ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ είναι ένας ήχος που πάντα θα συγκινεί, γιατί ξέρεις πως ορίζει την αποτύπωση της στιγμής με έναν τρόπο μοναδικό. Το πάθος γι' αυτή την αποτύπωση στεγάζεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και παίρνει τη θέση που του αξίζει στη φωτογραφική ομάδα «Διαδρομές». Τα αντικείμενα, τα πρόσωπα και οι καταστάσεις χρησιμοποιούνται όχι απαραίτητα για να απεικονίσουν την αλήθεια της δεδομένης στιγμής αλλά για να αποτυπώσουν την αλήθεια του ίδιου του φωτογράφου μέσα από τη μοναδικότητα του δικού του κόσμου.


Πίσω από τις Διαδρομές βρίσκονται ο Γιώργος Ασημακόπουλος και ο Τόλης Χατζηγνατίου, που ένωσαν τις πορείες και το πάθος τους για τη φωτογραφία και δημιούργησαν αυτή την ομάδα, παρέχοντας μια διέξοδο έκφρασης σε όποιον μοιράζεται την ίδια αγάπη, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν μαθήματα σε όποιον ενδιαφέρεται να μυηθεί στα μυστικά της φωτογραφικής τέχνης.


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χωρίζεται σε ένα εισαγωγικό τμήμα και σε τμήμα προχωρημένων για να καλύψει κάθε ανάγκη και επιθυμία των εκπαιδευόμενων. Το εισαγωγικό τμήμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο της φωτογραφίας και να εξοικειωθούν με τη χρήση της φωτογραφικής μηχανής ως μέσου έκφρασης της προσωπικής τους αισθητικής.


Το τμήμα των προχωρημένων αποτελεί το δεύτερο έτος των μαθημάτων και απευθύνεται σε όσους κατέχουν τις βασικές γνώσεις και έχουν εξοικειωθεί με τους τεχνικούς και θεωρητικούς κανόνες της φωτογραφίας, αλλά επιθυμούν να εμβαθύνουν στον χώρο της φωτογραφίας, διευρύνοντας τους καλλιτεχνικούς τους ορίζοντες. Και στα δύο τμήματα μία φορά την εβδομάδα πραγματοποιείται το θεωρητικό σκέλος της εκπαίδευσης σε ένα δίωρο σεμινάριο και μία φορά τον μήνα διοργανώνεται φωτογραφική εξόρμηση για την πρακτική διαδικασία μάθησης.


Πέρα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, στην ομάδα Διαδρομές μπορείς να βρεις ειδικά τμήματα για προχωρημένους μαθητές, όπως το Ομαδικό Ρroject, που πραγματοποιείται στο 3ο έτος σπουδών, η Δημιουργία Ρortfolio, για ανάπτυξη προσωπικής θεματικής, αλλά και το σεμινάριο «Φωτογραφία και Κινηματογράφος», όπου μελετάται η σχέση του κινηματογράφου με τη φωτογραφία. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης των σεμιναρίων από απόσταση, μέσω web.


Στη φωτογραφική ομάδα Διαδρομές θα βρεις το εκπαιδευτικό περιβάλλον που θα σε φέρει πιο κοντά στην Τέχνη της φωτογραφίας, θα σου δώσει την ευκαιρία να εκφραστείς όπως επιθυμείς και θα σε φέρει σε επαφή με ανθρώπους που έχουν το ίδιο πάθος μ' εσένα.

 

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα σεμιναρίων 2020/21 επισκέψου την επίσημη ιστοσελίδα www.diadromeseminars.gr

Καραϊσκάκη 28, πλατεία Ψυρρή, Αθήνα, 6944 377374, 6948 822899

FΒ: diadromeseminars.gr

Instagram: diadromes_photography

Έναρξη 1/10