Ένας καθηλωμένος Ιάπωνας σεφ σκιτσάρει έξοχα επί 32 χρόνια τα πιάτα των γευμάτων του Facebook Twitter

Ένας καθηλωμένος Ιάπωνας σεφ σκιτσάρει έξοχα επί 32 χρόνια τα πιάτα των γευμάτων του

0

Πολύ πριν από την εμφάνιση του Instagram ο Itsuo Kobayashi αφιέρωνε χρόνο για να ζωγραφίζει κάθε γεύμα που έτρωγε. Προφανώς δεν χρησιμοποιούσε το smartphone του, αλλά στυλό και μελάνι, γεμίζοντας σημειωματάρια ολόκληρα με υπέροχα σκίτσα.

Ο Ιαπωνέζος καλλιτέχνης και επαγγελματίας μάγειρας, γεννημένος το 1962, άρχισε αρχικά να κρατάει ημερολόγια γεύσης ως έφηβος. Στα 20 του, άρχισε να προσθέτει εικονογραφήσεις από τα πιάτα που έφτιαχνε στη δουλειά αλλά και αυτά που έτρωγε έξω.

Στην ηλικία των 46 ετών, ο Kobayashi διαγνώστηκε με την πάθηση που ονομάζεται αλκοολική νευρίτιδα. Αυτή η εξουθενωτική νευρολογική διαταραχή έκανε το περπάτημα δύσκολη υπόθεση και είχε ως αποτέλεσμα να μένει, τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας, αρκετά περιορισμένος στο σπίτι του.

Παρόλο που η καθημερινότητά του σπανίως κρύβει εκπλήξεις ωστόσο δεν έχει σταματήσει στιγμή να εξελίσσει την τέχνη του κρατώντας αδιάλειπτα τα καθημερινά ημερολόγια γεύσης του.


Στα χρόνια που ακολούθησαν, η τέχνη του Kobayashi απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη αξία για τον ίδιο μια και κάθε γεύμα του λειτουργούσε ως δημιουργική διέξοδος.

Ένας καθηλωμένος Ιάπωνας σεφ σκιτσάρει έξοχα επί 32 χρόνια τα πιάτα των γευμάτων του Facebook Twitter

«Αφού αρρώστησε και δυσκολευόταν να βγει από το σπίτι ξεκίνησε να σχεδιάζει lunch boxes» δήλωσε ο N. Kushino, ο ατζέντης του καλλιτέχνη, στο Artnet News. Ο Kushino, ο οποίος διευθύνει τη γκαλερί Kushino Terrace στην Φουκουγιάμα της Ιαπωνίας, έμαθε για τον Kobayashi τον Δεκέμβριο του 2014.


«Έπεσα πάνω σε ένα μικρό σκίτσο του Kobayashi σε μια έκθεση με έργα ατόμων με αναπηρία στο νομό Σαϊτάμα» λέει ο Kushino. «Όταν επισκέφθηκα το σπίτι του αντιλήφθηκα ότι υπήρχαν χιλιάδες τέτοια έργα τέχνης».

Σήμερα η ζωγραφική του Kobayashi βασίζεται κυρίως στα ντελίβερι – μερικές φορές από εστιατόρια κι άλλες από τη μητέρα του. Και παρόλο που η καθημερινότητά του σπανίως κρύβει εκπλήξεις ωστόσο δεν έχει σταματήσει στιγμή να εξελίσσει την τέχνη του κρατώντας αδιάλειπτα τα καθημερινά ημερολόγια γεύσης του.

Η γκαλερί Kushino Terrace έδωσε στον Kobayashi την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ τον περασμένο Ιανουάριο, στην έκθεση Outsider Art της Νέας Υόρκης, ενώ πλέον έχει τη δυνατότητα να πουλάει έργα του από 500 έως και 3.000 δολάρια.

Ένας καθηλωμένος Ιάπωνας σεφ σκιτσάρει έξοχα επί 32 χρόνια τα πιάτα των γευμάτων του Facebook Twitter
Ένας καθηλωμένος Ιάπωνας σεφ σκιτσάρει έξοχα επί 32 χρόνια τα πιάτα των γευμάτων του Facebook Twitter
Ένας καθηλωμένος Ιάπωνας σεφ σκιτσάρει έξοχα επί 32 χρόνια τα πιάτα των γευμάτων του Facebook Twitter
Ένας καθηλωμένος Ιάπωνας σεφ σκιτσάρει έξοχα επί 32 χρόνια τα πιάτα των γευμάτων του Facebook Twitter
Ένας καθηλωμένος Ιάπωνας σεφ σκιτσάρει έξοχα επί 32 χρόνια τα πιάτα των γευμάτων του Facebook Twitter
Ένας καθηλωμένος Ιάπωνας σεφ σκιτσάρει έξοχα επί 32 χρόνια τα πιάτα των γευμάτων του Facebook Twitter
Ένας καθηλωμένος Ιάπωνας σεφ σκιτσάρει έξοχα επί 32 χρόνια τα πιάτα των γευμάτων του Facebook Twitter
Ένας καθηλωμένος Ιάπωνας σεφ σκιτσάρει έξοχα επί 32 χρόνια τα πιάτα των γευμάτων του Facebook Twitter
Ένας καθηλωμένος Ιάπωνας σεφ σκιτσάρει έξοχα επί 32 χρόνια τα πιάτα των γευμάτων του Facebook Twitter
Ένας καθηλωμένος Ιάπωνας σεφ σκιτσάρει έξοχα επί 32 χρόνια τα πιάτα των γευμάτων του Facebook Twitter
Ένας καθηλωμένος Ιάπωνας σεφ σκιτσάρει έξοχα επί 32 χρόνια τα πιάτα των γευμάτων του Facebook Twitter

 

Πηγή: Αrt Νet

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ