Το Κρητικό ίαμα χτίζει τείχος προστασίας απέναντι στις αναπνευστικές ιώσεις
Με τη δύναμη της φύσης και συστατικά αποκλειστικά από το νησί της Κρήτης, το Κρητικό Ίαμα είναι η δυνατή ελληνική απάντηση στις ιώσεις του αναπνευστικού.

Το Κρητικό ίαμα χτίζει τείχος προστασίας απέναντι στις αναπνευστικές ιώσεις

Με τη δύναμη της φύσης και συστατικά αποκλειστικά από το νησί της Κρήτης, το Κρητικό Ίαμα είναι η δυνατή ελληνική απάντηση στις ιώσεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, όντας το μοναδικό φυτικό ιδιοσκεύασμα με τόσο καλά τεκμηριωμένη επιστημονικά δράση στην κλινική πράξη.

Όπλο για την αντιμετώπιση και την πρόληψη των ιώσεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος είναι το Κρητικό Ίαμα, η ελληνική καινοτομία για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, που στηρίζεται στη δύναμη και τη συνεργιστική δράση τριών ελληνικών βοτάνων. Ο συνδυασμός απο θυμάρι, δίκταμο και φασκόμηλο αποκλειστικά κρητικής παραγωγής βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση απο γρίπη, κρυολόγημα και άλλες ιώσεις, ενώ «χτίζει» τείχος προστασίας στον οργανισμό με την προληπτική του χορήγηση και βραβεύεται ως «χρυσό» διατροφικό συμπλήρωμα για τη δράση του σε εποχές πανδημίας.

 

Καρπός πολυετών ερευνών, με επτά κλινικές μελέτες που τεκμηριώνουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του, το Κρητικό Ίαμα αποτελεί την ελληνική απάντηση στην προστασία από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Πρόσφατα, μάλιστα, απέσπασε το Χρυσό Βραβείο του Καλύτερου Συμπληρώματος για την άμυνα του οργανισμού. Η χρυσή βράβευσή του πραγματοποιήθηκε στα Supplement Awards 2021 από μια υψηλού κύρους επιστημονική επιτροπή την οποία απαρτίζουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, θεσμικοί παράγοντες, επιστήμονες και επαγγελματίες που διακρίνονται για το αξιοσημείωτο έργο τους. Η επιβράβευση αυτή αφορά την ποιότητα, την καινοτομία και την επιστημονική εγκυρότητα του σκευάσματος με στόχο την ασφάλεια αλλά και την ποιοτική επιλογή των καταναλωτών και έρχεται να συμπληρώσει προηγούμενες διακρίσεις.

 

Οι κλινικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού έχουν επιβεβαιώσει τη δράση του Κρητικού Ιάματος στην αντιμετώπιση ιών του ανώτερου αναπνευστικού όπως ο Η1Ν1, ο ρινοϊός και η γρίπη τύπου Β, με την επίτευξη γρηγορότερης αποδρομής των συμπτωμάτων και παράλληλη μείωση τόσο της φλεγμονής όσο και του χρόνου ίασης και της βαρύτητας των συμπτωμάτων στους ασθενείς. Εργαστηριακά πειράματα απέδειξαν τον μηχανισμό λειτουργίας των ουσιών του εκχυλίσματος του Κρητικού Ιάματος κατά του ιού της γρίπης Α/Η1Ν1, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε η αναστολή της δράσης μιας ιδιαίτερα κρίσιμης πρωτεΐνης του ιού, η οποία συμβάλλει στη μόλυνση των κυττάρων. 

 

Ο συνδυασμός απο θυμάρι, δίκταμο και φασκόμηλο αποκλειστικά κρητικής παραγωγής βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση απο γρίπη, κρυολόγημα και άλλες ιώσεις, ενώ «χτίζει» τείχος προστασίας στον οργανισμό με την προληπτική του χορήγηση και βραβεύεται ως «χρυσό» διατροφικό συμπλήρωμα για τη δράση του σε εποχές πανδημίας.

 

Εκτός από την άμεση επίδραση στα συμπτώματα των ιώσεων του ανώτερου αναπνευστικού, το Κρητικό Ίαμα λειτουργεί εξίσου ευεργετικά στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, όπως έδειξαν μελέτες που έγιναν υπό την επίβλεψη της αναπληρώτριας καθηγήτριας Μαριλένας Καμπά, μίας εκ των καθηγητών της ερευνητικής ομάδας, καθώς τα συγκεκριμένα κρητικά βότανα περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες απαραίτητες για την καταπολέμηση φλεγμονών του ανθρώπινου σώματος. Επιπλέον, η προσθήκη της βιταμίνης D3 συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Σε συνέχεια της επιστημονικά τεκμηριωμένης αποτελεσματικότητας του σκευάσματος έναντι των συμπτωμάτων των ιώσεων του ανώτερου αναπνευστικού, μια νέα, πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη αποδεικνύει και την ασφάλεια του σκευάσματος σε μακροχρόνια χορήγηση για πρόληψη/προστασία και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι προηγούμενες κλινικές μελέτες.

 

Η δράση του καινοτόμου φυτικού ιδιοσκευάσματος, που περιλαμβάνει αιθέρια έλαια από τρία θεραπευτικά βότανα της κρητικής γης, μαζί με βιταμίνη D3, διερευνάται με νέα κλινική μελέτη την εποχή της πανδημίας, προκειμένου να διερευνηθούν πιθανά νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση των ιών του αναπνευστικού, τα οποία αποκτούν επίκαιρο χαρακτήρα, λόγω της συνεχιζόμενης επέλασης της Covid.

 

Η νέα μελέτη, η οποία έχει πάρει ήδη δημοσιότητα σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο, προβάλλεται με προδημοσίευση στον διακομιστή μελετών υγείας «medRxiv» του Πανεπιστημίου Γέιλ των ΗΠΑ, ενώ αναμένεται η δημοσίευσή της σε έγκυρο διεθνές επιστημονικό περιοδικό.

 

Το Κρητικό ίαμα χτίζει τείχος προστασίας απέναντι στις αναπνευστικές ιώσεις
Το Κρητικό Ίαμα είναι ένα αμιγώς ελληνικό προϊόν σε επίπεδο τόσο καινοτομίας όσο και παραγωγής των δραστικών του συστατικών.

 

Ελληνική καινοτομία 

Το Κρητικό Ίαμα είναι ένα αμιγώς ελληνικό προϊόν σε επίπεδο τόσο καινοτομίας όσο και παραγωγής των δραστικών του συστατικών. Πρωτεργάτες της πολυετούς έρευνας που κατέληξε στην ανάπτυξή του είναι πέντε καθηγητές πανεπιστημίου και ερευνητές. Συγκεκριμένα, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετέχουν ο κ. Χρήστος Λιονής, καθηγητής Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο κ. Ηλίας Καστανάς, καθηγητής Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας, ο κ. Στέργιος Πυρίντσος, καθηγητής Βιολογίας και επιστημονικός υπεύθυνος του Βοτανικού Κήπου του Πανεπιστημίου Κρήτης, και ο κ. Γεώργιος Σουρβίνος, καθηγητής Κλινικής Ιολογίας και δ/ντής του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας ΠΑΓΝΗ. Την ομάδα που έγραψε ιστορία στον τομέα της φαρμακευτικής καινοτομίας στην πατρίδα μας στελεχώνουν επίσης η κ. Μαριλένα Καμπά, αναπληρώτρια καθηγήτρια Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας, και από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ο κ. Ιωάννης Καρακασιλιώτης, επίκουρος καθηγητής Βιολογίας.

 

Με τη δύναμη της φύσης και συστατικά αποκλειστικά από το νησί της Κρήτης, το Κρητικό Ίαμα είναι η δυνατή ελληνική απάντηση στις ιώσεις του αναπνευστικού, όντας το μοναδικό φυτικό ιδιοσκεύασμα πανελλαδικά με τόσο καλά τεκμηριωμένη επιστημονικά δράση στην κλινική πράξη, δηλαδή στην υποχώρηση των συμπτωμάτων της γρίπης και του κρυολογήματος, και όχι απλώς με βιβλιογραφικές αναφορές για τις μεμονωμένες ιδιότητές τους.

Υγεία & Ευεξία
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ