Ανθισμένες μπουκιές Facebook Twitter

Ανθισμένες μπουκιές

1

Οι λάτρεις των γλυκών πάντα περιγράφουν με ενθουσιασμό τη γεύση των επιδορπίων, όμως η Juliana Tar κάνει τους fan της σελίδας της Culinary Dots να εκθειάζουν την εμφάνιση τους. Η ευφάνταστη μαγείρισσα και ζαχαροπλάστης από το Βερολίνο δημιουργεί ίσως τις ωραιότερες τούρτες που έχουμε δει και σίγουρα τις πιο φρέσκες. Κυριολεκτικά.

Οι παραλλαγές γνώριμων γλυκών που δημιουργεί, όπως το cheesecake και το carrot cake, είναι αποκλειστικά ωμοφαγικές δημιουργίες, όπου χρησιμοποιούνται μόνο vegan υλικά και θυμίζουν μαγευτικές ανθοδέσμες. Εκτός από γλυκά η Juliana παρασκευάζει αλμυρές λιχουδιές, ενώ οργανώνει και σεμινάρια για όσους θέλουν να μάθουν τα μυστικά της raw vegan γαστρονομίας. Δυστυχώς εμείς εδώ μπορούμε να απολαύσουμε μόνο οπτικά τα γλυκά της ακολουθώντας τον λογαριασμό της στο Instagram ή να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τις λίγες συνταγές που μοιράζεται στην ιστοσελίδα της.

Ανθισμένες μπουκιές Facebook Twitter
Ανθισμένες μπουκιές Facebook Twitter
Ανθισμένες μπουκιές Facebook Twitter
Ανθισμένες μπουκιές Facebook Twitter
Ανθισμένες μπουκιές Facebook Twitter
Ανθισμένες μπουκιές Facebook Twitter
Ανθισμένες μπουκιές Facebook Twitter
Ανθισμένες μπουκιές Facebook Twitter
Ανθισμένες μπουκιές Facebook Twitter
Ανθισμένες μπουκιές Facebook Twitter
Ανθισμένες μπουκιές Facebook Twitter
Ανθισμένες μπουκιές Facebook Twitter
Ανθισμένες μπουκιές Facebook Twitter
Ανθισμένες μπουκιές Facebook Twitter
Ανθισμένες μπουκιές Facebook Twitter
Ανθισμένες μπουκιές Facebook Twitter
Ανθισμένες μπουκιές Facebook Twitter
Ανθισμένες μπουκιές Facebook Twitter
Ανθισμένες μπουκιές Facebook Twitter
Ανθισμένες μπουκιές Facebook Twitter
Ανθισμένες μπουκιές Facebook Twitter
Γεύση
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια