International Baccalaureate στα Εκπαιδευτήρια Δούκα
Αυτοί θα γίνουν οι αυριανοί επιστήμονες οι οποίοι θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

International Baccalaureate στα Εκπαιδευτήρια Δούκα

Μια εκπαιδευτική εμπειρία που εξασφαλίζει σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

 

ΣE ENAN KOΣΜΟ, όπου τα σύνορα καταρρίπτονται σε ό,τι αφορά τη γνώση, την επιστήμη αλλά και την αναζήτηση μιας επιτυχημένης επαγγελματικής καριέρας, το International Baccalaureate είναι η επιλογή που θα σου εξασφαλίσει μια θέση σε ξένα πανεπιστήμια της προτίμησής σου και κατ’ επέκταση στη διεθνή αγορά εργασίας. Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, με τη μακρά ιστορία τους στον χώρο της εκπαίδευσης, είναι από τα πρώτα σχολεία που ενσωμάτωσαν στο πρόγραμμά τους το Διεθνές Απολυτήριο και προσφέρουν μια ολοκληρωμένη προετοιμασία, η οποία ξεπερνά τις εκπαιδευτικές διαδικασίες και γίνεται ολοκληρωμένη εμπειρία γνώσης. 

 

Με γνώμονα τις βασικές αξίες του International Baccalaureate, που είναι η αφύπνιση της φιλομάθειας, η αυτόνομη αναζήτηση της γνώσης και η έρευνα, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα ξεκινούν την προετοιμασία για την εισαγωγή στα ξένα πανεπιστήμια, ήδη από την Α’ Λυκείου, προσφέροντας ειδικό πρόγραμμα δώδεκα ωρών την εβδομάδα με εξειδικευμένα μαθήματα στα αγγλικά, τα οποία διδάσκουν έμπειροι καθηγητές του ΙΒ. Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η εξοικείωση των μαθητών με τη φιλοσοφία του ΙΒ, ώστε να πραγματοποιήσουν ομαλά τη μετάβασή τους στο IB.

 

Το προπαρασκευαστικό αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία μαθήματα που μπορούν να οδηγήσουν στην απόκτηση πιστοποιήσεων GCE (τα γνωστά A-Levels του βρετανικού συστήματος), από τον διεθνή οργανισμό Pearson. Οι πιστοποιήσεις αυτές ενισχύουν τις αιτήσεις στα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Οι εξετάσεις αυτές δίνονται στα Εκπαιδευτήρια Δούκα τα οποία αποτελούν επίσημο εξεταστικό κέντρο.  

 

Τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας των μαθητών είναι εκείνα που αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την αποτελεσματική προετοιμασία για την απόκτηση του διπλώματος του International Baccalaureate και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του εξωτερικού.

 

Στα ολιγομελή τμήματα του IB των Εκπαιδευτηρίων Δούκα το κάθε παιδί διαμορφώνει το πρόγραμμά του, ενώ βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του εξειδικευμένοι καθηγητές που με την εμπειρία τους θα καθοδηγήσουν κάθε του βήμα. Το οργανωμένο τμήμα University Placement συμβουλεύει τους μαθητές σχετικά με τις αιτήσεις που καταθέτουν σε πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Αμερικής, του Καναδά και άλλων χωρών. Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα είναι από τα πρώτα που προετοίμαζαν τους μαθητές για τις αιτήσεις τους στα αγγλόφωνα πανεπιστήμια της Ολλανδίας. 

 

Παράλληλα οι τελειόφοιτοι που θέλουν να εισαχθούν σε σχολές Ιατρικής και Νομικής προετοιμάζονται από το σχολείο για να αντιμετωπίσουν τις ειδικές για τον σκοπό αυτό εξετάσεις Admission Tests. 

 

Ανάμεσα στις σημαντικές εκπαιδευτικές εμπειρίες που προσφέρουν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα είναι και η επίσκεψη σε πανεπιστήμια του εξωτερικού αλλά και τα θερινά internships που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τον κόσμο της εργασίας και ταυτόχρονα να ενδυναμώσουν την αίτησή τους στα πανεπιστήμια του εξωτερικού. 

 

Τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας των μαθητών είναι εκείνα που αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την αποτελεσματική προετοιμασία για την απόκτηση του διπλώματος του International Baccalaureate και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του εξωτερικού. Το καλοκαίρι του 2020, το 100% των αποφοίτων έγιναν δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, 80% φοιτούν ήδη σε σχολές της πρώτης τους επιλογής, 52% αρίστευσαν με βαθμολογία πάνω από 38 στα 45. 

 

Imperial College London, UCL, King’s College London, Queen Mary, University of Edinburgh, University of Bristol, St Andrews University, Cardiff University, Manchester, Oxford Brookes, University of Warwick, University of Leeds, University of Bath, Exeter, Newcastle, Bath, Sussex, Glasgow, Leeds, Manchester school of Art, Sheffield, York, Durham, Strathclyde and City της Μεγάλης Βρετανίας, Leiden University, Erasmus University of Rotterdam, University of Groningen της Ολλανδίας και το Bocconi University στην Ιταλία είναι κάποια από τα πανεπιστήμια στα οποία φοιτούν σήμερα οι απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. 

 

Κάθε χρόνο, το Stelios Philanthropic Foundation του απόφοιτου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, προσφέρει δύο πλήρεις Υποτροφίες σε μαθητές που θέλουν να φοιτήσουν στο International Baccalaureate. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια από τον Σύλλογο Αποφοίτων Εκπαιδευτηρίων Δούκα και από τότε προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε άριστους μαθητές να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να φοιτήσουν στα πιο γνωστά πανεπιστήμια του κόσμου. Ανάμεσά τους η μαθήτρια Εύη Πούλιου που κέρδισε φέτος την πρώτη θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό World Future Business Leaders 2021 online στην κατηγορία Marketing.

 

Η φοίτηση στο International Baccalaureate μαθαίνει τα παιδιά να αγαπούν την έρευνα, ενισχύοντας τη φυσική τους περιέργεια και προετοιμάζει ανεξάρτητους ανθρώπους με ανεπτυγμένη την κριτική και δημιουργική τους σκέψη. Αυτοί θα γίνουν οι αυριανοί επιστήμονες οι οποίοι θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

 

Διαφημιστική Παρουσίαση

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ