Το φαγητό ήταν πάντα μια ροκ κατάσταση

Το φαγητό ήταν πάντα μια ροκ κατάσταση Facebook Twitter
0


Πρώτα το «Food Mafia» και τώρα το «Stay Hungry Bitch», δύο προκλητικά ονόματα με πολύ καλό και διαφορετικό φαγητό. Τελικά, ο Ηλίας Σκουλάς είναι μόνο σεφ ή ένας ροκ σταρ της γαστρονομίας;
Για μένα το φαγητό ήταν πάντα μια ροκ κατάσταση. Δεν φοράει αλέκιαστες, καλοσιδερωμένες, λευκές στολές, φοράει t-shirts, μπλουτζίν και σνίκερ. Δεν είναι στάσιμο, εξελίσσεται καθημερινά και ακούει surf, '60s garage punk και rockabilly στο Stay Hungry Bitch, ενώ ηλεκτρικά μπλουζ στο Food Mafia. Βλέπετε, οι μουσικές και τα βινύλια με τα οποία μεγάλωσα μετουσιώνονται σε πιάτα, ειδικά στο Stay Hungry Bitch. Για παράδειγμα, ένα πεϊνιρλί με χειροποίητο κορν-μπιφ το λέμε Misirlou ή τις ασιατικές φτερούγες, «lick my wings». Τα spring rolls ατμού με φρέσκο τόνο και aioli wasabi τα λέμε «Susi Lucy». Όσο για το «σεφ», δεν τρελαίνομαι, το «μαγειρικός νους» νομίζω μου πάει καλύτερα.

Τι σημαίνει για σας το Stay Hungry Bitch και τι θα βρει το κοινό να δοκιμάσει;
Σαν να εκπληρώθηκε αναπάντεχα μια σεξουαλική φαντασίωση (γέλια). Το πεδίο είναι ελεύθερο για κάθε είδους υπερβολή και αυτό με φτιάχνει από μόνο του. Εδώ η υψηλή γαστρονομία και τα υλικά της, όπως η πάπια κονφί, ο κιτρινόπτερος τόνος, το φουαγκρά, φυσικά, το λίπος χήνας ή ο αστακός προσφέρονται τελείως απενοχοποιημένα στο κοινό μέσα σε πιτόψωμα, πάνω σε πεϊνιρλί, τυλιγμένα σε αραχνοΰφαντα φύλλα ρυζιού και μέσα σε ανάλαφρα bao ψωμάκια ατμού. Είχα εντυπωσιαστεί από τα food truck-pop up restaurants όταν βρισκόμουν στο Σαν Φρανσίσκο. Τα αποκωδικοποίησα και τώρα, με την ομάδα του Food Mafia, τη Bεργίνα Βεντούρη και τους φίλους μας, τον Γιάννη Παλαμούτα και την Ντίνα Κουτέλη, έχουμε στήσει το σταθερό μας... food truck σ' ένα πανέμορφο deck στην παραθαλάσσια Βουλιαγμένη. Με αισθητική εμπνευσμένη από τον Sailor Jerry, τον αρχιερέα της τέχνης των τατουάζ από τα '50s, με κατακόκκινα νέον φώτα που προϊδεάζουν λέγοντας ότι προσφέρουμε «Adult Street Food for Innocent People» και με απίθανα, κυρίως, Tiki cocktail από τον Χάρη Κουλά, νομίζω ότι το Stay Hungry Bitch είναι το μέρος όπου θα ήθελα να περάσω και το αποψινό βράδυ!


Food MaFia
Φιλικής Εταιρείας 10, Γλυφάδα, 210 8942177. foodmafia.com.gr, facebook.com/foodmafia.glyfada
Stay Hungry BitcH
Ορφέως 2 & Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη, 2108960323

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ