Πολύτιμος σύμμαχος η γιόγκα στην ανακούφιση από τον πόνο
H γιόγκα δεν είναι μια απλή μορφή γυμναστικής αλλά ολόκληρη στάση ζωής.

Πολύτιμος σύμμαχος η γιόγκα στην ανακούφιση από τον πόνο

Η Satyananda Math-Amba διοργανώνει ένα διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Γιόγκα και Διαχείριση του Πόνου».

ADVERTORIAL

 

Οι μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του πόνου παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η γιόγκα που δεν είναι μια απλή μορφή γυμναστικής αλλά ολόκληρη στάση ζωής. Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου (10:00-16:30) η Satyananda Math-Amba διοργανώνει ένα διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Γιόγκα και Διαχείριση του Πόνου».

 

Τις τελευταίες δεκαετίες, ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από διαφόρων ειδών πόνους έχει αυξηθεί ραγδαία. Ο πόνος μπορεί να είναι οξύς, να προέρχεται από τραυματισμό ή να είναι χρόνιος, να οφείλεται σε αρθρίτιδα, ημικρανία, προβλήματα στη μέση και σε άλλες παθήσεις. Μπορεί, επίσης, να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας το πιο αδύναμο. Οι έρευνες δείχνουν ότι ο πόνος μπορεί να προκαλέσει υψηλά επίπεδα αρνητικού στρες και τελικά να οδηγήσει σε κατάθλιψη και άγχος. Ωστόσο, μπορεί να μετριαστεί με διάφορες μεθόδους.

 

Σε αυτό το συνέδριο η Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι, Yoga Acharya και ιδρύτρια του Σατιανάντασραμ Ελλάδος, θα μιλήσει για τη διαχείριση του πόνου μέσω της πρακτικής της Satyananda Yoga Nidra και θα καθοδηγήσει μια συνεδρία Yoga Nidra. Διακεκριμένοι επιστήμονες όπως η δρ. Carolyn Bernstein, επίκουρη καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και στο τμήμα Νευρολογίας του Νοσοκομείου Brigham and Women, η δρ. Ασημίνα Λαζαρίδου, ψυχολόγος ειδικευμένη στην αντιμετώπιση του πόνου, διδάκτωρ στο Νοσοκομείο Brigham and Women και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ο Μιχάλης Ευαγγελίδης, φυσιοθεραπευτής και βιοχημικός μηχανικός, αλλά και οι έμπειροι εισηγητές γιόγκα του συστήματος Satyananda, Σουάμι Απαροκσανάντα και Σουάμι Κεβαλιανάντα, θα προσεγγίσουν το θέμα ολιστικά με στόχο να βοηθήσουν τους ανθρώπους να διαχειριστούν τον πόνο και να διεκδικήσουν τη ζωή τους. Θα υπάρχουν, επίσης, εργαστήρια γιόγκα με πρακτικές για τη διαχείριση του πόνου.

Υγεία & Ευεξία
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ