Ο Jean Paul Gaultier κάνει απόβαση στο Λονδίνο

Ο Jean Paul Gaultier κάνει απόβαση στο Λονδίνο Facebook Twitter
0

Με αφορμή την μεγάλη έκθεση για τα 40 χρόνια της καριέρας του λατρεμένου παιδιού της γαλλικής μόδας στο Λονδίνο το Dazed & Confused ετοίμασε ένα ανατρεπτικό video αφιέρωμα.

Τέσσερις drag queens ενδύθηκαν σπάνια και χαρακτηριστικά κομμάτια με την υπογραφή του Jean Paul Gaultier και πόζαραν στο φακό του Balthazar Klarwein.

Oι θρυλικοί κορσέδες της Μαντόνα, οι σήμα κατατεθέν μαρινιέρες, τα ανδρόγυνα ταγέρ και τα φλούο δερμάτινα των glamorous πρωταγωνιστών προέρχονται από μοναδικές συλλογές του Matches Fashion και του LA vintage store Decades. 

Η Έκθεση"The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk" εγκαινιάζεται στις 9 Απριλίου στην Barbican Art Gallery του Λονδίνου και θα έχει διάρκεια έως και τις 25 Αυγούστου.

Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Maison Gaultier και του Μουσείου Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ που παρουσιάζει τουαλέτες υψηλής ραπτικής, κοστούμια που ράφτηκαν για αστέρες όπως η Μαντόνα και η Kάιλι Μινογκ, ρούχα από το ενδυματολογικό των ταινιών του Αλμοδοβάρ και πολλά συλλεκτικά κομμάτια από τα πρώιμα δημιουργικά χρόνια του Jean Paul Gaultier.

Ο Jean Paul δηλώνει ενθουσιασμένος για την Λονδρέζικη απόβαση:

Μόδα & Στυλ
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Zέφη Κόλλια: Βελονιές της Πρωτοπορίας

Βιβλίο / «Βελονιές της Πρωτοπορίας»: Μια έκδοση για την περιπετειώδη διαδρομή των ρούχων που φοράμε

Η συγγραφέας Ζέφη Κόλια εξετάζει τις πρωτοπορίες, τους μόδιστρους, τις υποκουλτούρες, τα κινήματα και τις μόδες του δρόμου που διαμόρφωσαν την ενδυματολογική αισθητική του 20ού αιώνα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Giorgio Hatter

Μόδα & Στυλ / Giorgio Hatter: Σε ένα από τα τελευταία ελληνικά πιλοποιεία

Το καπέλο είναι πιο δημοφιλές από ποτέ, όμως τα ελληνικά πιλοποιεία γίνονται είδη προς εξαφάνιση. Δυο αδέλφια που συνεχίζουν την παράδοση του παππού και του πατέρα τους, φτιάχνοντας ελληνικά καπέλα, είναι η φωτεινή εξαίρεση σε έναν κλάδο που περνάει μεγάλες δυσκολίες.
M. HULOT
Εxplainer: Γιατί το κακόγουστο show του οίκου Schiaparelli υποτιμά πραγματικά τη νοημοσύνη μας;

Explainer / Εxplainer: Γιατί το κακόγουστο show του οίκου Schiaparelli υποτιμά πραγματικά τη νοημοσύνη μας;

Μήπως η υψηλή μόδα απευθύνεται πλέον αποκλειστικά στα ποταπότερα ένστικτά μας; Το φθηνό μάρκετινγκ των πολυτελών οίκων και το «αφήγημα» των ειδικών για «πράγματα – που – δεν – καταλαβαίνουμε – εμείς – οι – κοινοί – θνητοί» και κάποιος πρέπει να μας τα εξηγήσει...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ