθεια η τηλεόραση και το delivery.

Ο καθένας μας χρειάζεται κάποιες φορές ένα χέρι να τον τραβήξει από τον καναπέ, κάποιον να του πει πως υπάρχουν υγιεινές και λαχταριστές συνταγές (ναι, ναι, και τα δύο ταυτόχρονα) και να τον ενθαρρύνει να βρει τις καλύτερες δραστηριότητες τόσο τα πρωινά σε κάποιο κενό όσο και τα απογεύματα μετά τη δουλειά ή ακόμα και το Σ/Κ.

Ένα app υπόσχεται να σε κάνει να γυμναστείς με τον τρόπο που εσύ θες Facebook Twitter
Η εφαρμογή έχει ήδη εκατοντάδες χρήστες και γυμναστήρια, χιλιάδες διαθέσιμα προγράμματα και δεκάδες άρθρα, συνταγές και βίντεο.


— Σε ποιους απευθύνεσαι κυρίως;

Η ομάδα της Fithabits αποτελείται από νέους και νέες που δουλεύουν ευέλικτα, εξελίσσονται συνεχώς, κανονίζουν εκδηλώσεις και εξόδους. Γενικά, δεν βαριούνται ούτε σιχτιρίζουν όταν φτάνει Δευτέρα. Και αυτό γιατί θεωρούν σημαντικό τον στόχο που έχουν θέσει.

Είναι αλήθεια πως όλοι μας θέλουμε να κάνουμε μια πιο υγιεινή ζωή, με σωστότερη διατροφή, περισσότερη άσκηση, λιγότερο στρες, νέες δραστηριότητες και περισσότερες εξορμήσεις. Όλοι μας θέλουμε να απολαμβάνουμε τα πλεονεκτήματα της υγιεινής διατροφής σε συνδυασμό με τη σωματική άσκηση.


— Πώς πάει ως τώρα, ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σου;

Η εφαρμογή έχει ήδη εκατοντάδες χρήστες και γυμναστήρια, χιλιάδες διαθέσιμα προγράμματα και δεκάδες άρθρα, συνταγές και βίντεο. Κάποιοι από τους χρήστες κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη γυμναστική και το wellness, ενώ άλλοι είναι ήδη μυημένοι και χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να ενημερώνονται για νέα trends και να βρίσκουν συνεχώς τις καλύτερες δραστηριότητες.

Ακούσαμε διάφορες ενδιαφέρουσες ιδέες της ομάδας της Fithabits που αφορούν τα επόμενα σχέδιά τους. Επέκταση του δικτύου συνεργατών σε διάφορες περιοχές της Αττικής όπου ακόμα δεν είναι πολύ έντονη η παρουσία της Fithabits, δημιουργία περιεχομένου (άρθρα, videos, συνταγές κ.ά.) για την παρακίνηση των χρηστών στην επίτευξη των στόχων που θέτουν και δημιουργία δημόσιου προφίλ στην πλατφόρμα για την αλληλεπίδραση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν μερικές από αυτές τις ιδέες.

Ένα app υπόσχεται να σε κάνει να γυμναστείς με τον τρόπο που εσύ θες Facebook Twitter
Η εφαρμογή έχει ήδη εκατοντάδες χρήστες και γυμναστήρια, χιλιάδες διαθέσιμα προγράμματα και δεκάδες άρθρα, συνταγές και βίντεο.

 

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάσιος Σταλίκας: «Να δίνεις απλόχερα, να αμφισβητείς τον εαυτό σου και να μαθαίνεις διαρκώς»

Συνεντεύξεις / Αναστάσιος Σταλίκας: «Να δίνεις απλόχερα, να αμφισβητείς τον εαυτό σου και να μαθαίνεις διαρκώς»

Ο διακεκριμένος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και «πατέρας» της θετικής ψυχολογίας στην Ελλάδα μιλά στη LiFO για τη δύναμη των θετικών συναισθημάτων, την εποχή μας αλλά και για το πώς μπορεί η ζωή μας να έχει νόημα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι, δεν είναι η ευλογιά των πιθήκων μια «γκέι επιδημία», χρειάζεται όμως προσοχή

Υγεία & Σώμα / Η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι μια «γκέι επιδημία», χρειάζεται όμως προσοχή

Μετά τον HIV ένας άλλος ιός, όχι τόσο επικίνδυνος ευτυχώς, ανακαλεί μνήμες στίγματος, ηθικού πανικού, ρατσισμού και ομοφοβίας στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Το όχι στην τρομοϋστερία δεν σημαίνει, ωστόσο, ναι στην άρνηση και τον εφησυχασμό.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πέτρος Λεβούνης: Ο Έλληνας γιατρός που εξελέγη πρόεδρος της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης μιλά στη LiFO

Πέτρος Λεβούνης / Ο Έλληνας πρόεδρος της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης εξηγεί πώς η πανδημία άλλαξε την ψυχική μας υγεία

Ο διακεκριμένος επιστήμονας και πρώτος ανοιχτά γκέι ψυχίατρος που εξελέγη στην προεδρία της APA μιλά στη LiFO για τις επιπτώσεις της πανδημίας και των διαδικτυακών εξαρτήσεων στην ψυχική μας υγεία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η απενοχοποίηση της γυναικείας μασχάλης

Άννα Κ. / Η απενοχοποίηση της γυναικείας μασχάλης

Η Άννα Κόκορη μιλάει με την 20χρονη Ισαβέλλα για τη γυναικεία τριχοφυΐα, τα στερεότυπα, τα πρότυπα ομορφιάς, τα σχόλια του περίγυρου σχετικά με τις τρίχες στα σώματα των γυναικών και το απελευθερωτικό συναίσθημα που αισθάνεσαι όταν αποδέχεσαι και αγκαλιάζεις το φυσικό σου σώμα, με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας «The artpit collection» by Dove.
ΑΝΝΑ ΚΟΚΟΡΗ
Χρήστος Κυρατσούς: Ο Έλληνας που βρίσκεται πίσω από τα μονοκλωνικά αντισώματα

Υγεία & Σώμα / Χρήστος Κυρατσούς: Ο Έλληνας που βρίσκεται πίσω από τα μονοκλωνικά αντισώματα

Ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας και αντιπρόεδρος Έρευνας Μολυσματικών Νόσων και Τεχνολογιών Ιικών Φορέων της αμερικανικής εταιρείας Regeneron μιλά στη LiFO για τη δημιουργία του κοκτέιλ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό, την πορεία της πανδημίας και τα μυστικά μιας επιτυχημένης διαδρομής.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Εσύ που ξέρεις τόσο ωραία να φιλάς: 7 συμβουλές

Υγεία & Σώμα / Ένα φιλάκι είναι λίγο: 7 συμβουλές για να το κάνεις πολύ

Το να φιλάς κάποιον μπορεί να είναι το πιο ωραίο -αλλά και το πιο δύσκολο- πράγμα του κόσμου, γι' αυτό μερικές (και επιστημονικές) συμβουλές δεν βλάπτουν για εκείνη τη στιγμή που δεν μένει πολύς χρόνος για σκέψεις
THE LIFO TEAM
TETARTH 15/06- EXEI PROGRAMMATISTEI-Άρτεμις Τσίτσικα: «Σήμερα οι έφηβοι ζουν μέσα απ’ τους υπολογιστές τους»

Άκου την επιστήμη / Άρτεμις Τσίτσικα: «Σήμερα οι έφηβοι ζουν μέσα απ’ τους υπολογιστές τους»

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τη διακεκριμένη αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Άρτεμη Τσίτσικα για την ψυχοσύνθεση των εφήβων, τα σύγχρονα αδιέξοδά τους αλλά και τις ακραίες εκφράσεις βίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πώς ανακάλυψα σιγά-σιγά ότι πάσχω από long covid

Υγεία & Σώμα / Πώς ανακάλυψα σιγά-σιγά ότι πάσχω από Long Covid

Τι είναι το σύνδρομο Long Covid και ποια είναι τα συμπτώματα που εμφανίζονται έναν χρόνο μετά σε όσους νόσησαν από Covid-19; Ασθενείς καταθέτουν τη μαρτυρία τους στη LiFO και γιατροί του Νοσοκομείου «Σωτηρία» εξηγούν τον σοβαρό του αντίκτυπο στην καθημερινότητα καθώς και γιατί θεωρείται μια δεύτερη πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ 05/05- ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Σάββας Σαββόπουλος: Τι είναι η ψυχή;

Άκου την επιστήμη / Σάββας Σαββόπουλος: Τι είναι η ψυχή;

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον ψυχίατρο–ψυχαναλυτή Σάββα Σαββόπουλο για τα διαχρονικά τραύματα της ελληνικής κοινωνίας, την οικογένεια, την ψυχική υγεία, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τη σχέση ψυχής-σώματος και την ευτυχία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Οξεία Ηπατίτιδα: Τα πιθανά αίτια, η συσχέτιση με τον κορωνοϊό και τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς.

Δημ. Παρασκευής / Οξεία ηπατίτιδα: Η συσχέτιση με τον κορωνοϊό και τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς

Μιλά στη LiFO ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας - Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Δημήτρης Παρασκευής.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
thalia mavros

Netflix / Thalia Mavros: «Εμείς οι γυναίκες πρέπει να μιλάμε, να μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας»

Η Thalia Mavros, executive producer της φεμινιστικής επιτυχίας του Netflix «The principles of pleasure», μιλά στη LiFO για την επιτυχία του ντοκιμαντέρ, τα δικαιώματα των γυναικών που βάλλονται ανά τον κόσμο και τις αιτίες της μανίας για τον έλεγχο του γυναικείου σώματος.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ