Από τα σανδάλια στα κλειστά παπούτσια: 3 τρόποι για να μην τραυματίσετε τα πόδια σας

Από τα σανδάλια στα κλειστά παπούτσια: 3 τρόποι για να μην τραυματίσετε τα πόδια σας Facebook Twitter
Τα μεγαλύτερα θύματα της αλλαγής -κυρίως λόγω του πιο ευαίσθητου δέρματος- είναι οι γυναίκες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και τα αντρικά πόδια υποφέρουν λιγότερο από αυτή τη μετάβαση.
0

Το αιώνιο (μικρο) πρόβλημα των πρώτων αλλαγών του καιρού είναι και η αλλαγή στα... παπούτσια. Πώς από τα σανδάλια, τις σαγιονάρες και την ευκολία με την οποία επί μήνες και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού περπατούσαμε σχεδόν ξυπόλητοι και ξαφνικά με τις πρώτες βροχές και τα πρώτα αισθητά κρύα πρέπει και πάλι να στριμώξουμε τα πόδια μας σε κανονικά παπούτσια. 

Τα μεγαλύτερα θύματα της αλλαγής -κυρίως λόγω του πιο ευαίσθητου δέρματος- είναι οι γυναίκες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και τα αντρικά πόδια υποφέρουν λιγότερο από αυτή τη μετάβαση. Και φυσικά ακολουθεί ένα διάστημα, όπου οι περισσότεροι κυκλοφορούν με ένα χανσαπλαστ στην τσάντα για να προστατεύσουν φτέρνες, μικρά δάχτυλα και γενικώς όποιο σημείο του ποδιού μετά από μήνες ελευθερίας έρχεται και πάλι αντιμέτωπο με «κλειστό» παπούτσι και κάλτσες. 

Tην πρώτη φθινοπωρινή περίοδο επιλέξτε ένα μαλακό ζευγάρι κλειστά παπούτσια για να περάσετε από την απόλυτη ελευθερία του γυμνού ποδιού στα πρώτα "δεσμά" του φθινοπώρου.

Υπάρχουν τρόποι για να αποφύγουμε τον πόνο και την... αιματοχυσία; Υπάρχουν 3 μικρά τρικ για να κάνουμε πιο εύκολη και λιγότερο επώδυνη τη μετάβαση από τη σαγιονάρα και το σανδάλι στις πρώτες μπαλαρίνες ή στα πρώτα στενά παπούτσια γραφείου.

1. Καλτσάκια κουντεπιέ: πρόκειται για εκείνα τα πολύ μικρά, συνήθως βαμβακερά, πολύ λεπτά καλτσάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο και προστατεύουν τα πόδια μας από την άμεση επαφή με το παπούτσι. Ακόμη κι αν δεν θέλουμε ακόμη να φορέσουμε κάλτσες, τα συγκεκριμένα δεν φαίνονται, δεν επιτρέπουν στο πέλμα να ιδρώσει και κυρίως δεν αφήνουν δάχτυλα, πατούσες και ένα μεγάλο κομμάτι της φτέρνας να τραυματιστεί πάνω στα σκληρά μέρη του παπουτσιού. 

2. Μαλακά δέρματα: την πρώτη φθινοπωρινή περίοδο επιλέξτε ένα μαλακό ζευγάρι κλειστά παπούτσια για να περάσετε από την απόλυτη ελευθερία του γυμνού ποδιού στα πρώτα "δεσμά" του φθινοπώρου. Επίσης, στα φαρμακεία υπάρχουν επιθέματα που μπορείτε να τοποθετήσετε προληπτικά σε κάθε σημείο που εκ των προτέρων γνωρίζετε ότι θα πονέσει από την πρώτη επαφή με παπούτσι (κότσι, κάλοι, άλλες σκληρύνσεις). Στην περίπτωση που θέλετε να φορέσετε ένα συγκεκριμένο ζευγάρι παπούτσια, δοκιμάστε το προηγούμενο βράδυ να το φορέσετε για λίγο, ώστε σταδιακά το παπούτσι να πάρει το σχήμα του ποδιού σας. Οι παλιοί φρόντιζαν να εμβαπτίζουν τα σκληρά μέρη ενός δερμάτινου παπουτσιού σε λίγο οινόπνευμα για να να μαλακώσει, ωστόσο να γνωρίζετε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό του δέρματος και άλλες φθορές στο αγαπημένο σας ζευγάρι. 

3. Μόνο για κυρίες: για 10-15 μέρες μπορείτε να παραλείψετε το ραντεβού σας με την πεντικιουρίστ. Περιποιηθείτε μόνες τα νύχια των ποδιών και αφήστε για λίγο το καθημερινό περπάτημα στην πόλη να σκληραγωγήσει πέλματα και φτέρνες που από τις πρώτες μέρες της άνοιξης φροντίζετε να παραμένουν απαλές για λόγους αισθητικής. Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα των ποδιών να απωλέσει για λίγο την απαλότητα -αλλά και την ευαισθησία του- και να χωρέσει στο πρώτο ζευγάρι κλειστά παπούτσια της σεζόν, χωρίς αμυχές, μελανιές και κακώσεις που καθιστούν ακόμη και λίγα βήματα έναν πραγματικό εφιάλτη...

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Τech & Science / ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Την τελευταία δεκαετία παρατηρήθηκε αύξηση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας
NEWSROOM
Κάποιοι influencers δηλώνουν πως τα αντηλιακά προκαλούν καρκίνο. Κάνουν λάθος

Υγεία & Σώμα / Κάποιοι influencers δηλώνουν πως τα αντηλιακά προκαλούν καρκίνο. Κάνουν λάθος

Η επικίνδυνη θεωρία συνωμοσίας που ακολουθούν κάποιοι trendsetters της ευεξίας, προβάλλοντας τις φυσικές θεραπευτικές δυνάμεις του ήλιου ως λόγο για να παραλείψετε το αντηλιακό φέτος το καλοκαίρι.
THE LIFO TEAM
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών δημιουργεί Κέντρο Αριστείας για τον Καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών δημιουργεί Κέντρο Αριστείας για τον καρκίνο

Ο νέος πρόεδρος και διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καταγράφει τις δράσεις του ιδρύματος στον τομέα της υγείας, ειδικότερα στην Ογκολογία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα

Υγεία & Σώμα / Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα

Η νέα πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Βάσω-Ραφαέλα Βακουφτσή, μιλά για τα ζητήματα που αφορούν την πρόληψη των χρόνιων παθήσεων, την ψυχοσωματική υγεία των ασθενών και τα δικαιώματά τους.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ