Οι «Οργανούληδες» πάνε στο δημοτικό σχολείο για δεύτερη συνεχή χρονιά
Η φροντίδα της υγείας και η δωρεά οργάνων γίνονται μέρος της δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Φωτ.: Πηνελόπη Γερασίμου

Οι «Οργανούληδες» πάνε στο δημοτικό σχολείο για δεύτερη συνεχή χρονιά

Με όχημα τους «Οργανούληδες», η συζήτηση για την υγεία, τη λειτουργία βασικών οργάνων του σώματος αλλά και τη δωρεά τους ανοίγει στα δημοτικά σχολεία καθώς και μέσα στα σπίτια των μαθητών.

ADVERTORIAL

 

Η φροντίδα της υγείας και η δωρεά οργάνων γίνονται μέρος της δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. 

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν την περασμένη σχολική χρονιά, έφτασε η στιγμή οι «Οργανούληδες» να ξαναμπούν διαδικτυακά στις τάξεις μέσα από τα μηνιαία webinars που διοργανώνει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. Περισσότεροι από 3.700 μαθητές και 300 εκπαιδευτικοί στη χώρα μας αγκάλιασαν ήδη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε από την Αγγλία, ταξιδεύει πλέον στη Σκωτία και στον Καναδά και από τη σχολική χρονιά 2021-22 περιλαμβάνεται στις δράσεις και παρεμβάσεις των προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας (ΙΘ Θεματικός άξονας).

 

Ποιο είναι το πιο πολυάσχολο όργανο στον ανθρώπινο οργανισμό με περισσότερες από 200 διαφορετικές λειτουργίες; Ποιο μοιάζει με δυνατή αντλία, ωθώντας το αίμα σε όλο το σώμα; Ποιο όργανο «λατρεύει» το νερό και ποιο είναι αυτό που «αγαπά» περισσότερο την τακτική άσκηση; Αλλά και πώς ένας γιατρός μπορεί να αντικαταστήσει ένα όργανο, όταν αυτό δεν λειτουργεί σωστά; Αυτές οι δύσκολες ερωτήσεις γίνονται συναρπαστικές ιστορίες μέσα από τους χαρακτήρες των «Οργανούληδων» που σχεδιάστηκαν ειδικά για τα παιδιά (7-11 ετών). 

 

Οι «Οργανούληδες» πάνε στο δημοτικό σχολείο για δεύτερη συνεχή χρονιά
Οι «Οργανούληδες» θα ξαναμπούν διαδικτυακά στις τάξεις μέσα από τα μηνιαία webinars που διοργανώνει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. Φωτ.: Πηνελόπη Γερασίμου

 

Με όχημα τους «Οργανούληδες», η συζήτηση για την υγεία, τη λειτουργία βασικών οργάνων του σώματος αλλά και τη δωρεά τους ανοίγει στα δημοτικά σχολεία καθώς και μέσα στα σπίτια των μαθητών. Οι «Οργανούληδες» γεννούν την ελπίδα, ώστε στο μέλλον όλο και περισσότερες γενιές να είναι εξοικειωμένες με τη φροντίδα της υγείας καθώς και με την έννοια της δωρεάς οργάνων που μπορεί να αλλάζει τον κόσμο. Γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να επισκεφτούν είτε το onassis.org είτε το eom.gr και να κατεβάσουν το υλικό του προγράμματος. Το εκπαιδευτικό υλικό απευθύνεται σε μαθητές Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, στους δασκάλους τους, στους επισκέπτες υγείας και σε όλους τους γονείς.

 

Πώς διεξάγονται τα διαδικτυακά «μαθήματα»

Κάθε μήνα πραγματοποιούνται διαδικτυακές παρουσιάσεις από μεικτό κλιμάκιο καταρτισμένων επιστημόνων του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του Ιδρύματος Ωνάση. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των δημοτικών σχολείων μπορούν να επισκεφτούν το onassis.org και να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα. Παράλληλα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να το επιλέξουν και να το παρουσιάσουν με φυσική παρουσία οι επισκέπτες υγείας και οι δάσκαλοι των δημοτικών σχολείων στο πλαίσιο των προγραμμάτων αγωγής της υγείας. 

 

Οι «Οργανούληδες» πάνε στο δημοτικό σχολείο για δεύτερη συνεχή χρονιά
Το εκπαιδευτικό υλικό απευθύνεται σε μαθητές Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, στους δασκάλους τους, στους επισκέπτες υγείας και σε όλους τους γονείς. Φωτ.: Πηνελόπη Γερασίμου

 

Ημερομηνίες, ώρες διεξαγωγής και χρήσιμες πληροφορίες

Τα διαδικτυακά σεμινάρια ξεκίνησαν από τις 19 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε μήνα μέχρι και τον Μάιο του 2023. Τα webinars είναι δωρεάν και κάθε διαδικτυακό σεμινάριο που δημιούργησε η Roydon Turner, All Good Co. (CIC) έχει διάρκεια 50 λεπτών. Τη φόρμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης και τις σχετικές ημερομηνίες διεξαγωγής θα μπορούν να βρουν οι εκπαιδευτικοί σύντομα διαθέσιμες στο onassis.org.

 

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία απευθυνθείτε στο [email protected]

Υγεία & Ευεξία
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ