ADVERTORIAL

 

.

Διαφορετικότητα, ισότητα, συμπερίληψη, δημιουργικότητα, προσωπική έκφραση: όροι, συχνά αλληλένδετοι, που αντικατοπτρίζουν την κοινωνία του σήμερα και σηματοδοτούν ένα θετικό, νέο ξεκίνημα στην εξέλιξή της. Ζούμε σε μία περίοδο που ο κόσμος αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς, η ενότητα έρχεται μέσα από την έννοια του diversity και το «youth culture» καταρρίπτει κάθε εμπόδιο που δημιουργεί περιορισμούς και καταπίεση.

 

.

Αυτοί είναι οι All Stars. Μία κοινότητα με χιλιάδες άτομα από όλο τον κόσμο, από την Αθήνα, μέχρι το Λος Άντζελες. Είναι νεανικές φωνές που μέσα από το έναυσμα που τους έδωσε η Converse, μιλούν για όλα όσα τους κάνουν διαφορετικούς, «αγκαλιάζοντας» και αναδεικνύοντας την μοναδικότητά τους. Μέσα από το προσωπικό τους στιλ, τη δημιουργικότητα και την τέχνη τους, χρησιμοποιούν τη «φωνή» που τους δίνουν οι πλατφόρμες του σήμερα για να σπάνε τα δεδομένα, με αυθεντικότητα, γενναιότητα και το μότο «ALL STARS CHANGE THE GAME SO EVERYONE CAN PLAY».
 

.

Φέτος, μέσα από ένα δημιουργικό short film, η Converse μας παρουσιάζει 8 All Stars από τέσσερις διαφορετικές χώρες - Ελλάδα, Ρωσία, Πολωνία και Σερβία - που ξέρουν τι σημαίνει η έννοια του «Breaking Barriers». Νέοι άνθρωποι, που μέσα από την αυθεντικότητα του χαρακτήρα τους και την δημιουργική τους έκφραση, αλλάζουν τα δεδομένα στην κοινότητά τους.
 

.

.

Η Μαριάννα και ο Παύλος, οι δύο Έλληνες All Stars, μέλη της ελληνικής κοινότητας της Converse, ξεχωρίζουν για όλα όσα τους κάνουν αυτούς που είναι: κάθε πτυχή της προσωπικότητά τους, του στιλ τους, της καλλιτεχνικής τους έκφρασης και της θέλησής τους να ζουν τη δική τους «αλήθεια». Εμείς, είχαμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα και να συζητήσουμε για όλα όσα τους κάνουν να «σπάνε» τα όρια.
 

.

 

 

.

—Μαριάννα, ποια είναι η έννοια του «Breaking Barriers» για εσένα;

Κάθε φορά που ακούω την συγκεκριμένη έκφραση, νιώθω έναν ενθουσιασμό. Όλοι οι άνθρωποι μεταξύ μας είμαστε ίσοι αλλά ο καθένας κρύβει και κάτι διαφορετικό μέσα του. Το να το βγάζει αυτό έξω στον κόσμο, χωρίς φόβο, πιστεύω ότι τον κάνει να σπάει κάθε όριο - ακόμα και του εαυτού του. Κανείς δεν πρέπει να φοβηθεί να δείξει το ποιος είναι.

 

—Πώς εκφράζεσαι μέσα από το στιλ σου;

Συγκεκριμένα αυτό το πραγματοποιώ φορώντας ότι με κάνει να νιώθω άνετα - να νιώθω ο εαυτός μου. Το στιλ μου δεν είναι συγκεκριμένο και πιστεύω ποτέ δεν θα είναι. Λατρεύω να δοκιμάζω μια ποικιλία ρούχων, δε θέλω να έχω κάτι στάνταρ, κάτι μόνο του. Αυτό με εκφράζει.

 

—Τι σε κάνει να νιώθεις άνετα και σε γεμίζει αυτοπεποίθηση;

Νιώθω υπέροχα να είμαι με την παρέα μου, να γίνονται διάφορες συζητήσεις διαφορετικών απόψεων πάνω σε πολλά θέματα. Μου αρέσει να τους ακούω, αλλά και να με ακούνε. Αυτοπεποίθηση παίρνω ξέροντας το τι αξίζω και ξέροντας το τι μπορώ γενικά να προσφέρω σε ένα σύνολο. Με γεμίζει.

 

.

 

 

.

—Ποιο είναι ένα όριο ή εμπόδιο της σημερινής κοινωνίας που θα ήθελες να «σπάσει»;

Θα ήθελα ο κάθε άνθρωπος να γνωρίζει ότι το «διαφορετικό» δεν είναι κακό. Να επιτρέψει στον κάθε άνθρωπο να αφεθεί, να νιώσει ο εαυτός του. Πιστεύω αυτό στη σημερινή κοινωνία δε γίνεται στον βαθμό που θα έπρεπε.

 

—Τι σημαίνει για εσένα να βρίσκεσαι ανάμεσα στους All Stars της Converse;

Είναι μια υπέροχη εμπειρία και πραγματικά μέχρι στιγμής το λατρεύω. Γνωρίζω νέα άτομα, αποκτάω καινούριες εμπειρίες κάτι που ήθελα πολύ να πετύχω. Είναι φανταστικό και σχεδόν απίστευτο.

 

.

 

 

.

—Αν έπρεπε να στείλεις ένα μήνυμα εκεί έξω, σε όσους βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό ή μοναχικότητα λόγω της διαφορετικότητάς τους, ποιο θα ήταν αυτό;

Θα έλεγα ότι στην τελική, αυτός που θα έχεις πάντα δίπλα σου είναι ο εαυτός σου. Γι' αυτό λοιπόν πρέπει ο καθένας να κάνει τον εαυτό του να νιώθει άνετα, ελεύθερος και να μην φοβάται γι' αυτό. Αφεθείτε, ζήστε την κάθε σας στιγμή σαν να μην την έχετε ξαναζήσει. Να είστε πάντα ο εαυτός σας, όχι για τους άλλους, αλλά για εσάς.

 

.

 

 

.

.

.

—Παύλο, πώς ορίζεις την έννοια του «Breaking Barriers»;

Το «Breaking Βarriers» για εμένα ορίζει ένα πνευματικό ταξίδι στο οποίο ο ίδιος παλεύεις και αναλύεις με τον εαυτό σου τα δεσμά και τα όρια που έχει μεταφυτεύσει η κοινωνία μέσα μας ,ώστε να καταλάβεις τι σου κάνει καλό και τι κακό. Όταν φτάσεις στο σημείο να αναγνωρίσεις τι σε κάνει να νιώθεις λιγότερο «εσύ», τότε σπας τα όρια και ανακαλύπτεις ένα νέο εαυτό που δεν ήξερες αλλά... αναζητούσες!

 

—Τι σημαίνει για εσένα πραγματική αυθεντικότητα;

Το να νιώθεις εσύ ένα με τον εαυτό σου και να μπορείς να ξυπνάς και να λες ότι «θα ζήσω σήμερα με την αλήθεια μου» και το βράδυ να κοιμάσαι γνωρίζοντας ότι το έκανες. Αυθεντικότητα είναι να είσαι πάντα εσύ, να αφήνεις πάντα το δικό σου στίγμα και να είσαι υπερήφανος για αυτό.

 

—Πώς εκφράζεσαι μέσα από την τέχνη σου και ως drag performer;

Μέσα από την τέχνη του drag ανακάλυψα, αγάπησα, εμπνεύστηκα και αγκάλιασα πλευρές του εαυτού μου που μέχρι πριν λίγο καιρό φοβόμουν ή δε γνώριζα την ύπαρξή τους. Είπα ένα τεράστιο «ΟΧΙ» στην μικρή κοινωνία που μεγάλωσα και κατέκρινε την θηλυκότητα μου από όλες τις μεριές που την εξέφραζα. Αλλά το μεγαλύτερο «ΟΧΙ» το είπα σε εμένα, καθώς πίστευα ότι είχαν δίκιο -πολέμησα και τις δικές τους και τις δικές μου «φωνές» για να βγω ένας καλύτερος εγώ. Η Blady ήταν και θα είναι μούσα μου και πρότυπο για εμένα.

 

.

 

 

.

—Τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις ελευθερία;

Η ελευθερία θα έπρεπε για όλους μας να είναι το ίδιο -να μην φοβάσαι, να μην ντρέπεσαι, να μην συρρικνώνεσαι, να μην υπεραναλύεις και να μην φοβάσαι να ονειρευθείς. Καθημερινός μου στόχος είναι να μπορώ να ζω χαρούμενος γι' αυτό που είμαι και γίνομαι όσο περνάει ο χρόνος. Να χαίρομαι για την προσωπική μου ανάπτυξη και κατά πόσο κερδίζω ότι κακό μου συμβαίνει. Ελευθέρια για εμένα είναι να είσαι εσύ σε μια συνεχή εύρεση για ανάπτυξη του αληθινού σου εαυτού, ελευθερία είναι να μπορείς να είσαι αυτό που θες να είσαι χωρίς να το ξανασκέφτεσαι .Από την μικρή κίνηση του κορμιού σου που μπορεί να φανεί λάθος για τα στερεότυπα, μέχρι και τον πιο μεγάλο φόβο που είχες ότι μπορεί κάποιος να σε κάνει να νιώσεις λιγότερος ή κατώτερος από άλλους. Γιατί δεν είσαι κατώτερος ούτε ανώτερος, είσαι εσύ όπως και ο δίπλα σου είναι κάτι ξεχωριστό. Ελευθερία είναι να είσαι σε πλήρη αρμονία με τον εαυτό σου.

 

 

.

 

 

.

—Τι σημαίνει για εσένα να βρίσκεσαι ανάμεσα στους All Stars της Converse;

Από την μέρα που με θυμάμαι, πάντα φορούσα Converse, είχα κάθε σχέδιο σε κάθε χρώμα και πάντα με έκαναν να αισθάνομαι πιο άνετα με εμένα και με τον τρόπο που ντύνομαι. Όταν μου ανακοινώθηκε ότι βρίσκομαι στους All stars της Converse μέσα μου έκανα ένα μεγάλο πάρτι - είναι μεγάλη ευτυχία ένα brand που αγαπάς και υποστηρίζεις τόσα χρόνια να σου επιστρέφει την ίδια αγάπη. Ένιωσα ότι με αναγνωρίζουν και με θέλουν όπως είμαι, 100% από τον Παύλο, Blue & Blady και είμαι ευγνώμων γι' αυτό.

 

—Αν ξυπνούσες αύριο και μπορούσες να δημιουργήσεις έναν κόσμο και μία κοινωνία όπως θα ήθελες να είναι - τι θα έκανες;

Ένας ονειρικός κόσμος για εμένα, θα ήταν πολύ απλά θεραπευμένος από τον φόβο, το μίσος και όλα τα αλλά αρνητικά συναισθήματα που κατακλύζουν την καθημερινότητά μας. Σκέψου πόσο τέλειο θα ήταν όλοι μας να νιώθουμε τόσο χαρούμενοι που είμαστε αυτό που είμαστε και ακριβώς την ίδια αποδοχή και για τον διπλανό μας... ξέρω μοιάζει απίθανο, αλλά ελπίζω κάθε μέρα σε αυτό. Εύχομαι όλοι μας κάποια στιγμή να βρούμε την αλήθεια μας. Άλλωστε, ένα βήμα την ημέρα. 

 

.

 

 

.