Greece Race for the Cure.
Ομάδα Δρομέων στο φετινό Greece Race for the Cure.

Τον φετινό Οκτώβριο μιλάμε όλοι, όλες και όλα την ίδια γλώσσα: Αυτήν της πρόληψης

Η Teleperformance Greece συμβάλλει ενεργά στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού και για δεύτερη συνεχή χρονιά προσφέρει 1.000 δωρεάν υπέρηχους.

ADVERTORIAL

 

O Οκτώβριος είναι ένας μήνας διαφορετικός από τους άλλους. Πολλές φορές θα ακούσουμε να αναφέρονται σε αυτόν ως pink October –έχει για σύμβολο τη ροζ κορδέλα, άλλωστε–, άλλοι θα τον αποκαλέσουν απλώς «μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού». Είναι ο μήνας που η πρόληψη γίνεται ο δυνατότερος σύμμαχος κάθε ατόμου, ακριβώς επειδή νικά την άγνοια και τον φόβο γύρω από την ασθένεια που συχνά πολλοί αρνούνται να πουν με το όνομά της.

 

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο σε γυναίκες. Στην Ευρώπη, διαγιγνώσκονται περισσότερες από 450.000 κάθε χρόνο, ενώ περίπου 140.000 χάνουν τη ζωή τους λόγω της ασθένειας. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 7.772 νέες διαγνώσεις, ενώ 1 γυναίκα στις 7 θα νοσήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή της. 

 

Ναι, οι αριθμοί αυτοί είναι μεγάλοι. Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε πως έχουμε να κάνουμε με μια νόσο που δεν γνωρίζει φύλο, μας αφορά όλους, όλες και όλα. Κι αν διαγνωστεί εγκαίρως, η πιθανότητα ίασης αγγίζει το 97%.

 

Στο πλαίσιο του αγώνα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, κάθε χρόνο πραγματοποιείται το Race for the Cure. Είναι ένας αγώνας για να ακουστεί παντού και δυνατά η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και για να απομυθοποιήσουμε τον καρκίνο του μαστού. Για να εξαλειφθούν οι προκαταλήψεις που τον περιτριγυρίζουν, για να βελτιωθεί η ζωή των ασθενών και να προστατευτούν τα δικαιώματά τους. Κι εμείς στις 2 Οκτωβρίου 2022 τρέξαμε για όλα εκείνα τα άτομα που δεν μπόρεσαν να το κάνουν μαζί μας. 

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο σε γυναίκες. Στην Ευρώπη, διαγιγνώσκονται περισσότερες από 450.000 κάθε χρόνο, ενώ περίπου 140.000 χάνουν τη ζωή τους λόγω της ασθένειας. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 7.772 νέες διαγνώσεις, ενώ 1 γυναίκα στις 7 θα νοσήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή της. 

 

Για πέμπτη συνεχή χρονιά επίσημος χορηγός εθελοντών του συμβολικού αγώνα δρόμου ήταν η Teleperformance Greece. Με σύνθημα «Στον καρκίνο του μαστού μιλάμε όλοι, όλες και όλα την ίδια γλώσσα. Αυτήν της πρόληψης» η εταιρεία στήριξε ενεργά τη διοργάνωση, και όχι μόνο. Ανέκαθεν προωθούσε την κουλτούρα της ισότητας, της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας, ενώ την τελευταία εντεκαετία προσφέρει δωρεάν υπέρηχους μαστού στις εργαζόμενές της. Και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, παρέχει 1.000 δωρεάν υπέρηχους μαστού στο κοινό. Όσες γυναίκες επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού για έναν δωρεάν υπέρηχο μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη σελίδα της καμπάνιας, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

 

 Teleperformance Greece
Η Teleperformance Greece ως χορηγός εθελοντών.

 

Μιλώντας στη LiFO μετά το περσινό Race for the Cure δύο γυναίκες εξήγησαν γιατί αποφάσισαν να συμμετάσχουν στον φετινό αγώνα μαζί με την Teleperformance Greece.

 

«Η φετινή μου συμμετοχή ως εθελόντριας στο Race for the Cure έχει διπλή σημασία. Αφενός, ως εργαζόμενη στην Teleperformance Greece θέλω να συνεισφέρω στη διάδοση του μηνύματος γύρω από την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Αφετέρου, κατά τον υπέρηχο μαστού που πραγματοποίησα, συμμετέχοντας στην αντίστοιχη περσινή καμπάνια της εταιρείας, οι γιατροί εντόπισαν τον όγκο που είχα. Χάρη στην έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας σήμερα δηλώνω “νικήτρια” και χαρούμενη που συμμετέχω στο περίπτερο “Μάθε για Εμένα” με σκοπό να μοιραστώ τη δική μου εμπειρία μου με άλλες γυναίκες. Πιστεύω πως η ιστορία μου μπορεί να δώσει δύναμη και ελπίδα. Πιστεύω ότι ΜΑΖΙ μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί», τόνισε η 47χρονη Θάλεια Χαμαλέλη, η οποία είναι εργαζόμενη της Teleperformance Greece.

 

«Είναι η πρώτη φορά που τρέχω στον θεσμό του Race for the Cure. Θεωρούσα ότι λόγω της ηλικίας μου ο καρκίνος του μαστού δεν χρειαζόταν να με απασχολεί ακόμη. Όμως, ακούγοντας διάφορα περιστατικά από τους γύρω μου, άρχισα να βλέπω τα πράγματα διαφορετικά. Συνειδητοποίησα πόση σημασία έχουν η ενημέρωση, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση για την αποτελεσματική και σωτήρια αντιμετώπιση της νόσου. Είμαι, λοιπόν, περήφανη που είμαι μέρος αυτής της καμπάνιας της Teleperformance Greece και που τρέχω δίπλα σε γυναίκες-μαχήτριες με στόχο να συνεισφέρω κι εγώ στην ευαισθητοποίηση του κοινού, ώστε ολοένα και περισσότερες γυναίκες να βγουν νικήτριες από τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού», σημείωσε η 27χρονη Στέλλα Τρέχα, η οποία συμμετείχε στην ομάδα δρομέων της Teleperformance Greece.Στον καρκίνο του μαστού μιλάμε όλοι, όλες και όλα την ίδια γλώσσα, αυτήν της πρόληψης. Η τεχνολογική εξέλιξη που χαρακτηρίζει την εποχή μας μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε εξετάσεις οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην πρώιμη διάγνωση. Και όσο νωρίτερα συνειδητοποιήσουμε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχουμε να βγούμε νικήτριες, αν ποτέ χρειαστεί να δώσουμε αυτήν τη μάχη.

 

ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΜΑΣΤΟΥ
Μπες στο
jobsteleperformance.com/pink-october

 

Υγεία & Ευεξία
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon