Πώς ψήνεται σωστά ένα burger;

Πώς ψήνεται σωστά ένα burger; Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Για όσους αγαπούν το φαγητό, ένα νόστιμο burger είναι η επιτομή ενός απολαυστικού γεύματος. Πλέον, υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές εκδοχές με πολλά διαφορετικά υλικά - ωστόσο, τι ακριβώς περιλαμβάνει το τέλειο burger και πώς ψήνεται;

Το ιδανικό burger δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει πολύ ακριβά ή δυσεύρετα υλικά. Η χρυσή τομή βρίσκεται στο να διαλέξει κανείς τα σωστά υλικά και να υπολογίσει τις κατάλληλες ποσότητες. Φυσικά, η ποιότητα των υλικών είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας, όπως και το ψήσιμο. Επειδή, όμως, το ψήσιμο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την Τσικνοπέμπτη (που πλησιάζει) κι επειδή χρειάζεται να γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται για να φτιάξουμε το τέλειο burger, το παρακάτω video μπορεί να μας δώσει μερικά χρήσιμα tips:

 

Στο «Τσικνοπέμπτη με την κ. Κική Παπαγεωργακάκη» η φιλόλογος κ. Κική επιστρέφει και μας δείχνει όχι μόνο πώς να πλάσουμε και να ψήσουμε σωστά τα μπιφτέκια για το τέλειο burger, αλλά και μερικά ακόμα χιουμοριστικά «φιλολογικά» tips σχετικά με την προέλευση μερικών από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του.

Αφού, λοιπόν, πετύχουμε το ιδανικό ψήσιμο στα μπιφτέκια και το bacon, προσθέσουμε τα απαραίτητα υλικά όπως αφράτα ψωμάκια, μαρούλι, ντομάτα και τυρί cheddar, συμπληρώνουμε με την κλασική κέτσαπ και μαγιονέζα που υπάρχουν σε κάθε νόστιμο burger. Στη συγκεκριμένη συνταγή, οι πρωταγωνιστές είναι το κέτσαπ και η μαγιονέζα της Hellmann's που προσδίδουν την απαραίτητη δόση γευστικότητας σε όλες τις αγαπημένες μας συνταγές.

Πώς ψήνεται σωστά ένα burger; Facebook Twitter

Χρησιμοποιώντας ποιοτικά συστατικά, αντάξια της «Μπλε Κορδέλας», η Hellmann's δημιουργεί μαγιονέζες, σάλτσες και ντρέσινγκ με προϊόντα από αειφόρες καλλιέργειες, συμβάλλοντας στην προστασία των καταναλωτών και του περιβάλλοντος. Έτσι, από τον Ιανουάριο του 2017, όλες οι μαγιονέζες και οι σάλτσες μαγιονέζας Hellmann's παράγονται αποκλειστικά από αυγά ελευθέρας βοσκής, ενώ με το πρόγραμμα αειοφόρου γεωργικής καλλιέργειας, η Hellmann's ευνοεί τη βιωσιμότητα του εδάφους, ελαχιστοποιώντας τη χρήση νερού και λιπασμάτων, ενώ βελτιώνουν το βιωτικό επίπεδο των αγροτών.

Η Hellmann's Real Μαγιονέζα φτιάχνεται με συστατικά υψηλής ποιότητας, από αυγά ελευθέρας βοσκής. Είναι φυσική πηγή Ωμέγα 3, κατάλληλη για vegetarians και συμπληρώνει ιδανικά κάθε νόστιμο burger. Όσο για την κλασική κέτσαπ της Hellmann's, φτιάχνεται από τομάτες αειφόρου γεωργικής καλλιέργειας και δίνει την απαραίτητη γλυκιά και πικάντικη δόση που χρειάζεται κάθε αγαπημένη συνταγή, από το burger, μέχρι τα κεφτεδάκια.

Μάθετε περισσότερα tips για τις συνταγές της Τσικνοπέμπτης από την κ. Κική Παπαγεωργακάκη στο κανάλι της Hellmann's στο Youtube.

Ακολουθήστε τη Hellmann's σε FacebookInstagram και Youtube.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ