Το ταξίδι χρειάζεται γερό στομάχι!

Το ταξίδι χρειάζεται γερό στομάχι! Facebook Twitter
Για τις τροφικές δηλητηριάσεις και τη δυσπεψία, αποφύγετε ό,τι μοιάζει αλλοιωμένο, τα πιάτα που μαγειρεύονται με ψιλοκομμένο κρέας και τα τηγανητά.
0

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος, έγραψε ο Καβάφης εννοώντας ότι αυτό που αξίζει στο ταξίδι είναι η διαδρομή. Στη διάρκεια αυτής της διαδρομής, αλλά και της παραμονής στο προορισμό της επιλογής μας, πολλά απρόοπτα μπορούν να συμβούν και δεν εννοούμε ένα σκασμένο λάστιχο στο αυτοκίνητο. Η ναυτία του ταξιδιώτη, μια γαστρεντερίτιδα, μια τροφική δηλητηρίαση, η δυσκοιλιότητα λόγω αλλαγής ρουτίνας, φαγητού ή ποιότητας νερού, αποτελούν συχνούς «πονοκεφάλους».

Για την καταπολέμηση της ναυτίας υπάρχουν διάφορες λύσεις, από το να μασήσετε ένα κομμάτι ρίζας τζίντζερ, μέχρι τα ειδικά σκευάσματα – που όμως για να δράσουν πρέπει να τα πάρετε προκαταβολικά. Επίσης βοηθά το αιθέριο έλαιο τειόδεντρου – μπορείτε να στάξετε μερικές σταγόνες σε ένα βαμβάκι η μαντίλι και να παίρνετε βαθιές εισπνοές, όταν νιώθετε ζαλάδα. Αν ζαλίζεστε εύκολα, καθίστε μπροστά στο αυτοκίνητο, λεωφορείο ή πούλμαν κι αν το μεταφορικό μέσο είναι δικό σας, οδηγήστε. Ο οδηγός δεν παθαίνει ποτέ ναυτία, λόγω έκκρισης νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο του, για να είναι σε εγρήγορση.

Στη γαστρεντερίτιδα, μισό ποτηράκι αναψυκτικού τύπου κόλα βοηθά να υποχωρήσει ο κοιλιακός πόνος.

Για τη δυσκοιλιότητα μια φυσική συνταγή είναι δύο ακτινίδια ή δύο δαμάσκηνα κάθε πρωί με μισό ποτήρι χλιαρό νερό και μια κουταλιά του γλυκού μέλι. Επίσης βοηθάει να στάξετε στο νερό μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και να βάλετε περισσότερες ίνες στη διατροφή σας – μην το κάνετε όμως απότομα γιατί αντί να υποχωρήσει η δυσκοιλιότητα, θα επιδεινωθεί.

Τέλος για τις τροφικές δηλητηριάσεις και τη δυσπεψία, αποφύγετε ό,τι μοιάζει αλλοιωμένο, τα πιάτα που μαγειρεύονται με ψιλοκομμένο κρέας (μπιφτέκια), μακαρόνια με κιμά, παστίτσιο, μουσακά, και τα τηγανητά που, όπως εξηγεί ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης, μπορεί να έχουν μαγειρευτεί σε πολυχρησιμοποιημένα και βαριά οξειδωμένα λάδια. Ψάρι, θαλασσινά κι οστρακοειδή να τρώτε έξω μόνο εκεί που εμπιστεύεστε τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας.

Well Being
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ «Όλοι αντιμετωπίζουμε θέματα ψυχικής υγείας, είμαστε φτιαγμένοι από αυτά»

Well Being / «Όλοι αντιμετωπίζουμε θέματα ψυχικής υγείας, είμαστε φτιαγμένοι από αυτά»

Η συζήτηση για την ψυχική υγεία έχει ανοίξει πλέον και στα social media, ενώ όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν ψυχοθεραπεία. Παίρνουμε, όμως, σοβαρά την ψυχική υγεία στην Ελλάδα ή έχουμε ακόμη ταμπού; Με αφορμή το βιβλίο του «Να προσέχεις»που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, ο κλινικός ψυχολόγος Γιάννης Αθανασόπουλος εξηγεί γιατί, αν διστάζεις να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία, διστάζεις να γνωρίσεις τον εαυτό σου.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Μαρία Βασιλάκη Define The Best Of You: «Θέλω να βοηθάω τους ανθρώπους να βρουν τη μοναδικότητα της ομορφιάς τους»

Well Being / Μαρία Βασιλάκη Define The Best Of You: «Θέλω να βοηθάω τους ανθρώπους να βρουν τη μοναδικότητα της ομορφιάς τους»

Η Μαρία ασχολείται τα τελευταία χρόνια με το life coaching, και μάλιστα το κάνει από την πόλη της, την Πάτρα, όπου υποδέχεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό τους πελάτες της.
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Καθήκον μας να εργαστούμε με υπευθυνότητα για έναν καλύτερο κόσμο

Well Being / Καθήκον μας να εργαστούμε με υπευθυνότητα για έναν καλύτερο κόσμο

Η λέξη επιχειρηματικότητα είναι συνυφασμένη με τον όρο υπευθυνότητα. Το υπεύθυνο επιχειρείν αφήνει το θετικό του αποτύπωμα στην κοινωνία και στο περιβάλλον και συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλους.
THE LIFO TEAM