Πώς ψήνεται σωστά ένα burger;

Πώς ψήνεται σωστά ένα burger; Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Για όσους αγαπούν το φαγητό, ένα νόστιμο burger είναι η επιτομή ενός απολαυστικού γεύματος. Πλέον, υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές εκδοχές με πολλά διαφορετικά υλικά - ωστόσο, τι ακριβώς περιλαμβάνει το τέλειο burger και πώς ψήνεται;

Το ιδανικό burger δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει πολύ ακριβά ή δυσεύρετα υλικά. Η χρυσή τομή βρίσκεται στο να διαλέξει κανείς τα σωστά υλικά και να υπολογίσει τις κατάλληλες ποσότητες. Φυσικά, η ποιότητα των υλικών είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας, όπως και το ψήσιμο. Επειδή, όμως, το ψήσιμο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την Τσικνοπέμπτη (που πλησιάζει) κι επειδή χρειάζεται να γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται για να φτιάξουμε το τέλειο burger, το παρακάτω video μπορεί να μας δώσει μερικά χρήσιμα tips:

 

Στο «Τσικνοπέμπτη με την κ. Κική Παπαγεωργακάκη» η φιλόλογος κ. Κική επιστρέφει και μας δείχνει όχι μόνο πώς να πλάσουμε και να ψήσουμε σωστά τα μπιφτέκια για το τέλειο burger, αλλά και μερικά ακόμα χιουμοριστικά «φιλολογικά» tips σχετικά με την προέλευση μερικών από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του.

Αφού, λοιπόν, πετύχουμε το ιδανικό ψήσιμο στα μπιφτέκια και το bacon, προσθέσουμε τα απαραίτητα υλικά όπως αφράτα ψωμάκια, μαρούλι, ντομάτα και τυρί cheddar, συμπληρώνουμε με την κλασική κέτσαπ και μαγιονέζα που υπάρχουν σε κάθε νόστιμο burger. Στη συγκεκριμένη συνταγή, οι πρωταγωνιστές είναι το κέτσαπ και η μαγιονέζα της Hellmann's που προσδίδουν την απαραίτητη δόση γευστικότητας σε όλες τις αγαπημένες μας συνταγές.

Πώς ψήνεται σωστά ένα burger; Facebook Twitter

Χρησιμοποιώντας ποιοτικά συστατικά, αντάξια της «Μπλε Κορδέλας», η Hellmann's δημιουργεί μαγιονέζες, σάλτσες και ντρέσινγκ με προϊόντα από αειφόρες καλλιέργειες, συμβάλλοντας στην προστασία των καταναλωτών και του περιβάλλοντος. Έτσι, από τον Ιανουάριο του 2017, όλες οι μαγιονέζες και οι σάλτσες μαγιονέζας Hellmann's παράγονται αποκλειστικά από αυγά ελευθέρας βοσκής, ενώ με το πρόγραμμα αειοφόρου γεωργικής καλλιέργειας, η Hellmann's ευνοεί τη βιωσιμότητα του εδάφους, ελαχιστοποιώντας τη χρήση νερού και λιπασμάτων, ενώ βελτιώνουν το βιωτικό επίπεδο των αγροτών.

Η Hellmann's Real Μαγιονέζα φτιάχνεται με συστατικά υψηλής ποιότητας, από αυγά ελευθέρας βοσκής. Είναι φυσική πηγή Ωμέγα 3, κατάλληλη για vegetarians και συμπληρώνει ιδανικά κάθε νόστιμο burger. Όσο για την κλασική κέτσαπ της Hellmann's, φτιάχνεται από τομάτες αειφόρου γεωργικής καλλιέργειας και δίνει την απαραίτητη γλυκιά και πικάντικη δόση που χρειάζεται κάθε αγαπημένη συνταγή, από το burger, μέχρι τα κεφτεδάκια.

Μάθετε περισσότερα tips για τις συνταγές της Τσικνοπέμπτης από την κ. Κική Παπαγεωργακάκη στο κανάλι της Hellmann's στο Youtube.

Ακολουθήστε τη Hellmann's σε FacebookInstagram και Youtube.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ